Noblessebakelse med hallonfluff

DESSERT, CHOKLAD

Vad jag inspireras av?? Sånt här!! FINA, goda små påhitt som gör det lilla extra. Hur fin är inte denna lilla bakelse? Receptet är från fantastiska Catarina Königs blogg. Hon är såååå duktig & kreativ. Noblessbakelse med hallonfluff, perfekt att ställa fram på dessertbordet & speciellt om ni är många. Så fina & goda! (läs igenom hela receptet innan du börjar, fluffet ska stå i kylen över natten!)

Noblessebakelse med hallonfluff, ca 8 st

  • 130 g frysta hallon, upptinade
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • ½ dl socker
  • ½ krm vaniljsocker
  • 1 paket Noblesseplattor (150 g)
  • Dekoration; färska hallon + citronmeliss

Lägg gelatinbladen i en skål med iskallt vatten i 5 min. Tina upp de frysta hallonen och lägg dem i en sil, pressa ut saften från hallonen i en kastrull, ta hjälp av tex en sked. Häll upp grädde, socker och vaniljsocker i samma kastrull. Koka upp blandningen hastigt och dra sedan bort från plattan. Pressa ut vattnet från gelatinbladen och lägg ner dem i den varma hallonblandningen. Rör om väl tills gelatinet har smält. Ställ i kylen över natten.

Dagen efter: Vispa hallonblandningen till ett fluff med hjälp av en elvisp. Spritsa hallonfluffet på en noblesse, lägg på en noblesse till, spritsa igen och avsluta med en liten klick fluff, ett färskt hallon och en citronmeliss. Ställ svalt innan servering.

Ha en fin dag!

Alex

Gillar

Kommentarer

frubergh
frubergh,
Åh vad fina 😍 perfekt om man vill ha något litet till nyår kanske!
nouw.com/frubergh
MatochMarang
MatochMarang,
Jaaa! Perfekt! Dem är sååå enkla att göra också!!
nouw.com/matochmarang
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229