Maja: så lyckas du med brun utan sol (ST. TROPEZ)

Att lyckas bra med att applicera brun utan sol utan att bli fläckig kan vara ganska svårt, men gör man bara rätt och använder bra produkter ska det gå ganska bra! Jag själv använder mig av "ST. TROPEZ self tan mousse", som finns att köpa tex. Åhlens och Kicks! Sedan använder jag också en tillhörande brun utan sol handske, som är ett måste om man inte vill ha fula fläckiga handflator. - finns också på Åhlens och Kicks! Jag tycker att mousse är det absolut bästa, den är väldigt svår att få det att bli fläckigt med, och man får mycket färg av den. Rekommenderar!!

Här är några steg för att lyckas med brun utan sol mousse!

Steg 1. Skrubba
Börja med att skrubba hela kroppen ordentligt med skrubbvante och gärna med någon peelingprodukt för ansiktet. Eftersom brun utan sol färgar det yttersta lagret på huden så är det viktigt att få bort smuts och döda hudceller, annars är det lätt att det bli fläckigt. Skrubba med cirkulerande rörelser och se till att din kropp är helt torr efteråt.

Steg 2. Återfukta
Smörj in torra partier (ofta armbågar och knän & händer) med en fuktkräm. Brun utan sol absorberas mer på torra fläckar så var extra noggrann med att återfukta knän, armbågar och knogar innan du börjar. Såklart kan man smörja in hela kroppen för ett (förmodlugen) slätare resultat! Låt din lotion sjunka in ordentligt.

Steg 3. Börja med ben och fötter
Börja applicera din brun utan sol på ena foten och underbenet och fortsätt sedan med låret och rumpan. Gör samma sak med det andra benet. Massera in produkten med cirkulerande rörelser och se till att du smörjer överallt. Glöm inte att smörja tårna och även mellan dem. Undvik vatten, det ger fläckar!

Steg 4. Fortsätt med rygg, mage och armar
Fortsätt sedan att smörja in mage och rygg (här kan det vara smart att be en någon bussig person om hjälp) och applicera därefter på armar, handleder och på armarnas undersida, men vänta med händerna.

Steg 5. Avsluta med händerna
Tvätta händerna noga och låt de torka innan du slutligen applicerar brun utan sol på dess ovansida. Använd handsken och smörj in ena handen först, sen låter du den torka i nån minut innan du tar andra handen. Utgå från handryggen och dra ut produkten på fingrarna och mellan dem. Glöm inte att hålla fingrarna böjda så att du kommer åt mellan vecken på knogarna.

Steg 6. Låt torka
Låt din brun utan sol torka ordentligt. Jag brukar smörja på den innan jag går och lägger mig, så då sätter jag på mig långa lösa pyjamas byxor och en lös långärmad tröja för att inte kladda ned sängen. Brukar även lägga en handduk över kuddarna så ansiktet inte kladdar av sig på kuddarna. Sedan går jag upp lite tidigare på morgonen och sköljer av brun utan solen, endast jätte snabbt. Brukar ta duschmunstycket och bara dra det över en gång per kroppsdel, för att ha så mycket färg kvar som möjligt. Bästa är att lufttorka efter, men vem orkar det? Så dutta istället bort det blöta. INTE gnugga som man brukar.

Använd sen helst inte vita kläder, då de kan färga av sig lätt första dagen.

Hoppas ni gillar tipsen och blir kings på brun utan sol nu! Puss!

Gillar

Kommentarer