Header

Allmänt, Painted Prinz

Prinzen och jag är hemma i Skövde för att fira jul och ha lite ledigt. Ganska skönt faktiskt! Jag trivs jättebra på Flyinge och i skolan men det känns som det blir lite stressigt ibland, så det är skönt att komma hem och ta det lite lugnt.

Vi har hunnit träna för Lotta en gång och jag har ridit ponny några gånger! Jag har också hunnit spendera lite tid med min farmor och farfar, bakade lite pepparkakor bland annat. Jag har träffat lite kompisar och lite mer släkt. Imorgon ska vi åka iväg med Prinzen till Grevagården för att hoppa för sista gången innan hans lilla vintervila, ska bli roligt! Sedan på söndag ska båda hästarna vila och så ska vi fira jul med släkten, äta massa god mat och bara ha det allmänt mysigt.

Idag gjorde mamma och jag stallet på förmiddagen och nu ikväll så ska jag bada hundarna, så de är rena och fina inför jul!


Fina och saknade Crispie får stå för bilden, hon och hennes nya ägare promenerade förbi stallet häromdagen, jättemysigt <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Painted Prinz, Sugarcream Candy

Nu har det dröjt ett tag med uppdatering. Jag har helt enkelt haft mycket att göra och bloggen skimrar bort ur tankarna.

I vilket fall som helst så hade vi höstlov förra veckan. Jag passade på att åka hem under några dagar för att träffa ponny <3, umgås med resterande familj (mamma, syster och diverse djur) och självklart träffa lite kompisar. Riktigt mysigt att hitta hem lite faktiskt.


Det var två tjejer i min klass som var snälla och tog hand om Prinzen de dagarna jag var hemma och sedan när jag kom tillbaka tog jag hand om ena tjejens häst några dagar medan hon åkte hem. Var lite jobbigt att lämna Prinzen här nere, även om jag vet att de båda är väldigt duktiga och tog jättebra hand om honom. Var självklart nojjig ändå...

Jag upplevde det dock något jobbigare att komma tillbaka än vad jag tyckte att det var att komma hit första gången... Inte så att jag inte trivs eller så här men jag antar att, när jag var hemma så insåg jag kanske att jag faktiskt saknar det ganska mycket ändå. Speciellt mina kompisar, Temmel och de andra djuren. Jag vet ju dock att det inte dröjer länge innan det är jullov och jag är hemma en längre tid, dessutom tillsammans med Prinzen!

Jag har alltså varit tillbaka här i lite mer än en vecka och skolan satte igång intensivt denna veckan med två inlämningar och ett prov. Nästa vecka tror jag faktiskt inte att vi har så mycket men det är möjligt att vi har det och att jag bara har förträngt det... Vi skrev ett matteprov idag som jag faktiskt tror kan ha gått ganska bra och jag lämnade nyss in en svenskauppgift som jag är relativt nöjd med. Imorgon har jag en SRGi-uppgift som ska in, den är jag så gott som klar med och tänker skriva klart på lunchen imorgon. Så jag känner ändå att jag har ganska så bra koll på läget!

Nu ska jag försöka få lite sömn för att orka med sista skoldagen innan helg imorgon!

Avslutar inlägget med en väldigt gammal bild på en väldigt saknad Pinto...

Likes

Comments

Allmänt, Painted Prinz

Nu har lite mer än två veckor gått på Flyinge.

För det mesta trivs jag fortfarande bra, vissa dagar är bättre än andra. Igår var det ingen bra dag och jag var nästan redo att åka hem men idag har jag en känsla av att det kommer vara en bättre dag. Dels för att första SRGi träningen ska vara idag.

SRGi (SRG-idrottsprofilen) är en speciell profil som finns på Sveriges Ridgymnasium (SRG), denna profilen finns som motsvarighet för NIU på de skolor som ännu inte får ha NIU för att de inte har varit igång tillräckligt länge (?). SRGi innebär alltså en lite större satsning i sin gren (finns dressyr och hoppning, jag går hoppning), där vi får ett extra uppsuttet träningspass och ett extra teoripass i veckan, utöver den vanliga Naturbrukslinjen.

Jag hade en av de vanliga träningarna vi har i veckan för Petra (hon som ska ha hoppgruppen i SRGi) i onsdags och jag tyckte att hon verkade väldigt bra. Jag fick en bra känsla och hoppas och tror att det kommer bli jättebra att ha henne som tränare. Hon verkar väldigt intresserad, engagerad och kunnig!

Prinzen har krånglat lite inne i stallet de första dagarna då han inte alls tyckte att det var en bra idé att bara få vara ute halvdagar men sedan han fick en hagkompis och de fick gå ute heldagar så har han slappnat av. Han verkar faktiskt trivas riktigt bra nu. Han har blivit väldigt mysig och social, härligt ❤ Han går väldigt trevligt i ridningen, fortfarande lite bekväm när det blir jobbigt och jag verkligen kommer åt honom men det känns absolut som att vi är på rätt väg.

Nu ska jag ta mig i kragen och börja cykla till skolan, en cykeltur på ett par kilometer (?), tar endast några minuter och är vanligtvis inte så värst jobbigt men regniga dagar är det absolut inget roligt... Önska oss lycka till på träningen!

Likes

Comments

Allmänt, Painted Prinz

Jag tänker faktiskt att jag ska prova att starta upp bloggen här igen. Jag har rensat bort lite gamla inlägg och tänker ge detta en chans.

En anledning till att detta sker nu är att jag nyligen flyttade till Skåne för att börja Sveriges Ridgymnasium på Flyinge. Nu bor jag alltså i Flyinge och studerar på SRG här.

Ganska mycket har hänt i livet, Crispie är såld, till en väldigt nära vän. Temmel är nyligen bestämt att hon ska få pensioneras, mamma kommer hålla igång henne någorlunda medans jag är här nere och när jag är hemma så kommer vi bara ha roligt. Kanske träna någon träning eller åka på någon Pay'n'jump men hon ska inte längre ha några "krav" på sig, bara en rolig och värdig ålderdom <3

Jag har också fått hem en ny häst, Painted Prinz eller "Prinzen". Ni kan läsa mer om honom till höger i bloggen.

Jag har bott i Flyinge i en vecka nu, stormtrivs här! Har träffat mycket nya människor och fått ta del av många nya rutiner men jag upplever att det har gått väldigt bra och jag trivs verkligen som fisken i vattnet. Känns verkligen som att jag har hittat rätt. Förhoppningsvis så håller känslan i sig!

I vilket fall som helst så kommer mamma och hon som äger stallet vi har hästarna i hemma, ner med Prinzen idag och han ska få bo in sig här nere innan våran första ridlektion här nere drar igång på måndag. Väldigt taggad!


Prinzen!

Likes

Comments

Allmänt

Hej och välkommen!

Jag heter, som ni ser, Maya. Jag har bloggat tidigare men provat runt lite olika bloggportaler. Den jag har gillat bäst hittills har faktiskt varit spotlife då den var ganska lätt att förstå. Nu provar jag alltså här och än så länge är jag väldigt positivt överraskad. Efter vad det ser ut på andra bloggar på Nouw så har jag alltid trott att det skulle vara jättekomplicerat men jag kommer faktiskt riktigt bra överens med hela upplägget. Jag gillar också dessa små "introduktions videos" som man kan se och lära sig ifrån, big thumbs up!

Jag är i vilket fall som helst väldigt taggad på att börja blogga igen och jag hoppas att jag klarar av att göra det ganska regelbundet!

Ni kan läsa om mig till vänster i bloggen, jag är ganska dålig på att beskriva mig själv så det är det bästa jag kan. Jag satsar i alla fall så mycket som jag kan på hästarna, inte alltid lätt då vi inte har de bästa ekonomiska förutsättningarna som man kan ha. Jag försöker alltid göra det bästa av situationen och är väldigt tacksam till de som hjälper och stöttar mig, speciellt min mamma.

Ni kan också läsa lite om hästarna men då till höger i bloggen.

Jag hoppas att ni tycker det verkar intressant och stannar kvar och läser! :)

Likes

Comments