​Gyllene biskvi

DESSERT, CHOKLAD

Jaaaveeet, det är ett tag kvar till jul! Men nu börjar jag att julbaka! ÄLSKAR saffran & denna kombon med apelsin och choklad är oslagbar! Önskar jag hade några kvar men de tog slut alldeles för fort. På något sätt är det godare att de är små, passar perfekt till en kaffekopp eller bara när man behöver få en glädje-kick. Här kommer recept;

Gyllene biskvi, ca 12 små biskvier

  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1/2 g saffran
  • 100 g smör
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 200 gram mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och vispa ihop den med äggvitan så du får en slät smet. Fyll en spritspåse och spritsa ut små bottnar på ett bakplåtspapper. Tänk storlek som ett värmeljus. Grädda bottnarna i ca 10 min tills de blivit lite gyllene. Låt svalna. Pressa apelsinjuicen och blada ihop den med saffran, låt stå och dra en liten stund. Vispa ihop smör och florsocker och tillsätt juicen. Vispa till en slät smet. Bred på smörkrämen på bottnarna och låt stelna i kylen en liten stund. Rulla biskvitoppen i kakao, endast för att chokladen ska fästa. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna något. Doppa biskviernas topp i choklad och njut av tidernas godaste biskvi.

Vattnas i munnen!

Vänta inte in julen, ba kör!


Kram Alex

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,
Men musm vad gott!!!! 😍nouw.com/beattriicee
beattriicee
beattriicee,
Men musm vad gott!!!! 😍nouw.com/beattriicee
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229