Tisdag eftermiddagen packade vi husvagnen och drog söder ut. Till vårat kära Leksands strand ❤ Alltid lika mysigt att vara här då det är lågsäsong. vi var helt själva. En ensam lite husvagn stod det här men de bodde ingen i den. Sen runt lunchtid på Onsdag kom min syster, sen nån timme senare kom mamma och sen mot kvällen kom pappa med husvagnen. Så min syster har campat här med oss. Sen bara small de till så va de hur mycket vagnar som helst.
Men det är kul det med, då har man något att kika på ☺😂

Men vi har iallafall hunnit endel, vi har varit i lekparken, åkt massa bobby car, varit in till Leksand och lekt i Riddarlekparken. Sen bara myst här på campingen. Vi va även hem till Mamma och Pappa i Mockfjärd en sväng på Torsdagen och åt och träffade en kompis.

Har varit några helt underbara dagar här men imorgon måste färden gå hemåt igen. TYVÄRR.

Men har en fullspäckad vecka framför mig. BVC, möte med prästen, handla saker inför dopet, fixa allt som ska fixas inför dopet. ha dop på Lördag, ev gå på annat dop på Söndag.

nä nu ska jag njuta av sista timmarna innan läggdags. ❤

Ute på kvällspromenad med hunden och Max tog bilen.

Ska man kolla traktor med moster då måste man sitta på huk ❤

Kollar hur de går för moster med disken

Här har vi en pojk som inte hade en bra dag.

Fredagsmys

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Barnen bara växer och gror. Max han börjar närma sig 10kg och My väger runt 4kg nu.
Hon växer bra och det är en skön känsla att hon äter bra går upp bra i vikt då Max alltid gått upp lite.

I Torsdags va vi på BVC för kontroll av My's granulom och en läkare skulle kolla orsaken till varför hon är så skrikig. Allt såg bra ut så dem misstänker att det bara är vanligt kvälls skrik, då hon oftast skriker medt framåt kvällen. Sen misstänker vi allihop att hon har för kort tungband. Men det var inget man gjorde något åt nu när hon är liten. Så vi får se i framtiden va som sker..

Sen håller vi tummarna nu för att Max får vara frisk och bara går upp mer i vikt så vi slipper knapp på magen.

...........................................................................

Här hemma så har vi fått lite gjort då vi haft min mamma här som hjälpt oss med barnen. Så Emil har gjort klar trappen och satt upp lite räcke. Själv ha jag fyllt på med lite grus runt huset. Så bara vi får lite mer hjälp med barnen så ska vi fortsätta.

Är såå himla nöjd med altanen ❤

Likes

Comments

Idag var det dags att gå tillbaka till förskolan för Max. Han sprang iväg direkt och kollade vad alla kompisar gjorde. TYVÄRR så hade han ätit och druckit dåligt. Jag hoppas det blir bättre snart. sliter verkligen mitt hår över att han inte äter så bra...

Någon som har tips på va man ska ta sig till. Känns som man försökt med allt.

Så idag har jag och tösen myst hela dagen, för hon ville verkligen inte ligger i varken sängen eller liggdelen. Plus att hon va lika i natt så hon ha sovit på mig hela natten och ätit typ varannan timme. VÄLDIGT frustrerande....

Likes

Comments

19/7-17

Kl.03.40
vaknar av att jag behöver pinka, men känner att de rinner redan och tänker att jag ska prova vända över mig på rygg och känner att det rinner ännu mer. Väcker Emil och säger att jag tror vattnet gått. Han flyger upp ut sängen för att låta mig gå på toa. Kliver upp och de bara forsar vatten. Tar en dusch och ringer förlossningen runt 4 tiden. Får tid Kl. 8 för bedömning. Men fick höra av mig igen om jag tyckte något kändes konstigt.

05.00
Ringer förlossningen igen för jag bara känt bebis 2 gånger, så dem ber oss komma in redan nu. Väl inne kopplas vi upp med CTG och allt ser bra ut och vi får komma tillbaka kl.9 för bedömning. Så bi åker hem och äter frukost.

09.00
Tillbaka på förlossningen och uppkopplad med CTG och allt ser bra ut. Efter ett tag kommer läkaren och hon tycker de låter som på beskrivningen att vattnet gått, vi får följa med ner på gyn och kontrollera hur de ser ut med ultraljud och även gynkoll. MEN trot eller ej men hon kunde ej se att vattnet gått. För vatten hos bebis fanns de. Hon diskuterade med en kollega och kom fram till att vi kunde åka hem då de kunde ta dagar innan de kom igång för värkar hade ja börjat få, så nått va ju på gång. Dem undersöker och jag är öppen 2cm och de va ju normalt för omföderskor. 


14.00

Då står jag inte ut mer, vi åker E4an såå de går snabbt. Vi kommer bakom en husvagn och de blir enfiligt och jag känner paniken komma då de börja trycka😵 så Emil fick ringa förlossningen och be dem möta oss vid entrén för jag hade så ont.

Skrevs in 14.31 och var öppen 6cm efter bara en timme var jag öppen 8cm. Dem höll på att förbereda för EDA och jag fick lustgas då värkarna va så starka. Till slut kommer narkosläkaren och ska sätta EDA, hon sätter den fel först och träffar en nervrot och de började göra ont i vänster benet så hon fick göra om och då blev de bättre. Nu kunde de ta runt 15-20min innan vi uppnått önskad effekt. Men efter bara en liten stund så började krystvärkarna.

16.11 börja de och dem plockade av mig min bästa vän (lustgasen), försökte få tillbaka den men icke jag klarade det utan tyckte dem. 16.19 va hon ute och allt gick väldigt bra. sprack ingenting, endast lite skrubbsår och förlorade endast 100ml blod. Dem väntade en stund innan navelsträngen skulle klippas och sen skulle moderkakan ut, då splashar de till och navelsträngen går av och åker in och dem får inte tag på den, så nu börjar dem prata om att få lov gå ner till operation. Då kände jag bara "Nej! de här som gick så bra och så ska man få lov ner dit." men de kom dit en läkare som skulle testa få ut den först. Dem bedövade mig då de va så sjukt obehagligt att ha någon som grötade runt där. Läkaren gjorde sig redo och helt plötsligt så kom allt ut och han behövde inte göra något. Så hag sa till honom att de va endast han energi som behövdes i rummet 😂

Nu skulle vi få landa och bara mysa. sen fick vi komma över till BB. Där stannade vi en natt för att sen åka hem till mormor och storebror som väntade där hemma.

Hon vägde 2910g 48cm lång och 33.5cm huvudomfång.

Är så nöjd med denna förlossningen också. Denna var enklare än då Max kom, men de va nog för att jag låg inne 2dygn innan han kom ut och då blev jag ju igångsatt och de gjorde ju att värkarna blev betydligt starkare...

Igår va vi på återbesök för att göra PKU och hon blev godkänd 👍 gått ner endast 90g...

Nu ska vi bara mysa och försöka få någon rutin på vardagen.... ❤❤❤

Likes

Comments

Nu va det några dagar sen men det har ju hänt endel här hemma ❤

Nya altanen börjar bli klar och det blir sååå himla bra.

Förra lördagen så hade vi ju kalas här hemma för våran lilla Max. Han fick en hel del roliga presenter. En stor traktor av mormor och morfar. liten av Sambons morbror, lego av farmor och farfar och av oss fick han två böcker m.m.

Sen fick han ju mer saker av oss på Måndagen då han fyllde på riktigt.

Max mormor och morfar kom ju då på lördagen och skulle stanna till måndag. Men sen blev det en extra dag innan morfar tog katten och åkte hem medans mormor skulle stanna till helgen då moster kom. Hon tänkte att då hade vi hjälp med Max ifall bebis tänkte komma.

Så hela tisdagen låg jag och halv sov på soffan. Tyckte att jag hade ovanligt mycket stickningar och känningar. Men tänkte att de e för att jag känner efter och vill så gärna ha ut bebisen. Men ändå kunde jag inte släppa känslan av att nått kanske var på gång, vi gick och la oss den kvällen o h jag tänkte att jag kommer vakna imorn utan att nått hänt som alla andra mornar. 😂

Vaknar vid halv 4 och känner att ett toabesök hade varit nice, samtidigt som jag känner shit va händer. de liksom rann, la mig på rygg och de kom ännu mer. Väckte Emil och sa att ja tror vattnet gått. Rullar ut till kanten och reser mig då säger de splash så kom resten. Lyckorus blandat med en nervositet. shit asså bebisen vill ut nu. Jag tar en dusch och ringer sen till förlossningen som ber oss komma in för bedömning kl.8. Men när kl. va 5 då hade ja bara känt rörelse 2 gånger och ringde förlossningen igen så dem ville att vi kom in. Men allt såg bra ut så vi fick åka hem och komma tillbaka till kl.9 för bedömning då de slutat rinna å de ska de tydligen inte gö. Väl tillbaka blire kontroll med CTG igen de.ser bra ut. Läkaren kommer och pratar och den kollar min men inget tecken på vatten. 😵??? Trodde dem skoja med mig ja såg och kände ju själv att de va vatten.. Men nä bara väldigt kraftiga flytningar. Men bebis stod långt ner och jag va öppen 2cm. Men vi fick åka hem de kunde ta dagar innan de kom igång riktigt...

Kommer hem vid 11 och lägger mig med värkar som blir värre och värre. men ja va inställd på att de blir ingen bebis på några dagar efter va dem sa på sjukhuset. Men vid 2 tiden stod ja inte ut mer och vi åker in IGEN. När vi närmar oss stan ringer Emil förlossningen och ber dem möta oss i Entrén. Väl där inne så går allt fort. Vi va väll där runt halv 3 & 16.19 va hon ute. ❤

Man hann liksom inte reagera riktigt.
Nu myser vi här hemma med storebror, som växte över natten vi va borta. Man har alltid tyckt han va liten och späd, men asså de är han inte längre. 😍 han växte och blev en riktig storpojk.

Likes

Comments

I Fredags åkte ju våran lilla prins med farmor till sina kusiner i Matfors och skulle vara där till Söndag. Men när Söndagen närmade sig så ringde dem och sa att dem stannade en natt till. 🙈 Så i Måndags kom han ÄNTLIGEN hem igen.

Blev jätte glad över att se oss när han kom hem. MEN mest glad över att se pappa tror jag, han skulle bara va med pappa. Tog jag han då sträckte han sig efter pappa direkt. Skar lite i mamma hjärtat ❤

Men så kom Tisdagen och farmor ville ha han igen och han skulle få sova där. Helt OK för mig då jag inte orkar busa, jaga och bära en hel dag. Men först skulle han hjälpa pappa med bygget.

Idag ringde dem och sa att han stannar någon natt till, Så senast Fredag får vi hem han igen då farmor ska jobba igen. Sen blir de 2års kalas på Lördag ❤

Så vi fick åka dit med mer medicin. Vi kommer innanför dörren och han går mot sin kära pappa som lyfter upp han och han kramar han såååå hårt. Efter en stund tar jag han men han vill varken kramas eller va i min famn. Bara pappa som duger tydligen 💔 Nu skar de ordentligt i mammahjärtat kan jag säga...

Hoppas de blir bättre snart 😂❤

Likes

Comments

Ligger fortfarande vaken efter en kväll med massa förvärkar. Varit dålig på att vila dem senaste veckorna och idag kunde jag äntligen passa på då sambon skjutsade upp Max till kusinerna Matfors, där han ska spendera helgen tillsammans med farmor. Så då kom all smärta och även oro då kag va själv hemma och inte visste ifall jag skulle behöva åka in. Men än sålänge kan jag hantera smärtan. Vi får väll se hur natten blir.

Har tänkt att jag ska passa på att göra iordning allt inför bebisens ankomst nu när Max inte är hemma och gör massa bus. Samtidigt som det är så fruktansvärt tomt utan han och alla hans bus ❤

Men jag är så glad för hans skull att han får komma hemifrån lite och slippa va med morsan hela tiden.

Här hemma så ha de dränerats dem 2 första veckorna av Emils semester och imorn börjar bygget av ny trapp/altan. kommer bli så sjukt bra. 👍 och i och med dräneringen så ha grannen lånat ut sina maskiner så lyckan har ju varit total för våran traktor tokiga pojk.

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle berätta lite om mig själv.

Är en 26årig (fyller 27 nu i Juli) tjej från lilla byn Mockfjärd som ligger i Gagnefs Kommun mitt i vackra Dalarna. Den lilla byn man oftast åker igenom då man tar E16 mot Sälen 👍

Där växte jag upp med min mamma, pappa och 2år äldre stora syster, sen bor även min morfar, faster, farbror mfl. i byn. Gick i skolan där från första klass till nian. Sedan gick jag handels och administrationsprogrammet i Leksand 👍 De va en dröm sen jag va liten, har alltid gillat att leka affär m.m.

Tror de va andra året på gymnasiet som jag började snacka med en kille på nätet som jag sedan blev ihop med och flyttade ihop med till slut. Men de va väldigt fram och tillbaka, så blev inget långvarigt förhållande så flyttade hem igen. Men va där lite ändå fast jag innerst inne blev sårad hela tiden. Men till slut fick jag nog och jag gick vidare och efter en tid börja jag snacka med en kille via nätet som bodde ca 30mil söder ut ända nere i vackra Hjo och jag kände  väll lite sisådär med de avståndet. MEN han åkte dem milen för att komma hem till mig och sen va jag fast 😍 Tog inte alls lång tid innan jag flyttade ner eftersom jag slutat skolan och hade inget jobb eller annat som höll mig kvar. Så i början av 2010 tog jag mitt pick och pack och flyttade ner. Trivdes otroligt bra MEN i Oktober hände något och jag fick flytta 👎 Tänk er att köra bil 30mil helt förkrossad efter att ha blivit dumpad. Men de va bara att packa ihop lite snabbt och ropa in katten som jag köpte då jag flyttade ner och flytta hem IGEN 😕 Trodde aldrig mer att man skulle hitta någon igen. Men så fel jag hade. Redan i December var det en kille som skrev till mig på facebook som hade hittat mig på mötesplatsen. Vi snackade lite till och från och i början av 2011 bestämde vi att han skulle komma till mig och hälsa på. Han bodde nämligen 30mil norrut i vackra Hudiksvall 😂 Så den 7 Januari kom han till mig och de kändes direkt som vi känt varann länge. Men kände att jag inte visste om jag va reda för att träffa någon ny. Men asså efter den helgen va jag fast 😍 Han kom ner efter någon helg igen och när han skulle åka hem så följde jag med och det slutade med att jag typ bodde kvar hehe. var hem någon dag och gjorde prov m.m. för jag gick ju på komvux och läste upp betygen i matten. Men till sist bestämde jag mig för att flytta upp och jag fick en praktikplats på Jysk igenom Arbetsförmedlingen. Vi bodde i en mysig 1a med egen ingång, dock för litet så efter någon månad flyttade vi till en 3a. på andra sidan stan. Men när jag flyttade upp så ville jag ju ta med min kissekatt men ICKE, de fick jag inte för min kära far. Katten skulle inte bo i någon lägenhet, så han köpte katten av mig så fick han bo kvar hos mina föräldrar.. Vi flyttade till 3an och blev efter en tid sugen på att skaffa en vovve då hans egen hund bodde hos hans föräldrar då ho. hade mer sällskap där då han jobba hela dagarna. Så i början av september åkte vi upp till Kramfors och köpte en söt liten vovve med raserna Rottweiler, hovawart och stövare. En busig liten dam som hatade att vara själv hemma så efter någon månad fick vi valen av hyresvärden att lösa problemet eller flytta, såå ja de va bara att flytta. Tyvärr gick flytten hem till hans föräldrar. Det gör jag aldrig mer om. Efter ca ett halvår fick vi tag i en 3a i den lilla byn Sörforsa 1mil väster om Hudiksvall. Där trivdes vi otroligt bra med bra grannar som aldeig klagade på att hunden lät. Men efter ca 1år började vi bli sugna på att hitta ett hus. Vi åkte på flera visningar men de va lite osäkert då jag ainte hade fast jobb. Jag hade nu hunnit sluta på Jysk och jobbat på en skoaffär sommaren
2012 och hade nu börjat jobba som kundvärd/administratör på arbetsförmedlingen. Där va jag ett år innan jag blev erbjuden ett annat jobb som säljare av kontorsmöbler. Nu hade vi ju hittat ett hus under våren 2013 som vi verkligen ville ha. Till slut fick vi lånelöfte och vi kunde äntligen köpa drömhuset vi hade hittat i Njutånger. 1.5mil söder om hudiksvall. Så i Oktober får vi nycklarna och i December börjar kag som säljare av möbler på Kinnarps. Sen har liksom livet bara rullat på och vi renoverar en hel del i huset. Januari 2015 gör jag ett gravtest som visar att vi ska bli föräldrar i September. Vi har nu varit tillsammans i 4år och vi va sååå redo. Jag mådde rätt bra under graviditeten och vi längtade såååå efter att få bli en liten familj. Under våran så renoverade vi köket och bestämde även att under hösten skulle taket på huset bytas. Vi skrev kontrakt med en lokal snickare som efter sommaren skulle börja byta taket typ i samma veva som bebis va beräknad. Men 15 Juli hände något som ingen kan förklara varför. Det blev akut färd till Gävle för fortsatt färd till Uppsala i Ambulans. Sen va de massor av kontroller m.m. innan en liten kille kikade ut efter 2dygn och livet på sjukhuset började. Mrn efter 7 veckor får vi åka hem. Taket har dem börjat med och vårt nya liv som familj med en son som fick en riktigt tuff start börjar. Han växer och gror men i sakta takt. i December 2016 gör vi ännu ett gravtest och de visar att vi ska få tillökning i Juli. Bestämde mig för att mådde jag bra skulle ja jobba fram till semestern. Vid vår första beräkningen skulle bebis va beräknad 18 Juli komiskt tyckte vi då sonen fyller är 17 Juli hehe. Vi går på första ultraljudet får dem fram ett beräknat datum som blir 26 Juli hehe på min födelsedag 😍 veckorna går och jag börjar må sämre och sämre. i början av april blir jag 50% sjukskriven pga rikligt med sammandragningar. Men de blir bara sämre, nu börjar jag även få lite känningar av foglossning. from 22Maj så blir jag helt sjukskriven och får order om att vila vila och vila. Veckorna går och jag är nu i v.35+4 och bara längtar till bebisen är här.

Blev kanske ett väldigt rörigt inlägg men ställ gärna frågor 👍👍😍😍

Likes

Comments