MITT 2019

Januari...

December 2018 var en otroligt jobbig månad för mig rent psykiskt och just därför var jag så otroligt glad över att få börja året på Mauritius tillsammans med min pappa. Min prestationsångest höll på att äta upp mig inifrån och att få lämna den hemma i Sverige och bara få vara var otroligt befriande. Den här resan är nog min favoritresa någonsin eftersom vi åkte iväg ensamma bara pappa och jag. Vi solade och badade, åkte på dagsutflykter, simmade med vilda delfiner och jag fick upp ögonen för det här med bokläsning. Har ni inte läst springfloden så gör det! Jag är i skrivande stund på bok nummer tre.

När jag kom hem från Mauritius var fokus på hälsa och välmående prio ett. Jag hade en termin kvar i skolan och jag försökte rusta upp min psykiska hälsa på bästa sätt. Därav blev det mycket träning, yoga och mental yoga under timmarna jag inte pluggade.

Februari...

I februari gjorde jag inte mycket annat än att plugga innan och efter skolan och att träna. När jag väl går in för något gör jag det till 110% och ja.. Jag levde som i en liten bubbla kan man säga. Gick igenom arkivet på bloggen och såg att jag i alla fall fick till en hotellnatt, några middagar och en tjejkväll hos Penny. Tur det!

Mars...

I mars började studentpeppen dra igång på riktigt. Vi hade vår studentskiva som blev en riktig succé för min del och vi firade livet på helgerna. Trots att det fortfarande var tre månader kvar till studenten så minns jag att jag ändå såg ljuset. Det började bli ljusare ute, livet kändes lite enklare och i slutet av månaden skålade vi i bubbel på en uteservering i Stockholm.

April...

Sen kom april och jag fortsatte att kriga på med både skolan och träningen. Minns att jag i början av året satte upp ett mål att under året bli så stark som möjligt fysiskt och psykiskt och jag började märka resultat inom båda områden.

I slutet av månaden var det dags för våra två mösspåtagningar. Den ena på Josefinas och den andra i skolan. Två dagar som jag kommer minnas väldigt länge. Sån lycka. Nu var det ju så nääääära.

Maj...

I maj levde Maysan loppan. Jag lämnade in min sista inlämning och lektionerna blev inställda mest hela tiden då vi var klara med allt rätt tidigt. Jag och pappa var på SHM, jag gick på events och så drack jag en hel del bubbel och pratade om livet tillsammans med mina vänner. Här var livet väldigt bra.

Juni...

Den 5e juni var dagen med stort D kommen och jag tog ÄNTLIGEN studenten. Dom senaste 7 år hade jag ägnat åt plugg 6-8 timmar om dagen. Jag har under dessa år velat ge upp en miljon gånger, jag har gråtit var och varannan dag, jublat av lycka över resultaten, gått upp 4.30 bara för att plugga innan skolstart för att sen somna med en bok i ansiktet. Ja skolan tog verkligen upp hela mitt liv och blev tillslut en väldigt stor del av min identitet. Det var därför med skräckblandad förtjusning som jag tog studenten. Men vilken dag det blev! Utan tvekan min bästa dag i livet.

Jag fick ta emot ett stipendium för mina betyg och blev utsedd till "årets jurist". Jag fick uppleva världens adrenalinkick innan utspringet. Jag sjöng bort rösten på flaket. Sen hade jag svårslagen mottagning med 80 gäster där det bjöds på sol, god mat och dryck och där jag blev bortskämd med fina tal och hela tre låtar. Livets dag.

Resten av månaden var jag glad mest hela tiden. Dagen efter min student hade Penny sin babyshower och trots att jag inte kunde säga ett ord så var det en väldigt fin dag. Sen kom midsommar som alltid är årets höjdpunkt. Jag är så lyckligt lottad som fått växa upp i en sån stor familj och med fina vänner. Vi dansade runt stången, åt god mat och dansade natten lång.

Under juni spenderade jag även en helg på lollapalooza tillsammans med bland annat Philippa och Ella. En av sommarens höjdpunkter!!

Juli...

Nästintill hela juli spenderade jag utomlands. Först var jag och Danne en vecka på Cypern där vi bland annat hälsade på Matilda som säsongade där. En väldigt härlig resa med mycket sol, bad och god mat.

Jag var sen hemma i Sverige en dag innan jag reste vidare mot Spanien tillsammans med mitt tjejgäng från skolan. Vi spenderade en vecka i Benalmadéna och hade galet kul tillsammans. Det blev mycket skratt, sangria i solnedgången, en båttur, sol och bad. Som jag vill tillbaka!!

Jag åkte sen vidare till Marbella där jag var med familjen i två veckor. I vanlig ordning blev det en hel del träning, padel, soluppgångar och härligt häng. Det jag älskar med Marbella är att jag känner mig så otroligt hemma där. Min dröm är att ha en egen bostad där i framtiden så att jag kan åka dit när jag vill fly kylan i Sverige.

Trots att jag levde livet under min månad utomlands så var det med lite sorg i hjärtat som jag missade så mycket av den svenska sommaren. Efter dag 25 på stranden så ville jag inget hellre än att bada naken med kusinerna, spela kubb och sitta på bryggan och prata om livet tills det blev sent. Lite typiskt att det alltid ska vara så... Är man hemma vill man åka utomlands och är man utomlands vill man hem. I-landsproblem deluxe.

Augusti...

I augusti tog jag därför vara på den svenska sommaren till fullo. Jag badade naken, bakade bullar hemma hos mormor, spelade sällskapsspel och njöt av kaffekopp efter kaffekopp och försökte leva i nuet. Jag, Philippa och Emmy drog även till Göteborg och Way Out West där vi dansade och sjöng om varannat. Jag fyllde 19 och den 15e augusti kom vår efterlängtade Atticus till världen.

Augusti var dessutom månaden jag och Danne beslutade oss för att göra slut efter tre år tillsammans. Det blev därav många promenader längst vattnet för att rensa huvudet och mycket häng med mina älskade vänner. Just under augusti månad var jag extra tacksam att jag har så fina människor runtomkring mig. Bilden längst ner till höger är från en av mina favoritkvällar i livet. Jag och Jessica köpte med oss mat och satte oss på en klippa vid havet och pratade om livet tills sent på kvällen. Kommer nog minnas den kvällen för alltid.

September...

Hösten kom och jag och Jessica rivstartade september med att resa ner till Lund för att hälsa på Sofie som pluggar där. Dessa två människor vill jag aldrig förlora. Så kloka, smarta, drivna, omtänksamma kvinnor med sån härlig energi. Vi skrattade väldigt mycket den helgen och hade världens bästa utgång i Malmö, haha. En dag i Köpenhamn hann vi även med. ÅH <3

Kort därefter flög jag till Litauen för att vara barnvakt åt några familjevänner. Adam (pappan) spelade in en ny netflixserie så jag hängde med Celie och barnen och hade världens mysigaste vecka.

Oktober...

I oktober hade jag en enorm längtan efter förändring och äventyr och det dröjde inte lång tid innan jag bokade en resa till New York och Los Angeles. Det var otroligt skönt att få komma bort ett tag, andas in ny energi och vistas i ny miljö med nya människor. I New York hakade jag på Philippas vardag och vi tränade pilates, åt god mat, styrde fest, spenderade en solig dag i Central Park och skrattade massor.

I Los Angeles umgicks jag med John, Amanda och Phoenix, åt pizza på stranden i solnedgången, hikeade till "The hollywood sign", tog strandpromenader och åt god mat. Min första långresa på egen hand som utan tvekan gjorde så att jag växte lite som person.

I oktober träffade jag även Robert för första gången. Jag har nog aldrig träffat en så fin och omtänksam person förut.

November...

November blev en riktig jobb-månad för min del där jag varvade mellan event och administrativt datorsarbete. För första gången på länge kändes det som att jag jobbade hårt för mina drömmar och jag började sakta men säkert skapa en vardag som jag trivdes väldigt bra med.

Mia, Jesper, Philippa, Penny och Atticus kom även och hälsade på i Sverige och den svenska släkten fick äntligen träffa den allt för söta filuren. Atticus tog verkligen mitt hjärta med storm.

December...

Likt november, blev även december en hektisk jobbmånad. Jag la mycket fokus på framtiden och planering av 2020 och började sätta upp kommande mål inom diverse områden.

Jag började även gå till en life coach i syfte att utvecklas inom både arbete och på ett personligt plan. Trots att jag bara varit där tre gånger så känns det som att jag kommit en bra bit på vägen. Jag älskar att bli utmanad i mitt sätt att tänka!

Jag blev bjuden på roliga events, gjorde en staycation tillsammans med Frida på Görvälns slott, stod och hejade när Robert och Hanna tävlade i Crossfit och besökte min släkt i Tyskland. I slutet av månaden blev det stort fokus på julen och därav en hel del julbak och julbord.

Årets jul blev väldigt liten och intim i jämförelse med tidigare år och tar nog priset för den bästa julen hittills. I slutet av kvällen spelade vi nämligen ett sällskapsspel som heter "Vertellis" och fick till väldigt fina och djupa samtal. Det slutade med att vi skrattade och grät om vartannat. Så himla fint <3 Det nya året firade jag in tillsammans med min familj på Curacao vilket jag är otroligt tacksam över.

------------------------------------------------------------------------

Wow vilket år jag har fått uppleva. 2019 har utan tvekan varit mitt bästa år någonsin trots att det i perioder har varit en emotionell bergodalbana. Jag tog studenten, jag besökte 9 fantastiska länder, gjorde min första långresa själv, jag har växt som person, lärt känna nya människor, blivit starkare fysiskt, fått en ny släkting och blivit kär. Så tacksam <3

Nu ser jag väldigt mycket fram emot alla äventyr 2020. Finns så mycket som jag vill åstadkomma <3

Gillar