Min första tävling

Heeej på er♡
Förlåt för seg uppdatering men jag har helt enkelt haft fullt upp. Och igår var jag helt slut när jag kom hem så jag tog en dusch och slocknade nästan på en gång.

Hur gick de då igår undrar ni ju, såklart. Det ska jag berätta för er. I det stora hela är jag såklart nöjd. Stolt, glad, peppad, motiverad och allt de där. En liten del av mig känner sig även besviken och lite frustrerad faktiskt och jag ska berätta varför. Men vi tar det från början☺️

Gissa om jag var nervös inför första delen? Svar JA! Så nervös och så peppad. Det som gjorde mig mest nervös var att jag fortfarande drogs med en förkylning OCH att senaste gången jag körde ett hårt pass var närmare tre veckor sedan. Så ja ni förstår väl säkert hur det kändes...
Innan tävlingen gjorde vi ordning oss inför första wooden som bestod av dessa moment;

8 rundor av:
5 thrusters 20kg
40 SU (singel unders)

8 rundor av:
5 Clean anyhow 35kg
8 boxjump

8 rundor av:
5 deadlift 55kg
8 burpee over bar

Denna del gick faktiskt helt okej och vi slutade på en 19e plats av 40 tävlande, vilket vi var super nöjda med. Det vi var mindre nöjda över här var våran domare. Han var inte alls med i gamet kändes det som utan han bara var där och kollade typ. Så kändes det. Han hade ingen koll på våra reps då jag själv räknade till 50 SU de två första rundorna. Så det känns ju ganska surt för det hade kunnat gett oss bättre placering. Jaja, man får bara svälja det och gå vidare.

Wood nummer två körde vi igång ca en och en halvtimme senare. Och den bestod av en styrke del och såg ut såhär;

A
Atlet A: Snatch anyhow
Atlet B: Clean + shoulder to overhead
Amrap 6 min, 1 min rest

B
7 min amrap
Frontsquats 35 kg

På A-delen skulle vi alltså lyfta så tungt vi bara kunde. Så där slutade vi på 110kg sammanlagt. Alexandra tog 65kg på sin clean+shoulder to overhead och jag tog PB i snatch på 45kg vilket jag är så jäkla stolt över!! Det kändes riktigt gött att få sätta ett person bästa på tävling.
Efter denna wood hade vi lyckats klättra 2 placeringar, alltså låg vi på 17:e plats innan wood nr 3 som endast bestod av:

Löpning 2 km tillsammans, så snabbt man bara kunde.

Här tappade vi sju placeringar vilket var så jäkla surt. Och det är här jag blir riktigt besviken på mig själv. Att inte min kropp pallar springa fortare än vad vi gjorde. Det är så lätt att sitta såhär i efterhand och säga varför sprang jag inte fortare? Men där och då tog det bara stopp! Efter 1,5 km kände jag bara att nej jag orkar inte springa mer. Jag ville bara sätta mig ner och vila. Vi sprang såklart hela vägen in i mål och kom in på 12.14..

Inför fjärde och sista wooden låg vid alltså på 23e plats och då sa vi till varandra att jävlar vad vi ska kämpa nu sista delen. Vilket absolut var den jobbigaste av dem alla. Den såg ut såhär:

20 dumbbell snatch
15 toe to parallell
20 dumbbell hang clean & jerk
10 pullups
20 dumbbell singelarm devilspress
50 wallball
20 dumbbell singelarm devilspress
10 pullups
20 dumbbell hang clean & jerk
15 toe to parallell
20 dumbbell snatch

Timecap 14 minuter
10kg på dumbbell
Alla övningar med dumbbell skulle utföras i synk.

Och denna del var riktigt tuff och SÅ rolig. Speciellt att få köra synkat. Jag tycker att det är ju det som är lite grejen med att köra par. Vi kom iallafall i mål på 12.01. Vilket vi tyckte var en riktigt bra tid och blev så stolta med. Detta ledde oss till en 21a plats av 40 stycken. Och vi är såklart super nöjda med detta.
Vi hade kunnat tjäna några extra poäng som hade gett oss en bra placering om det inte vore för våran första domare som inte alls hängde med men vad ska man göra. Vi körde vår första tävling tillsammans i scaled och jag har en känsla av att detta inte är sista gången vi står där och tävlar tillsammans. Nu blickar vi framåt och sätter upp nya mål och utmaningar.🙌🏼

Photocred 📸 @lifeofmalm på Instagram

#gothiathrowdown
@gothiathrowdown på Instagram

♥​ Lizetteeriksson.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229