Hej på er !!

Hoppas ni mår bra, själv har jag legat hemma hela veckan och varit dyngförsyld men det börjar bli bättre nu, så därför har Loppan stått hela veckan, han har fått springa av dig lite i paddocken då och då.

I lördags var vi iväg på pay'n jump på ÅRK och hela dagen gick jätte bra. Jag vaknade på morgonen med sprängande huvudvärk och extremt mycket träningsvärk i benen, kom till stallet och då drog Loppan en riktigt rejäl kick på mitt högerlår, det gjorde riktigt ont men tänkte bort det efter ett tag.

Som sagt så var det min och Loppans LA debut i lördags, jag var såå himla nervös, han var extremt pigg nere på framhoppningen. Felfria i 90 utan problem och endast TVÅ nedslag i våran debut, jag blir så lycklig av att vara med honom. Nu satsar vi stort inför detta år!!

Ha det bäst !

/Maya <3

Två bilder från 1,10. Som han hoppar och som han luftar, vilken prins jag har.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er !!

Idag red jag Loppan i den väldigt blöta paddocken men han gick väldigt fint och kämpade på bra. Jag tänkte skriva lite om hur mitt intresse för ridning kom och hur min och Loppans resa tillsammans gått och går.

Min kusin som äger Loppan har alltid varit en stor inspirationskälla för mig ända sen jag var liten och ridningen kom till mig. Sara finns alltid där, stöttar och vi har ALLTID roligt tillsammans vad vi än gör. Så jag vill börja detta inlägg med att tacka Sara för att hon alltid finns och ställer upp på allt <3

Sara har gått på ridskola sen hon var ca 8 år, haft 2 foderhästar och ägt 4 hästar totalt. Jag började på ridskola när jag var ca 7 år men som liten fattade jag inte riktigt grejen med hästar, att man kunde tjäna pengar på att rida, hur låter det liksom.

Jag började som 7 åring på en ridskola med endast små shettisar och efter några år växte jag ur dom så jag fick börja på den klubben jag länge tävlat för, ÅRK. Dom hade tillgång till hästar och ponnyer i alla olika storlekar. Därmed kom Loppan in i bilden. Jag red Loppan lite då och då eftersom Sara köpte honom för att kunna göra det hon gillar, att hoppa. Jag red Loppan endast några gånger och sen var jag fast, han är världens snällaste nybörjarponny, loppis<33

Sara började träna honom hårdare och efter ett tag var han i bästa skick, han var grym och hon kämpade så hårt för honom. Jag måste faktiskt ge all cred till Sara, som hon har kämpat med han, han är inte lätt och det vet jag, här flyger han över 1.40/1.50 som om det vore hur lätt som helst !!!!!!

Jag började gilla Loppan mer och mer, började rida honom mer och mer och jag var i stallet med Sara hela tiden, jag insåg vad jag brann för och jag hade hittat sporten, jag älskade den och gör det än idag. För ca 4 år sedan började Sara tröttna på Loppan och köpte sig en ny stjärna, jag fick ta över Loppis mer och till en början red jag honom ca 3-4 dagar i veckan och resten fick han vila eller så red Sara honom. Som kanske alla förstår blev Loppan i dåligt skick och riktigt 'dålig' om man får säga det så. Jag började fundera om jag verkligen ville fortsätta med ridningen och kom fram till att jag skulle aldrig klara mig utan den, så jag fortsatte.

Eftersom loppan behöver motion för att 'fungera' bra så sa Sara åt mig att om jag ej tar han på heltid kommer de hitta en medryttare till honom, snabbt bestämde jag mig för att ta honom på heltid och där började våran resa påriktigt, jag slutade på ridskola och la all min kraft och energi på Loppan.

Våran resa började påriktigt och som jag kämpade för att han ens skulle vara avslappnad efter ett ridpass, som jag kämpade för att inte åka gråtandes hem av misslyckande, jag kämpade för allt.

Efter mycket träning åkte vi på våran första lokala tävling på Heda Ridklubb där vi hoppade LE och LD, extremt lågt för att jag skulle börja bygga upp ett självförtroende och för att vi skulle kunna börja bygga upp något tillsammans. Vi tränade ännu mer, ännu hårdare och ännu bättre, det gav reslutat för oss båda. Vi började tävla ännu mer och detta året har givit mig väldigt mycket placeringar trotts extremt mycket motgångar.

En liten sammanfattning på våran resa tillsammans, du har givit mig ett liv, ett bättre självförtroende och allt jag någonsin kunnat önska att jag skulle få.

Som jag har kämpat och kämpar med dig, så mycket tårar som runnit och än rinner ner för min kind efter ett ridpass när allt gått skit och man känner sig misslyckad. Men också så mycket skratt jag fått tillsammans med dig, så mycket glada och peppande stunder. Tänk att just jag fått uppleva allt med dig, vad vore ett liv utan dig egentligen???

Jag är så otroligt tacksam över att jag får uppleva allt med denna fantastiska häst och återigen tack till min fantastiska kusin som gör detta möjligt för mig. Lyckligt lottad att ha en så fin häst vid min sida och så fina människor!!

Ha det bäst!!

/Maya<333

Lite mer bilder på min fina, han är bäst <3333

Likes

Comments

Hej på er !!

Idag galopperade jag och Loppan på snöfälten hemma i stallet och det gick faktiskt över förväntan, han var såå himla pigg och älskade livet. Han tyckte det var så kul att jag inte ens fick stopp på han och därmed blev han väldigt svettig så vi tog en promenad efteråt, så då passade plutten på att rulla lite i snön eftersom snön är så skojig, han ÄLSKAR att rulla sig och att det är snö ute nu gör det ännu lite roligare.

Dagens pass resulterade i glad ryttare, gladare häst!!! Gladast tillsammans.

Ha det bäst!!

/Maya<333

(Tyvärr inga bilder från idag då min mobil dog under ridpasset pga kylan, så ni får en bild från livets helg, Ölandshoppet<33)

Likes

Comments

Lopess är en valck f,2003 e: Lords u. Pegas med enormt mycket egen vilja och ett humör som inte alltid gillas av alla. Han har talang som han lite för ofta kastar bort (beror lite på ryttaren med). Med utläkt spatt i bakbenen blir det svårare för han att hoppa men han är en kämpe och klarar allt!!

Loppan är den d-ponny, han har ingen egen motor och gör ingenting om ryttaren inte gör det tillsammans med han. Han är helt okomplicerad i hanteringen och skulle aldrig få för sig att göra något riktigt dumt, däremot är han den svåraste hästen jag någonsin ridit på alla sätt och vis. Han kräver en ryttare som kan rida tröga hästar och inte bara glider på en räkmacka. Han är helt underbat om man förstår han vilket jag börjar göra nu sakta men säkert.

Då min kusin som i nuläget äger loppan började tröttna på han och köpte en ny stjärna fick jag ta över loppan på heltid. Jag har ridit loppan till och från ända sen liten ålder och han har alltid varit en favorit i mina ögon även om många ser ner på han och på oss som ekipage.

Loppan har med min kusin gått upp till LB med bra placeringar. Hon har startat några få pay'n jumper på 1.10, alltså LA för oss. Jag har däremot inte kommit så långt men vårat mål för denna säsongen är väll att starta LA på Ölandhoppet som går i Maj.

Detta året som har varit började på bästa men ändå värsta sätt. Vi packad ihop allt och åkte på 2017 första tävling i Västervik. Han hoppade som en gud och jag tror om jag inte minns helt fel att det var våran LB debut där. Allt gick som en dans på rosor och jag kom in på banan, kollade på loppan och tänkte 'detta klarar vi'. Vi var felfria i grunden och han var så enormt pigg att jag inte ens hängde med (det händer alltså inte loppan så ofta), det var tre hinder kvar i omhoppningen och jag vände upp mot kombinationen där sadeln gled mer och mer för varje steg han tog och över första hindret i kombinationen låg jag på sidan av loppan, jag hade inte spänt sadelgjorden ordentligt ;) Jag åkte av och vad man tror så trampade Loppan mig på höften, det gjorde otroligt ont men inte mer med det, vi gick ut från banan och jag börjar känna hur hela mitt ben och höften somnar och det börjar sticka, ambulansen kom och jag fick åka akut in till akuten men de kunde inte se något men det var så surt för jag är 99% säker på att i hade vunnit klassen. Ett uppehåll efter det blev och jag började tappa allt självförtroende jag hade innan. Vi fick gå ner i klasserna och hoppa LD, LC för att både jag och loppan skulle tycka att det var lekande lätt igen.

Detta året som vart har inte riktigt varit vårat år, vi har haft väldigt mycket med och motgångar och ingenting har riktigt gått som jag planerat det. Vi tar emot 2018 med öppna armar och på lördag åker vi till ÅRK för att hoppa årets första pay'n jump, 90cm och 1,10. Uppdatering om hur det gick kommer.

Ni får ha det bäst så hörs vi senare!!

/Maya <3333Likes

Comments

Hej på er och välkomna till min nya blogg. På denna blogg kommer jag att skriva om allt som rör mig och min ponny Loppan. Om träningar och tävlingar, om mål och om våra prestationer. Jag kommer att skriva ett inlägg om Loppan och mig så att ni får lära känna oss!! Hoppas ni stannar kvar och läser!

/Maya<3

Lite bilder på mig och Loppan, världens finaste ponny


Likes

Comments