Livet ger livet tar

Har i mina yrkesverksamma år ironin vården sett sjuka dö sett gamla dö. Jag har tack vare min mormor en syn på döden där jag känner mig trygg i.
Men i mina år som undersköterska har jag varit med och vakat suttit där när ingen annan funnits för den sjuka/ äldre. Känt det sista i människans liv. Fått vara med om något så stort som döden faktiskt är.
Har många gånger sett det ” sista” andetaget hållit deras hand. Smekt deras hud och pratat med hen precis innan själva dödsögonblicket. Att få vara där i det ögonblicket går egentligen inte att beskriva i ord. De har levt ett helt liv, varit bebis, småbarn, ungdom och säkert varit förälskad ett antal gånger. Många har varit gifta i många många år. En del har barn barnbarn en del inte. Alla, alla har sitt liv med allt vad det innebär. Allt har inte varit bra utan de har levt precis som en annan. Nu ligger hen här och livet på jorden är knapp.

Jag vet och det här vill jag poängtera är mitt sätt att tro men jag vet att döden är en del av livet och att döden inte är något läskigt eller hemskt. Jag hoppas bara att när jag ser hen glida in i döden att hen verkligen känner lättnad. Det är förtjänst att få känna det då hen levt ett helt liv och går iväg på din 92 års dag.

  • 28 visningar
  • Nära Handen

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229