treveckorssallad

NYTTIGT


Jag älskar kål! Krispet, smaken & att det finns så många olika varianter. Skulle aldrig missa att få med mig pizzasallad när vi köper hämtpizza, den gör ju typ allt! Det bästa är att köpa extra burkar och ha hemma i kylen ;)

HÄR bjussar jag på en smakrik, färgglad, nyttig sallad med lång hållbarhet. Upp till TRE VECKOR. Den blir godare ju längre den `göttar till sig` men hinner ta slut innan tre veckor då den är SÅ GOD! Min yngsta tjej på 1 år, älskar den!

Damma av burkarna, nu ska dem fyllas!

  • 1 kg vitkål
  • 700 g morötter
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • vitlök efter smak


  • Dressing:
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk salladskrydda
  • 1 msk örtsalt
  • lite socker

Strimla grönsakerna tunt. Jag använde mig av ett rivjärn och hackade paprikorna med kniv. Nu behöver du en stor bunke att lägga grönsakerna i. Blanda salladen. Häll alla ingredienser till dressingen i en kastrull, koka upp under omrörning. Häll nu den varma dressingen över grönsakerna och blanda. När dressingen svalnat lite, använd händerna och blanda. Förvara salladen i kylen i väl slutna burkar. Salladen har en hållbarhet på 2-3 veckor.. men den kommer vara slut innan det ;)

Hur vackert med så mycket färg?

Trevlig torsdag!

-Alex

Gillar

Kommentarer

Julia Blomgren
Julia Blomgren,
MatochMarang
MatochMarang,
Jaa, den e såå god!! & nyttig!!
nouw.com/matochmarang
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229