Nu håller jag på att fixa mig iordning här hemma innan jag skall väcka lillbus för frukost.

Idag är det dag nr 3 på förskolan och vi föräldrar skall vara "tråkiga" och sitta vid bordet och låta pedagogerna bekanta sig med barnen men dom skall ändå veta att vi finns där. Skall se hur lätt det är att inte springa fram när han är ledsen eller så. Vi är 4 föräldrar som är där med nya barn så jag är inte ensam. Hoppas på att idag blir lika bra som igår.

Ha en fin dag allihop 😍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I skrivande stund så sitter jag bredvid en sovande maximilian på förskolan. Han somnade i famnen efter en stund även om det var andra som inte ville sova så det är gott tecken att han kan somna till ljud.

Vi är inne på dag 2 här redan och maximilian bara älskar det så det är positivt. Pedagogerna är hur underbara som helt och hela miljön är toppen så allt jag var orolig för det har släppt så nu känns det okej. Så håller tummarna på att detta skall gå bra.

Likes

Comments

Vi hann mer rätt så mycket nu under året som gått och njutit av varje stund och ögonblick. 

Maximilian har firat sin första födelsedag. Han fick träffat sin släkt i Spanien för första gången. Han fick även en till liten tjej kusin. Vi har även flyttat till större lägenhet. Jag gifte mig med mannen i mitt liv. Ja listan kan göras lång.
Önskar ibland att tiden kunde stå stilla och inte gå över så fort men nu är vi redo för nytt år med nya händelser. 

Min mammaledighet är även snart slut så nu blir det nya rutiner i vardagen med jobb, dagis och fritid.
Men vi är mer än redo ❤

Likes

Comments

Igår var det nyårsafton och nu är det nytt år igen.
Vi valde att fira hemma själva bara vi tre och ta det lugnt. Åt frukost, gick ut på en promenad. Åt våfflor till lunch, kollade på GPs fyrverkerier nere vid hamnen. Middagen var enkel och god och även efterrätten.
Vi spelade även Bingolotto på kvällen men tyvärr ingen vinst denna gång heller.

Maximilian började bli trött ungefär vid 10 tiden så vi öppnade en flaska pommac och skålade in det nya året. Blev även lite tomtebloss så han fick lite nyårs feeling.
Även om han inte minns det så kommer vi komma ihåg det och minnas att han hade roligt.
Jag och Tobias gav upp innan 12 slaget men vakande utav alla smällarna som var utanför och skulle vara beredd ifall maximilian skulle bli skrämd men han sov igenom allt.

Idag vakande han vid 7 tiden så det blev ingen sovmorgon direkt så nu är jag riktigt trött.
Blev pizza till middag även för oss idag. Och
nu skall vi mysa i soffan resten av kvällen innan vi skall sova för natten.

Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton och gott nytt!

Likes

Comments

Vi har precis ätit klart lunchen här hemma och oj vad maximilian smaskade i sig maten, inget ligger på golvet.
Inte ofta det händer då han ibland är väldigt svår att få ner lite mat i magen. Hoppas den perioden går över snart. Nu blir det en kaffe och lite lek med busen som sov knappt en timma i vagnen så misstänker att det kommer vara en liten gnällig maximilian ikväll.
Jag har även plockat bort allt som har med julen här hemma för nu är min julkänsla över och redo för nyår.
Nu är lägenheten tillbaka i originalskick.
Känns väldigt skönt att slippa tänka på det.

Senare så skall vi gå och handla lite mat och saker inför nyåret. 🥂🍾

Vad har ni för planer inför nyårsafton ?
Vi skall åka in till stan att kolla fyrverkerierna sen hem och göra middag. Blir att vara hemma bara vi 3. Skall fira med tomtebloss och någon alkoholfri dryck så maximilian kan också skåla in det nya året.

Likes

Comments

Varje år så är det samma sak, julklapp till sina föräldrar.
Dom önskar sig inget eller rättare sagt dom vill inte ha något och dom tycker att man inte skall slösa pengar på dom heller.
Men varje år så är jag lika envis och skall ändå köpa något. Men i år kom jag på den bästa idén och det blev verkligen uppskattat av mina föräldrar.
Vi åkte till en fotostudio för att ta gruppbild på alla barnen tillsammans. Blev även att man tog singel kort på barnen också så jag kunde även ge foto till andra i familjen och samt förstora upp här hemma. Bilderna blev så bra och det var svårt att välja ut bara några så det blev att man köpte alla bilder och det kostade lite därefter men ibland får det kosta men det är något vi vet till nästa gång.

Jag blev så nöjd med bilderna på maximilian och även bilderna där han sitter med sina 3 kusiner. Förstoringen blev så bra och verkligen glad att jag kom på den idén.

Likes

Comments

ångest. Trodde aldrig det skulle vara så här jobbigt. Bara när man säger förskolan så får jag en klump i magen. Tanken att inte vara med sitt barn hela dagarna. Att man skall lämna sitt barn i en främmande lokal med okända vuxna och barn. Att inte vara där för att trösta, byta blöja eller att leka med.

Förra veckan fick jag ett samtal ifrån maximilians förskola som ville ringa och hälsa honom välkommen till avdelningen stjärnan. ⭐️
Och nu är det nästan 14 dagar kvar tills vi skall börja inskolningen och det är verkligen blandade känslor inför detta men just nu så är det värre för mig. Maximilian kommer trivas som bara den på förskolan och det vet jag. Han älskar att leka med andra barn och han är väldigt social utav sig. Det är bara jag som har ångest inför detta så som det är nästan för alla mammor och pappor. Jag har aldrig varit ifrån maximilian mer än några timmar och då har han varit med sin pappa. Har aldrig haft barnvakt eller att han aldrig fått sova borta utan oss. Jag har varit med honom varje dag sen han föddes. Ibland får jag känslan att man vart dum som inte har haft barnvakt eller låtit han sova borta utan sina föräldrar. Men både jag och Tobias har känt att vi har inte haft något behov utav att just ha barnvakt. Vi har alltid velat ha med maximilian på allt som vi har gjort eller skall göra. Är det fel?

Likes

Comments


Det nya som vi har börjat med maximilian vid nattning eller vid vilan börjar funka. Att bara lägga honom i sängen och låta han somna själv. Han snurrar runt en stund i det tysta men somnar tillslut. Har även kamera mot hans säng så vi kan övervaka honom utanför rummet men blir det att han blir väldigt ledsen så tar vi upp honom för jag är lite emot det där att "barn skall gråta sig till sömns". Han har alltid somnat i famnen på mig men känner att han måste lära sig att somna själv också.

Maximilian sover sin lilla vila just nu för dagen och näsan rinner fortfarande på honom, stackarn men jag är verkligen på bättringsvägen och är så mycket mer piggare i kroppen.

Känner att jag måste komma ut snart igen för nu börjar jag bli rastlös innanför dessa väggarna. Får se om jag kan lura med Tobias ut sen på en liten promenad. Maximilian skulle nog också uppskatta av att komma ut och andas frisk luft.

Nu skall jag återgå till min chokladkaffe medan den är varm.

Likes

Comments

Förra året var det lättare att ta kort på honom om man jämför med vildingen idag som hade väldigt svårt att sitta stilla i 2 sekunder men fick en bra bild efter lite kämpande.

Vi är fortfarande förkylda jag och maximilian. Men känns som det börjar gå åt rätt håll iaf. Skall försöka ta oss ut senare. Behöver handla hem lite saker och måste få lite frisk luft. Vädret ute idag är grått och tråkigt så det är dock inte så lockande att gå ut.

Nu skall jag passa på att dricka varm te och vila medan han tar sin vila.
Vi håller på att testa en ny sak här hemma när det kommer till nattning och det går faktiskt väldigt bra.

Glad lucia 🕯

Likes

Comments

Nu ligger jag i sängen efter jag försökt och natta det lilla barnet och nu äntligen sover han så man själv kan sova.
Fortfarande förkyld men pigg för övrigt. Maximilian har tyvärr blivit smittad så han är lite snorig han också men har en väldans energi, konstigt det där ändå.

Igår var vi ute och köpte dom sista julklapparna till hans adventskalender. Skönt att det är klart nu. Även om han kanske inte fattar så är det ändå roligt att se honom bli så glad av att öppna ett paket även om det är nappar, tandborste eller en leksak. Tanken som räknas!
På kvällen skulle Tobias på julbord med sitt jobb så jag och maximilian hade en myskväll men han somnade tidigt så jag fick en lugn stund på kvällen.
Sen var det bara att åka och hämta hem honom. Maximilian sov hela vägen till bilen och hem från bilen.

Nu skall jag blunda mina ögon och hoppas på att man blir frisk snart igen.

Fick en egen glass att äta på förut.

Likes

Comments