stockhholm semester

Vilda möten på ICEBAR Stockholm

”Is och snö har en inbyggd lekfullhet som triggar fantasin ”

Krama en björn, se in i ögonen på en varg och gå in i en skog av is. Det kan du göra i årets design av ICEBAR Stockholm. Det årliga isbytet på ICEBAR Stockholm tog sex dagar att färdigställa och nu finns inredningstemat Wild Encounters och 35 ton isblock från Torne Älv på plats. Designen exponerar Sveriges vilda djur och bland annat finns en skulpterad björn i isbaren.

– Björnen gjordes i Jukkasjärvi men resten av djuren har vi skulpterat på plats i Stockholm sager Christian Strömqvist som tillsammans med Karl-Johan Ekeroth står bakom designen.

Hur gick tankarna när ni skapade årets ICEBAR Stockholm?

– Ii den nya isbaren tar du ett kliv in i den skandinaviska vildmarken och får stå öga mot öga med några av de vilda djur som finns runt om i naturen runt omkring oss. Älg, varg, björn, lo och ren är några av djuren du möter i “Wild encounters”.

Hur ser baren ut?

– I själva designen har vi arbetat med att göra så mycket som möjligt av ytorna i rummet och skapat en berättelse. Besökarna kan röra sig runt mellan flera rum och i varje del finns olika illustrationer av djuren. Isens naturliga slöjor och sprickor bidrar till hantverket och skapar en känsla av skog och djup.

Ni har skapat många projekt med is och snö, hur kommer det sig?

– Dels är det väldigt tillfredsställande att skära med ett vasst isjärn i ett isblock, det är en känsla som är omöjlig att efterlikna. Men materialen is och snö har också en inbyggd lekfullhet som triggar fantasin och får oss att koppla bort vardagen helt.

Läs mer på ICEBAR BY ICEHOTEL Stockholm

en helt underbar dag inne på is baren i Stockholm en mysig bar sen fick vi mat på HEARTS .

jag var där med min familj ock tycker alla som är i Stockholm går in där


Likes

Comments

malmö vår sommar bilder

Gamla Stan

Gamla Stan är en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor och en av Stockholms främsta attraktioner. Det var här som Stockholm grundades år 1252.

Hela Gamla Stan och intilliggande Riddarholmen är som ett levande och promenadvänligt museum, fyllt av sevärdheter, attraktioner, restauranger, caféer, barer och shopping. Gamla Stan är också populär för den som söker konsthantverk, kuriosa och souvenirer. De smala, vindlade kullerstensgränderna med hus i alla gula nyanser har gett Gamla Stan en unik karaktär. Bakom de synliga fasaderna kan man än i dag finna källarvalv och kalkmålningar från medeltiden. Och under snöiga vinterdagar känns stadsdelen som hämtad ur en sagobok. I Gamla Stan finns flera vackra kyrkor och museer. Här hittar du bland annat Sveriges nationalkatedral Storkyrkan och Nobelmuseet. Störst av stadsdelens alla attraktioner är Kungliga slottet, ett av världens största slott med över 600 rum. Förutom representationsvåningarna finns flera intressanta museer på Slottet, däribland Livrustkammaren, med kungliga dräkter och rustningar. Missa inte vaktparaden och den dagliga vaktavlösningen. Västerlånggatan och Österlånggatan är stadsdelens huvudgator. Innanför dem, längs nuvarande Prästgatan, gick stadsmuren som en gång omgav staden. Mitt i Gamla Stan ligger Stortorget, Stockholms äldsta torg, centralpunkten och från den går Köpmangatan, Stockholms äldsta gata, omnämnt redan på 1300-talet. Mårten Trotzigs gränd är svår att hitta. Det är Gamla Stans smalaste gränd, bara 90 centimeter på det smalaste stället. Missa inte heller Riddarholmen och Riddarholmskyrkan. Kyrkan är en kunglig begravningskyrka som uppfördes som fransiskanerkloster för de såkallade gråbrödramunkarna på 1200-talet.

Likes

Comments

foto, foto, foto

hej det vara en dans från Indien som var öppnings på föreningsgalan hon vara mycket bra på det .


Här får marta da silva sitt pris för Malmö bästa kvinna inom idrott 2016 hon kommer från Brasilien spelar i fc rosengård sverige bästa lag

har får Gunnar Larsson sitt pris för Guldet i os i simning 1972 han van en helt otrolig final de året kommer från slottstaden i Malmö

Sen avsluta det med Oskar Cia söm sjön 2 låtar på galan

Här får flat paly sitt pris för malmös bästa klubb 2016 med 8 sm guld i Tennis och mycket mer av allting


Detta vara en bra kväll med god mat och god underhållning av allt möjligt på Hyllie arena vi vara 300 personer

på den fästen i Malmö .

ha en bra dag alla sköt om er mycket mmLikes

Comments