Inträde i Svenska kyrkan

Alla gör vi våra val och jag säger inte att det ena eller andra är rätt eller fel utan man ska gå på sin egna känsla. Idag har jag gjort mitt aktiva val och gått tillbaka till något som jag har tillhört sen jag föddes men gjorde ett aktivt val att lämna. Jag har idag återinträtt till Svenska kyrkan.

Men för att ta allt från början!

För ca 6 år sedan gick jag och Daniel ur Svenska kyrkan efter att länge övervägt det då vi inte nyttjade kyrkans tjänster. Under ett "hemskt" dop tog vi beslutet att nu får det vara nog. Prästen i den församlingen var inte klok.. Så mitt under dopet tog vi det gemensamma beslutet att det är dags att göra ett aktivt val! Efter att vi skickat in vår begäran att träda ur fick vi ett brev från prästen som var allt annat än trevligt vilket gjorde att vårt val kändes ännu bättre...

MEN jag har ändå känt att det inte varit riktigt rätt att gå ur kyrkan. Speciellt sen vi fick barn.. Och extra när Isabell är så glad i kyrkor.. Sen vi flyttade till Anderslöv har vi även börjat använda Kyrkans tjänster.. Ja båda våra barn är döpta i Anderslövs kyrka. Ni får tycka vad ni vill om det men vi ansåg att vi hellre ville döpa dem in i Svenska kyrkan och att de sen kan göra ett aktivt val att gå ut om de inte vill vara med än att de som vuxna ska ta beslutet och då som vuxen döpas. Detta kan man diskutera mycket kring.

Vi har även varit delaktiga i andra arrangemang som kyrkan bjudit in till som musikalkonsert och olika sammankomster. Nu senast var det Isabell som var i fokus som femåring för att motta sin Barnens bibel. Jag ska ärligt säga att sen dess har vi läst lite ur bibeln varje kväll!! Isabell älskar det.. Även om hon tycker att det är lite väl mycket tjat om GUD! ;)

Jag vill bara betona att jag säger inte att vi är mer troende för att jag gått med utan det handlar mer om att uppskatta vår kultur och att vi bidrar till att bibehålla vår kultur och religion.

Jag tycker det känns mycket bättre att delta i Kyrkans arrangemang när jag är medlem i Svenska kyrkan även om det inte är ett måste!! Nu nyttjar jag kyrkans tjänster då vill jag även visa min uppskattning. Här i Anderslöv har vi en jättebra församling som verkligen bjuder in till en gemenskap och samhörighet. Kyrkan har förändrats och blivit mer modern!


#svenskakyrkan #kyrkan #anderslövsförsamling #inträdeikyrkan

Gillar

Kommentarer

camilla4barn
camilla4barn,
Håller med om vår kyrka

Dom är jätte trevliga och har bra arrangemang
nouw.com/camilla4barn
maxarna
maxarna,
Visst är det så!! Heja Anderslöv..
nouw.com/maxarna
Nanna
,
Man ska göra det som känns bäst för en själv och det är ju roligt att ni har en så bra församling!
maxarna
maxarna,
Ja visst är det så!!
nouw.com/maxarna
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag tycker ni har gjort rätt, följt era tankar och känslor och gjort det ni tycker är bra!
Jag är med i kyrkan då jag inte har nån anledning att gå ur, men den dan jag får barn kommer jag döpa dem i kyrkan och sen får dem själva välja när de blir äldre!
nouw.com/frökenrödlök
maxarna
maxarna,
Du har helt rätt i att man själv vet bäst om hur man själv vill ha det.. Jag tycker dock att det är bra att det blivit frivilligt att vara med i kyrkan.. Sen får var och en ta ställning.
nouw.com/maxarna
sweetwords
sweetwords,
Vi är också med, och jag tycker det där är helt upp till var och en, men tråkigt att ni blev dåligt bemötta
nouw.com/sweetwords
maxarna
maxarna,
Ja den församlingen har jag inte mycket över för.. Men som sagt skönt att man får ändra sig. =)
nouw.com/maxarna
AnixNilsson
AnixNilsson,
Förstår varför ni fick ur och förstår varför ni går med!

Tycker ni har bra grunder i båda fallen!
Maken och jag tycker som ni: vi döper barnen, sen får de göra ett eget aktivt val när de blir vuxna om de vill gå ur. ☺️
nouw.com/anixnilsson
maxarna
maxarna,
Tack!! Ja och oavsett så är det mycket sötare att döpa små bebisar än när de är 15 och ska konfirmeras eller när nu det är om de vill det... Eller som vuxen.. =)
nouw.com/maxarna