Studenten- en skräckblandad förtjusning

STUDENT 2019

Hej mina älskade vänner <3
I onsdags lämnades den sista inlämningen in NÅGONSIN i gymnasiet och jag gick hem med en stor lättnad. Känns så paradoxalt att skriva att jag ALDRIG MER kommer behöva plugga (om jag inte vill dvs..) eftersom det har varit en sån stor del av mitt liv de senaste sju åren. Sedan årskurs 6 har jag kämpat, slitit och gråtit om vartannat och nu är allt plötsligt slut. Samtidigt som det är en stor lättnad för mig känns det ändå väldigt konstigt. Liksom "Jaha, vad gör jag nu när jag inte behöver plugga?!"...
Genom åren har jag haft en sån hat-kärlek till plugget. Skolan har varit en plats där jag har fått visa mina kunskaper och fått utlopp för min prestation men samtidigt så har det periodvis varit riktigt tufft. Kan inte ens räkna hur många kvällar jag gråtit, känt mig värdelös och haft ångest. Så glad över att just det kapitlet är slut nu. Men jag måste ändå erkänna att jag har lite separationsångest från plugget. Pratade med min mamma här om dagen där vi kom fram till att skolan har varit den plats där jag har fått visa vad jag går för. En plats där jag har fått känna mig duktig och blivit bekräftad efter mina prestationer. Just därför känns det också som att studenten tar något viktigt ifrån mig. En bit av mig som legat mig så varmt om hjärtat och som jag vet att jag är bra på. Frågan är om jag är redo att släppa ifrån mig den biten? Jag tvekar och det känns läskigt. Just därför ser jag på studenten med skräckblandad förtjusning. Sedan sjätte klass har jag snittat på 5-8 timmars plugg dagligen (bortsett från sommarloven). Ja, ni kan ju tänka er hur mycket fritid jag har nu haha...

Samtidigt är stensäker på att jag kommer hitta andra saker där jag får utlopp för min kreativitet och som jag kan sysselsätta mig med om dagarna. Bara dessa två dagar när jag varit "ledig" så har jag planerat, strukturerat och förberett inför framtiden. Nu har jag en klar bild av hur jag vill arbeta med mina sociala medier, det jag brinner för i grund och botten. Känns så kul att äntligen få möjligheten att satsa helhjärtat på detta nu och se vart det tar mig.

Och sen har vi Asien också! Som jag längtar! En dröm jag haft sedan några år tillbaka. Så tacksam över alla era tips. Ska ta itu med allt detta snart och dela alla era tips i ett inlägg här på bloggen. Måste bara landa lite först. I känslor, studentplanering osv. Men inlägget kommer, håll ut!

5:e Juni 15.00 så springer jag ut. Den dagen jag har längtat efter sedan jag var pytte liten är nu kommen. Så sjukt.
Min mamma har berättat gång på gång hur jag, Philippa och Emmy (mina kusiner) varje juni sprang runt och sjöng "vi har tagit studenten, vi har tagit studenten.... FY FAN VAD VI ÄR BRA!!" när vi var små.
Jösses vad jag ska sjunga just den sången den 5e juni. Ja 5e juni, dagen med stort D..

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229