Header


Förpacknings- och tidningsinsamlingen FTI AB tar inte sitt ansvar och vägrar att svara mina mailfrågor.

Har skickat detta till kommunen om återvinnings platsen : Hej! Vem är det som har hand om åter vinningsstationen i Månkarbo. Fruktansvärda förhållanden runt den. Det är bara sandat en smal remsa precis framför containrarna men förstår inte hur man ska ta sig dit utan fara för livet. Det är många som går dit och det är förenat med livsfara att försöka ta sig över planen där. Många som bor i samhället går dit med sina kassar. Igår blev vi vittne till hur en äldre kvinna halkade omkull när hon nästan var framme med 2 kassar tidningar. Det var med fara för eget liv jag kanade fram för att hjälpa.

Och ingen finns som tar ansvar ! Privatpersoner går ut med hinkar och försöker att sanda för hand just nu .


Sopsorterings plats i Månkarbo

Tierps kommun kontaktar oss efter Nettes mail:
Hej Jeanette,
Det är Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) som ansvarar för sandningen kring containrarna. Nu har Medborgarservice i kommunhuset gjort en felanmälan om detta, men meddela gärna FTI direkt nästa gång, felanmälan kan göras på deras hemsida: www.ftiab.se. Ytan där fotot är taget och fram till återvinningsstationen är däremot privatägd mark.
Mvh Johanna, kommunikationsenheten

Och det är på den "privata mark plätten" framför återvinnings containrarna, vi måste gå för att komma fram !
Ansvaret skjuts bara vidare och ingen kommer att sanda !
Mitt enkla förslag är
Flytta på plats för återvinningen till ett ställe där det finns någon som kan ta tag i underhåll och sandningen .
Eller skicka hit en sandbil !

Om detta har jag skrivit förr och inget görs.
söndag 23 september 2012
Läs här
http://mattsjansson.blogspot.se/2012/09/ingenmanslandet-eller-platten-som-gud.html

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

CommentsI kväll ska vi kolla på tv2 21,30 Cosplay sm, Melissa ska vara med i mellanakten .
 Kolla här på Cosplay cm


 SM i Cosplay 2017

Melissa Cosplay sm

Alex ,Cosplay balen


Vad är cosplay?

Ordet cosplay kommer från sammanslagningen av engelska orden ”costume” och ”play” och går i grunden ut på att med hjälp av allt från kläder, smink och peruk till uppträdande gestalta en fiktiv karaktär så nära originalet som möjligt. Cosplay har en lång historia i både den japanska manga/anime-kulturen och den amerikanska sci-fi-kulturen. Cosplay har med tiden blivit en seriös konstform som uppvisar komplexitet och hantverksskicklighet i dräktskapandeprocessen hos deltagare i både nationella och internationella tävlingar.

http://cosplaysm.narcon.se/
http://www.svt.se/cosplay/

Likes

Comments


1979 köpte jag Filmskivan ”Three the hard way”  från 1974 Tufft omslag med Explosioner och skjutvapen! Svältfödd på film så köpte jag ofta filmskivor.
Jag kunde välja att köpa den på kassett, stereo 8, eller LP Valde tur nog rätt format
Sedan satt man och undrade vad filmen handlade om, lyssnade på låtarna, på stämningen, texterna och studerade bilderna på baksidan av konvolutet, på så sätt fick jag en hyfsad bild av vad som kanske hände i filmen.
Det här var långt innan hyrvideon och Filmen ”Three the hard way” nådde aldrig biograferna här.
En favorit ibland mina Filmskivor och spelar den ofta.

Skulle jag  någon gång få se filmen  blev jag nog besviken, jag har min egen bild av vad den handlar om. eller...
Nu har jag äntligen fått se filmen, och jag blev inte besviken. den håller än.

 Utrotningen: som den heter på Svenska Den kom tydligen ut på  på video här i Sverige under 80 talet.

En nazistorganisation från 70 talet har skapat ett dödligt virus vars ändamål är att förgöra den svarta delen av USAs befolkning. När Jimmys fru av en olycklig slump blir kidnappad ger sig han och två vänner på jakt efter förövarna, vilket leder dem till dödslägret---JIm Kelly, Fred Williamson och Jim Brown dödar nazister.. with a vengeance!!

 My English 
review of the movie Three the Hard Way
The years have been good on this movie from 1974, it's still a great movie, and there is something in the message that is still very up to date . action and a lot of humor. I love the streets, clothes and the urban people. Of Los Angeles, Detroit, and Washington D.C. The movie score and music is still my favorit.
The story involves a white supremist plot to taint the United States water supply with a toxin that is harmless to whites but lethal to blacks. The only obstacles that stand in the way of this dastardly plan are Jim Brown, Fred Williamson and Jim Kelly, who shoot, kick and karate chop their way to final victory.

Likes

Comments


Årets låt är här !


Varför kriga , varför sloss gör som oss ta en fika

 Oskar Kongshöj & Gustaf Mardelius, i Go Royal.och deras låt 

Swedish fika med Go Royal.

Music & Lyrics: Oskar Kongshöj & Gustaf Mardelius
Directors & Producers: Gustaf Mardelius & Oskar Kongshöj
Props coordinator: Elina Westberg
Tack till Löfbergs Lila & Bonjour som sponsrade oss med fika och kaffe.

Likes

Comments

På 70 talet när jag var in i skivbutiker såg jag ofta hyllmeter efter hyllmeter av något som kallades Easy listening, instrumentala album. Jävla hiss musik som en kompis kallade det.
Jag blev fascinerad av denna genre. ofta var det fräcka omslag på dessa skivor med en dos humor.
 Nuförtiden  får man leta i Små källarvalv och mörka bakgator jag har bläddrat i timmar ibland skivbackarna för att hitta dom.Myslyssnar ofta till detta mellan rockplattorna.
Dessa skivor är lite som när Chico satte sig vid pianot eller eller när Harpo spelade en låt mitt i någon av bröderna Marx filmerna, då dom flesta skruvade på sig sig och tyckte detta var så tråkigt, jag bara njöt av Musikstunden och melodierna.
Fungerar som bakgrunds musik till min vardag fortfarande En ljudtapet av känslor.

Det är dessa instrumentala skivor som egentligen fått mig att samla på musik, Att vaska fram dessa guldfynd är kittlade. Att komma hem med en skiva som är udda och få ta del av ett ljudäventyr är underbart spännande. Med just denna musikstil.

  Det är en del av rock'n'roll för mig


Likes

Comments

Gratis blogginlägg
Perfekt när du har bloggtorka och inte vet vad du ska skriva.
Bara att kopiera och lägga upp på din egen blogg.

Äntligen kommer jag igång. Ska köpa en motions cykel så jag kommer ner i badkläderna nu till sommaren , härligt det var länge sedan.
Gick ståndaktigt förbi smågodishyllan i affären på väg till grönsaks avdelning.
Bakade en god broccoli paj  till middag, och detta är bara början. Snart läser man väl en bok också.

Mitt nya liv börjar idag.
Public Domain Picture fritt att andvända

Likes

Comments

Underbara Lördag Jag känner mig som en vårlök som någon har grävt ner innan vintern , Det spritter och spirar inom mig. Solen tittar fram och snart, mycket snart så kommer den...Våren
Snart så kommer den!

Likes

Comments

Våra barn lär sig källkritik nu i skolorna, nu är det bara vi vuxna som ska följa deras exempel .

Källkritik är en metod du använder för att granska den information du tar del av, för att avgöra om informationen är trovärdig och går att lita på.
Checklista för källkritik på nätet
 1. Vem? Vem har skapat sidan? Är det en myndighet, organisation, företag eller person du känner till sedan tidigare? Är det en expert som uttalar sig? Vilka andra webbplatser länkar man till – Statistiska centralbyrån eller till en okänd källa? Eller finns inga angivna källor alls? Tips! Om det finns uppgifter om skribenten, googla på namn eller e-postadress och se vilka träffar du får.

 2. Varför? Varför har den aktuella webbplatsen skapats? Vill man sprida information eller åsikter? Vill man väcka debatt eller underhålla? Är någon ute efter att tjäna pengar?

 3. Vad? Vilken typ av information finns på sidan? Är det mest personliga åsikter eller fakta? Verkar innehållet pålitligt? Stämmer det med sådant du redan vet? Är källan den som den utger sig för att vara? Finns det källhänvisningar som går till ställen som bekräftar påståendet? Är dessa källor i sin tur oberoende av varandra eller delar de samma upphovsman? Utger sig källan för att vara den enda sanningssägaren i en värld av lögner?

 4. När? När gjordes senaste inlägget eller uppdatering av sidan? Om det var länge sedan har kanske omständigheterna förändrats? Fungerar länkarna fortfarande? Tips! Tänk på att om du vill ha senaste nytt inom ett område, till exempel börskurser eller matpriser, vill du inte läsa inaktuell information. De flesta sökmotorer kan ställas in för att bara visa information som uppdaterats efter ett visst datum, t.ex. den senaste veckan. Men ska du studera historiska skeenden kan du ha nytta av både nytt och gammalt material.

5. Hur? Hur hittade du sidan? Kom du dit via en källa som du litar på? Det är lätt att göra en till utseendet proffsig sajt utan att innehållet ligger på samma nivå. Tänk på att alltid göra din källkritiska bedömning efter innehållet, inte utseendet. Tips! Kontrollera uppgifterna noggrant, oavsett om det gäller tryckta texter, webbsidor, bilder, inspelade uttalanden eller intervjuer. Källkritik är alltid viktigt och extra utmanande när det gäller källor på nätet.

 Källa https://statensmedierad.se/…/…/kallkritikenutmaning.422.html
 1949150944

Likes

Comments

Våra barn lär sig källkritik nu i skolorna, nu är det bara vi vuxna som ska följa deras exempel .

Källkritik är en metod du använder för att granska den information du tar del av, för att avgöra om informationen är trovärdig och går att lita på.
Checklista för källkritik på nätet
 1. Vem? Vem har skapat sidan? Är det en myndighet, organisation, företag eller person du känner till sedan tidigare? Är det en expert som uttalar sig? Vilka andra webbplatser länkar man till – Statistiska centralbyrån eller till en okänd källa? Eller finns inga angivna källor alls? Tips! Om det finns uppgifter om skribenten, googla på namn eller e-postadress och se vilka träffar du får.

 2. Varför? Varför har den aktuella webbplatsen skapats? Vill man sprida information eller åsikter? Vill man väcka debatt eller underhålla? Är någon ute efter att tjäna pengar?

 3. Vad? Vilken typ av information finns på sidan? Är det mest personliga åsikter eller fakta? Verkar innehållet pålitligt? Stämmer det med sådant du redan vet? Är källan den som den utger sig för att vara? Finns det källhänvisningar som går till ställen som bekräftar påståendet? Är dessa källor i sin tur oberoende av varandra eller delar de samma upphovsman? Utger sig källan för att vara den enda sanningssägaren i en värld av lögner?

 4. När? När gjordes senaste inlägget eller uppdatering av sidan? Om det var länge sedan har kanske omständigheterna förändrats? Fungerar länkarna fortfarande? Tips! Tänk på att om du vill ha senaste nytt inom ett område, till exempel börskurser eller matpriser, vill du inte läsa inaktuell information. De flesta sökmotorer kan ställas in för att bara visa information som uppdaterats efter ett visst datum, t.ex. den senaste veckan. Men ska du studera historiska skeenden kan du ha nytta av både nytt och gammalt material.

5. Hur? Hur hittade du sidan? Kom du dit via en källa som du litar på? Det är lätt att göra en till utseendet proffsig sajt utan att innehållet ligger på samma nivå. Tänk på att alltid göra din källkritiska bedömning efter innehållet, inte utseendet. Tips! Kontrollera uppgifterna noggrant, oavsett om det gäller tryckta texter, webbsidor, bilder, inspelade uttalanden eller intervjuer. Källkritik är alltid viktigt och extra utmanande när det gäller källor på nätet.

 Källa https://statensmedierad.se/…/…/kallkritikenutmaning.422.html
 1949150944

Likes

Comments