”Hur gör du med din kost?”

KOST

"Lite nyfiken över hur du gör i skolan och när du ska gå ut och käka med kompisar? Har nämligen också prövat att vara fri från socker, mjölk och gluten men gav upp med tanke på skolmaten samt hur ofta jag går ut och äter med vänner :/"

Frågade lite tidigare idag om ni inte kunde skicka in lite frågor, och oj så kloka frågor jag fick! Borde jag samla dom till en frågestund? Skulle ni vilja det?
I och med att just kosten är en väldigt central del i mitt liv just nu och att mycket just kretsar kring vad, hur och när jag ska äta så kände jag att denna fråga var väldigt aktuell.
Som jag har nämnt tidigare så äter jag inte gluten, socker eller mejeriprodukter på grund av att jag har problem med magen och måste låta den läka. Precis som det kanske låter för er, så kom det som en chock för mig när jag insåg att jag inte kunde slänga i mig vad som helst. Speciellt när nästan allt vi äter innehåller något av socker, gluten eller mejeri.

För att hålla svaret kort så ska jag gå direkt in på frågan- Jag tar nämligen med mig matlåda varje dag till skolan! Självklart kollar jag lunchen innan och försöker avgöra om det finns något jag kan äta, men för det mesta blir det rester från middagen som får hänga med.
När det kommer till restaurangbesök försöker jag göra det bästa av situationen. Jag kollar menyn innan och försöker välja restauranger som erbjuder alternativ till vad jag kan äta. Det brukar oftast inte vara något större problem! Är däremot lite nojjig över New York resan då vi ska äta ute både frukost, lunch och middag. Hmm... Vi får se hur jag löser det! Jag är ju inte mer än människa...
Kort och gott så var utmaningen svårare i början. Nu, en månad senare, så har jag kommit in i vanan och känner inget sötsug alls! Känns så sjukt!! Drack nocco varje dag förut och slevade i mig nutella efter skolan, så de två första veckorna var sötsuget väldigt jobbigt. Men har konstigt nog kommit över den tröskeln nu.
Gällande fruktsocker (några som undrat) så äter jag fortfarande banan och bär. Mådde inte alls bra av att utesluta sockret helt och hållet. Hade ingen energi alls och kände mig konstant yr.. Dock tänker jag mycket på att inte överdosera bären för att komma upp i det sockerintag jag hade förut.

Hoppas du fick svar på din fråga <3

xxx

  • KOST
  • Nära Åkersberga

Gillar

Kommentarer

Rebeccass
Rebeccass,
Alltså du är så himla duktig! Älskar både din blogg och instagram, alltid lika inpererande. Fortsätt med det du gör, you go girl!!

nouw.com/rebeccass
mayaparnevik
mayaparnevik,
alltså goding<33 blir så glad!! du gjorde min dag!!nouw.com/mayaparnevik
sagaalma
sagaalma,
Hej Maya. Är också inne i en period där jag försöker skippa laktos, socker och gluten ( har haft celialki i 5 år snart men tål inte sockret i glutenfria produkter. ) Jag tycker det är sjukt svårt med frukostar? Har du något förlsag och tips på någon god frukost? Kram!nouw.com/sagaalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229