"Maya, hur redigerar du dina bilder"

Den frågan får jag dagligen från er på min DM och det gör mig verkligen SÅ GLAD!!! Så roligt att ni uppskattar och gillar något jag verkligen brinner för och tycker om <3 Jag älskar verkligen att sitta och redigera och kan spendera timmar åt att pilla med bilder fram och tillbaka.

Då det finns en sån stor efterfrågan så råder det ingen tvekan om att jag ska visa hur jag redigerar mina bilder. Tänkte dela in detta i tre delar.
I del ett kommer jag beskriva hur jag redigerar mina bilder på min instagram, i del två kommer jag rikta in mig på hur jag får till vintage-looken på mina storys och i del tre kommer jag avsluta med hur man får till ett sammanhängande feed.

Hur låter det?

För att ta det hela helt från början- Vad fotar jag med?
Med handen på hjärtat så fotar jag 97% av mina bilder med min mobil. Tycker att iPhone-kameran på min 6s ger en superfin skärpa och jag behöver inte mycket mer för att bli nöjd. Skulle dock vilja investera i en bättre kamera men det får bli när budgeten finns.

Direkt när jag tagit en bild så skulle den kunna se ut såhär:

Jo men visst! Här har vi från grunden, enligt mig, en rätt livlös bild. Bilden är tagen av mig i all hast på Tariffa då jag tänkte att det skulle bli ballt med en Kite surfare i feedet.
steg 1 är egentligen att ta själva bilden.

Steg två blir sen att gå in på redigerings appen "VSCO-cam" och ladda upp den bild du tagit.
Där brukar jag lägga på filtet "A4" som ger en rätt beige känsla. Det kan även hända att jag använder mig av B1 (svart-vit) och A6- som jag valde att göra i detta fallet.

Så med endast de gjort så ser bilden ut såhär:

Därefter så sparar jag bilden och går istället vidare till appen "Snapseed". Det är här det roliga börjar! Snacka om att kunna pilla med bilder haha ;)
Jag brukar för det mesta använda mig av funktionen som heter "Borste". Genom att höja och sänka exponeringen kan man på så sätt göra himlen mörkare och sanden vitare/ljusare- som jag har gjort på vänster sida av denna bild (ville visa er skillnaden).

Kontrasterna blir på så sätt större vilket kan förbättra en bild x1000. Brukar slutligen bara sitta och leka runt i denna appen och befinner mig som sagt oftast bland borstarna. Avslutar sist med att gå in på "bildjustering" och "detaljer" för att fixa ljusstyrkan, kontrasen & skärpan m.m.
Såhär ser alltså dessa tre steg ut om man lägger de bredvid varandra:

Vill, i och med detta inlägg, få upp era ögon för Instagram världen. Jag TOTALT älskar att sitta och pilla med bilder för att få fram det bästa ur varje bild, men jag vill att ni ska bli medvetna om att verkligheten inte alltid ser ut som den gör på bild. Jag reser inte hela tiden, vilket man lätt kan tro om man går in på min instagram, utan jag sitter också och gråter på kvällarna med ångest över prov och inlämningar och dittan och dattan. Himlen är inte alltid blå och jag spenderar inte varje dag i bikini- även om jag önskar att det vore så.

Instagram är en plattform där man kan vrida och vända på verkligheten så mycket man vill och med några enkla knep går det att ta bort och ändra både det enda och det andra. Jag vill därför slutligen poängtera att jag inte lägger ner tid på mitt feed perfekt bara för att jag vill att NI ska tro att mitt liv är en dans på rosor och så kallat "perfekt". För det är det inte! Detta är snarare ett intresse jag brinner för och jag tycker det är hur roligt som helt att få ihop samband mellan bilder och göra det bästa utav varje bild.

Med det sagt så hoppas jag att denna lilla guide har varit till hjälp för er som undrar! Som sagt, uppskattar verkligen när ni skriver och det värmer verkligen mitt hjärta att ni gillar det jag gör! Läser exakt ALLT ni skriver och jag försöker svara på så mycket som jag bara kan!

De två resterande delarna kommer inom kort, så håll ögonen öppna;)

Ha en underbar onsdag nu, PUSS!Gillar