VECKANS FRÅGA

Hej! Jag vet inte om man bara kan ställa frågor såhär eller om man ska vänta tills du kör en frågestund eller något men jag prövar haha. Har du några tips för en bra och produktiv morgon? Vet att du har gått ut skolan nu så det kanske skiljer sig lite nu från när du gick i skolan, men tänkte om du har några allmänna tips. Har för mig att jag läst att du brukade gå upp 5 på morgonen så det känns som att du skulle kunna hjälpa mig ;) behöver verkligen lite morgonmotivation!!!

Hej goding! Ja, du har hamnat helt rätt haha!
Jag är ju som ni vet en morgonmänniska. Jag föredrar en lång och stressfri start på dagen som inkluderar rutiner.
När jag gick i skolan gick jag alltid upp två timmar innan jag skulle börja traska mot bussen. Så gick bussen klockan 7 stod klockan på 4.47 för att vara exakt ;-) Därefter hade jag mina rutiner.
När jag vaknade satte jag ALLTID på mig myskläder, då kom jag alltid in i ett "Mys mode". Jag virade sen in mig i täcket, satte på en podd i hörlurarna och tillägnade 45 minuter åt att bara sitta och sminka mig. Vet att jag kan slänga ihop min dagliga sminkrutin på en kvart men för mig är den här stunden på morgonen så viktig. Jag hinner vakna till liv och får i lugn och ro sitta och pilla med sminket. Så lugnande.
När klockan stod på 5.45 var jag klar och traskade sen ner till köket, gjorde mig en kaffe och frukost och åt i lugn och ro tills klockan var 6.30. Givetvis stod nyhetsmorgon på. Mitt favoritprogram!
Mellan 6.30 och 7.50 gick tiden åt tandborstning och klädval. Sen var jag redo att gå.

En nattuggla skulle förmodligen prioritera att sova 1,5 h längre än mig men för mig är min morgonrutin så viktig. Den sätter ribban för dagen och därav vill jag ha en lugn start och ge mig tid att vakna till liv. Jag lägger mig därför hellre tidigt och orkar sällan vara uppe längre än 22 på vardagar. Ett val som passar mig men som kanske inte funkar för alla.

Mitt bästa tips för en bra och produktiv morgon är nog planering. Vad vill du hinna med? Får morgonen inkludera stress eller vill du ta det lugnt? Vad gillar DU att göra och vad vill DU få in i din morgonrutin för att du ska längta till att stiga upp?
Sätt sedan tider när och hur lång tid respektive "aktivitet" ska få ta och försök håll dig till dessa.
LYCKA TILL!

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Tidig och stressfri morgon är BÄSTA starten på dagen 🙏🏼🙏🏼nouw.com/johannagrahn
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229