Jeg bruker mye tid til å kikke på designerplagg og vesker som jeg overhodet ikke har råd til. Øverst på ønskelisten står en Gucci mageveske. Selv om ingen ting slår originalen, kan man jo slå ihjel ventetiden med en etterlikning. I vårkolleksjonen sin har Mango laget mange vesker som likner mistenkelig mye på diverse designervesker, og som selvfølgelig bare koster en brøkdel av prisen.

Gucci ca 10 000kr // Mango 278kr HER


Veskene har jo klare forskjeller. Valentino sin har nagler og hjerter, mens vesken fra Mango har blomstermønster. Allikevel er designet utrolig likt, og Mango har laget en god etterlikning til deg som ikke bare kan bla opp 20000 fra lommeboken.

Valentino ca 20000 // Mango 399 HER


Dersom du klarer deg uten YSL logoen, er Mangos veske med metallenke en god erststning.

YSL ca 20000kr // Mango 399kr HER


Ikke helt likt, men ikke ulikt heller!

Gucci ca 40000 // Mango 279kr HER

Helmut lang ca 5000kr // Mango 349kr HER


Denne Celine plastikposen er spådd å bli populær. Den skal være mulig å kjøpe sammen med diverse clutches og lommebøker fra Celine.

Celine // Mango 199kr HER


Noen som ble fristet? Det ble i hvertfall jeg, og dette er et tydelig bevis på at du ikke trenger å være rik for å være fashionable!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Dyr har virkelig en positiv effekt på humøret! Jeg er jo så heldig at jeg bor sammen med verdens fineste hund, og hun løfter opp stemingen uansett hvor trøtt og lei jeg er. For de som ikke er like heldige som jeg anbefaler jeg å ta en titt innom søte dyr på Pinterest. De er jo bare sååå vakre, og det er som om små lykke-raketter fyres av inne i hjernen når jeg ser disse små kattungene og hundevalpene. Jeg satt faktisk og gliste for meg selv mens jeg samlet disse bildene, haha!

Har du sett noe så vakkert?? Jeg føler jeg kunne sittet en hel dag og bare sett på bilder av søte dyr!

Likes

Comments

Da var nok en søndag kommet. Jeg føler så ofte at dagen går så sakte, men likevel kommer søndagen raskt og uventet på meg. Jeg er vel egentlig ikke så fan av helligdagen, for å være ærlig. Jeg føler at hele Norge står stille, og at tiden går, om mulig, enda saktere. Jeg forstår hvorfor Linnea Myhre kalte den tunge boken sin for "Evig søndag". Noen ganger skulle jeg ønske at vi bare kunne hoppe over hele dagen, og gå rett fra Lørdag til Mandag.


I dag snør det tett i Horten, og jeg sitter inne og tenker på uken som har gått mens jeg drikker kaffe og ser på dagsnytt 18. Herreminhatt, jeg tror jeg begynner å bli voksen! Denne uken har helt klart hatt både opp -og nedture, hvor høydepunktene var en etterlegtet telefonsamtale med en liten engel og en super yogatime på torsdag.

Mye tid har gått med til å surre rundt på diverse blogger, lese oppskrifter, se uhorvelig mange episoder av Grey's anatomy og meningsløs "vindusshopping" på nettet. Jeg kjenner at jeg får ordentlig dårlig samvittighet når jeg ikke bruker tiden min konstruktivt på nyttige ting, men som jeg ofte må minnes på; restitusjon og avkobling er mye mer nyttig enn å presse seg selv til å gjøre noe "smart" hele tiden.

I dag skal jeg ikke annet enn å få unna litt skolearbeid og ta en kopp te hos foreldrene mine. Pappa har fått legodilla i voksen alder, og er veldig ivrig etter å vise fram sine nyeste byggverk!


*Matilde*

Likes

Comments

Hei dere!

Er det flere enn meg som har lagt merke til alle de herlige pastellfargede plaggene som har kommet i butikkene de siste ukene? Jeg har lagt spesielt merke til de lyse buksene i lys grønt, rosa, blått og gult. Jeg har lett frem noen inspo-bilder, og funnet noen kule buksemodeller på Zara som jeg har satt høyt opp på ønskelisten.

Jeg har et lite mål om å bli litt tøffere på buksefronten. Det er så altfor lett å hente frem de sorte trygge skinny-jeansene som man vet at alltid funker. Det er ikke alltid like enkelt å bli lagt merke til, eller å skille seg ut. Jeg er den første til å innrømme at jeg bruker mye tid på å undre meg over hva andre tenker om meg. Jeg har lyst til å skille meg ut på en positiv måte, men samtidig er jeg redd for at andre skal synes at jeg er rar. Det er jo ikke å stikke under en stol at et par flagrende lyserosa bukser blir lagt mer merke til en ett par stramme svarte jeans...

Grønn dress HER

Gul dress HER

Rosa dress HER

Er de ikke flotte? Personlig falt jeg mest for de rosa buksene. Jeg elsker beltet i midjen, og den enkle passformen. Det aller beste er jo at den ikke koster mer enn 399kr.

Disse bildene fra Harpers Bazaar gir meg virkelig vårfølelse, og jeg kjenner at jeg også får lyst på et lyse gult midiskjørt!

Er det noen andre enn jeg som blir fristet til å hive seg inn med på pastelltrenden?

Likes

Comments

Været blir stadig villere og villere, våtere og våtere. I løpet av de siste ukene har jeg opplevd temperaturforandringer fra -13 til +5 i løpet av ett døgn, et tydelig tegn på en verden i ubalanse. Når jeg tenker på at Norges skipsfart står for like mye CO2utslipp som resten av Norge til sammen, er det lett å tenke at "uansett hva jeg gjør, spiller det ingen rolle". Jeg tenker at det ikke spiller noen rolle, og at det bare blir en dråpe i det store havet av kilmagassutslipp.

Men; hvis vi alle tenker sånn blir det i hvertfall ikke bedre! Alle positive endringer må starte med en selv! Jeg er virkelig en miljøforkjemper og en klimavernentusiast. Det er mye du og jeg kan gjøre for å redusere overbelastningen på miljøet, blant annet dette:


1. Ta med deg tøypose eller handlenett på butikken. Du sparer både penger og miljøet!


2. Bruk kollektivtransport. Selvfølgelig er det mer behagelig å gå rett ut i bilen, fremfor å stå og hutre på et busstopp, men her er det mye miljø å spare.


3. Samkjøring. Dersom du ikke har gode nok bussforbindelser er det kanskje mulig å samkjøre? Kjør to eller flere i hver bil, så bidrar du i det minste til en halvvering av CO2utslippet. Mange steder er det nå parkeringsfordeler og egne kjørefelt ved samkjøring.


4. Ganske selvfølgelig, men fremdeles viktig: Sorter søpla og pant falsker!

(Her har jeg lagt alt elektronisk avfall i en egen pose som jeg senere kaster nede på nærmeste matbutikk)

5. Marker postkassen din med "Nei takk til reklame", og bidra til mindre papiravfall.


6. Gjør noe med kostholdet ditt. Transport og produksjon av diverse matvarer bidrar til stort klimagassutslipp. Stadig flere går over til en mer vegetarbasert kost for å verne om miljøet, og "meatfree monday" har blitt et populært konsept. (Storfekjøtt er en skikkelig værsting!)


7. Kast mindre mat! Se etter hva du har i kjøleskapet før du går på butikken, og skriv handleliste slik at du ikke ender opp med dobelt opp av varer


8. Selg ting du ikke bruker, eller arranger byttekveld. Selv om en ting eller et plagg er gammelt for deg, kan det være en ny skatt for andre!


9. Reis mindre med fly. Visste du at ved en kort flyreise på noen timer bidrar du til like mye CO2utslipp som ved å kjøre frem og tilbake til jobb (ca 10 km) hver dag i et helt år?


10. Sist men ikke minst: sru av lyset i rom du ikke oppholder deg i, skru av elektriske apparater, ta kortere dusjer og dra ut stikkontakten!

Bryr du deg om miljøet, og gjør du kanskje noen av disse tingene fra før?

Likes

Comments

Er det noen andre som har hadde en solfylt dag i går? Jeg og Luna fikk oss virkelig noen fine timer ute. Det er så godt å gå i lyset av de varme strålene, og kjenne at den indre uroen merkbart blir mindre.

Dagen ble ellers brukt til rydding og skolearbeid. Ikke noe spennende med andre ord. Den eneste actionen i mitt liv var gjennom maccen, hvor jeg pløyde meg gjennom hele tre episoder av Grey's anatomy. Jeg har til og med vært såpass ineffektiv at jeg så på Grey's samtidig som jeg gjorde matteoppgaver. Alt blir morsomt med Grey's i bakgrunnen!

Hva synes dere om hyllepynten min? Jeg har virkelig en greie for anatomiske hjerter, og samler på både bilder, modeller og smykker.

Antrekket i går var min elskede Adidas joggedress. Vedder på det er flere der ute som har lagt sin elsk på disse svart-hvitt-stripene. Daffeklær det går an å bevege seg ut i uten å se slapp ut er helt prima! Jeg har kjøpt min på junkyard.no.

Matilde :*

Likes

Comments

Hei dere! Da var uken endelig igang! Jeg synes alltid at det er godt når en ny uke starter, for da får jeg følelsen av at tiden går. Jeg føler ofte at tiden går så altfor sakte. Det er ganske ironisk dette med tid. Når man har det bra går tiden fort, men når hodet er tungt, går tiden sakte. Skulle ha vært omvendt, eller hva?

Jeg slipper i hvertfall å føle på "blåmandag", da jeg er en av de få som faktisk har mandag som ukens klare favorittdag.

Igang med å produsere opp ukens middager. Lapskaus for 15kr per porsjon er supert for trang økonomi!

Melon er en super frukt å spise hele året rundt. Skjær opp i biter og ha i boks. Den holder seg utmerket i kjøleskapet!

Kjøleskapet mitt reflekterer min mentale alder. Temmelig borderline. Skummet kulturmelk for pensjonister og barneyoghurt.

Også et par antrekksbilder til slutt, da. Kjolen har jeg sydd selv - klapp på skulderen.

Hvordan er deres start på uken?

Likes

Comments

Noen ganger føler jeg meg annerledes. Jeg vet at mange vil si at det er positivt å være annerledes, for det blir så kjedelig dersom vi alle er helt like. Jeg har ikke følt meg annerledes på en positiv måte. Jeg føler meg rar. Rar på en negativ måte, ifølge mitt eget hode. Jeg føler at jeg sliter i sosiale settinger, sliter med å få meg venner. Jeg sliter med å vite hva som er rett å si, og hvor lenge jeg skal holde øyekontakt med personen jeg snakker med. Et sted leste jeg at det var normalt å se noen inn i øynene i fire sekunder av gangen. Jeg prøver å holde telling, men vanligvis flakker blikket mitt bort før halvparten av den anbefalte tiden har gått.

Hvorfor er jeg sånn? Jeg vet ikke. Jeg skulle ønske jeg visste, for da kunne jeg kanskje ha gjort noe med det. Jeg har jo selvfølgelig gjort mine tanker. Jeg er en grubler, og jeg grubler over alle problemer og situasjoner. "Hvorfor gjorde jeg sånn?", "hvorfor er jeg så redd?", "hvorfor klarer jeg det ikke?" osv osv. Det kan jo helt klart tenkes at det er fordi jeg har tilbragt mye av livet mitt bak lukkede dører. Og når dørene har vært åpne, har jeg hatt et lukket sinn. Skepsis. "Vil han meg vondt??. "De er bare ute etter å ta meg?. Jeg har mange, mange jeg er glad i. Mennesker jeg holder tett inntil hjertet, men likevel sitter jeg ofte igjen med en følelse av å være utenfor.

Det er så mange der ute som føler at de ikke passer inn. Av og til har jeg åpnet opp for å snakke om temaet, og jeg har oppdaget at jeg ikke er den eneste ensomme sjelen der ute. For å være ærlig virker det mer og mer som om alle går rundt en masse mennesker hele tiden og ikke føler at de passer inn. Selv de som jeg ser på som utadvente, omgjengelige og "perfekte", kommer frem med dystre tanker bak smilet. Hva er det som gjør at vi alle sammen går rundt og leter? Hvorfor føler fullt oppegående mennesker seg som ubetydningsfulle unger uten annen verdi enn skoleresultater og antall treningsøkter på nærmeste gym? Alle like redde for å bli avslørt. Alle med "styggen på ryggen" som hvisker "drittunge", "dust" og "wannabe" i ørene deres.

Noen ganger lurer jeg på om det er meningen at jeg skal tilbringe resten av livet i en tom ensomhetsfølelse. Inni en boble. Finnes det noen for meg der ute? Finnes det noen som kan elske meg? Det eneste som runger i ørene er kallenavnet en umoden mobber gav meg i tenårene. Jeg er bare en "hore". Eller? Hvordan kan noen elske meg? Hodet mitt trenger en volumknapp.

Likes

Comments

Blomsterprint er en av de store trendene denne våren, og det var mye flowerpower å se i Fashionweek og Oslo Runway. Denne trenden ønsker jeg virkelig varmt velkommen inn i våren. Blomsterprint er enkelt å style, og frisker opp ethvert antrekk. Style plaggene med grove strikkegensere, denim og sneakers!

Her er noen favoritter fra Nelly, H&M og Zara

Gul kjole HER // Midikjole HER // Bukse HER // Mobildeksel HER // Sort kjole HER // Rosa kjole HER

Jeg skulle gjerne ha bestilt hjem alle disse godbitene, og særlig midikjolen frister å legge i handlekurven. Med studentøkonomien min blir jeg nok nødt til å grave frem noen blomstrete skatter fra klesskapet i første omgang. Det fine med blomstertrenden er at den alltid kommer igjen og igjen, det er enkelt å style, og de fleste har et plagg eller to fra før av. Blomster kan brukes både til hverdags og fest, det kommer bare an på hva du kombinerer det med. En enkel måte å dresse en litt pyntet kjole ned på, er ved å bruke et par røffe jeans under kjolen.


Polliani, Annabel Rosendahl og Silje Økland er noen av de jeg lar meg inspirere av:

Matilde :*

Likes

Comments

Hei! Har dere hatt en fin dag? Jeg har brukt søndagen slik søndager skal brukes hjemme hos foreldrene mine. Ettersom jeg er såpass surrete av meg at jeg enda ikke har klart å skaffe meg min egen vaskemaskin, må jeg innom dem et par ganger i uken for å få vasket klær. Hva bedre å kombinere det med enn kaffe og lego? Dette var en virkelig fin slutt på en litt tung uke.

Tenk at det er noen der ute som har sittet og designet dette!

Luna var selvfølgelig med, og storkoste seg med ullsokken sin!

Oppskrift på saftige kanelsnurrer:

Til bollene

 • 1 kg hvetemel
 • 2⁄ dl sukker
 • 1⁄ ts salt
 • 1 ts malt kardemomme
 • 1 pose tørrgjær
 • 1 stk egg
 • 6 dl melk
 • 150 g smør , i terninger

Til fyllet

 • 100 g smør
 • 4 ss sukker
 • 1 ss malt kanel
 • 1 stk egg til pensling

 1. Bruk romtempererte ingredienser. Ha alt i en bakebolle, men hold av 1 dl melk og smør til senere i elteprosessen.
 2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes melken litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate.
 3. Tilsett smør og kjør deigen på sakte fart til smøret er blandet helt inn. La deigen hvile under et klede i cirka 1 time.
 4. Mens deigen hever kan du lage fyllet: Bland romtemperert smør med sukker og kanel.
 5. Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle ut deigen til 1 cm tykk rektangelformet leiv og smør på fyllet. Brett deigen i to på langs og skjær ut remser på 2 cm på langs. Tvinn hver remse og snurr dem to ganger rundt to samlede fingre. Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over deigsirkelen og fest enden på undersiden.
 6. Sett kanelknutene på stekeplate med bakepapir og dekk med et klede. Bollene etterheves minimum 30 minutter.
 7. Stek kanelknutene midt i ovnen på 200 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Nyt søndagskvelden, så snakkes vi mer i morgen!

Matilde :*

Likes

Comments