BVC har inte alltid rätt

🌸🌸🌸

Morgonpromenaden blev typ 7 km idag, dock vaknade William efter ca 40 minuter och tyckte han hade sovit klart. Så han höll mig sällskap resten av promenaden i vaket tillstånd. När vi kom hem så busade vi och lekte en liten stund innan jag gjorde ordning lunch till oss vilket blev ris och kycklingkorv stroganoff idag. Jag är verkligen inget fan av korv, blir nästintill äcklad av det, men kycklingkorv går faktiskt ner, men inte för ofta!! :)

Jag har ju skrivit om att William har varit lite krånglig med maten vissa dagar. Och vet ni? Jag har funderat en hel del på det där. Hur kan en så matglad kille bara helt vägra mat helt plötsligt? Jo, då tänkte jag på vad BVC sa till oss på 10 månaders kontrollen. Då sa hon att vi kunde ge honom typ lite ”efterrätt” i form av en klämmis eller en bit macka efter att han har ätit maten om han fortfarande är intresserad. Anledningen till det var väl mest för att han inte hade ökat i vikt lika mycket som hon kanske hade trott? Jag vet inte. Jag minns det iallafall så. Han var eller är inte underviktig på något sätt men eftersom han gillar mat så är det bara att köra på. Okej, och sedan dess har han liksom fått macka lite mer och började även ge han typ frukost nr 2/ mellis på morgonen innan hans första sovstund. Dels för att jag inte brukar äta så tidigt som han vill ha välling så jag äter frukost ca 8-9 någon gång, och då har jag stekt ett ägg till honom eller så har han fått lite yoghurt eller macka eller smakat gröt och bär av mig. När det sedan har varit dags för lunch så har han ju såklart inte varit hungrig och det har varit anledningen till hans icke intresse att sitta vid matbordet och äta mat. Och jag vet att när vi precis hade börjat med mat till honom så var han likadan. Åt han mellanmål på förmiddagen så åt han typ ingen lunch och då slutade jag med mellanmålet vilket gjorde att han åt riktig mat istället vilket såklart är bättre. Samma sak är det ju nu. Varför lyssnar man inte bara på sin magkänsla? Både idag och igår har vi gjort som vanligt, inge mellis på fm &då är han super hungrig och sugen på mat vid lunch. Inga problem alls att få i han mat.😊

När vi var på BVC på 1 års kontroll förra veckan så sa dem till oss med en bestämd röst: ”Ett litet barn SKA äta frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag & kvällsmål!”
Men det funkar inte för oss. Och det är det här jag menar med att dem inte alltid har rätt. Man känner sitt barn bäst och man gör på sitt sätt som funkar för sitt barn. Man får prova sig fram helt enkelt!🤗 Så verkligen ett tips till alla föräldrar vars barn inte äter ordentligt, se till att barnet är hungrig.
Ett mindre mellanmål hit eller dit gör absolut ingenting, om det resulterar i större mat måltider. Och ett friskt barn äter när det är hungrigt, det lovar jag!☺️

Kram på er!

♥​ Lizetteeriksson.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229