Fräsch sallad med fänkål, citron & avokado

NYTTIGT, GRÖNSAKER, SÅS, SALLAD

Kan inte riktigt beskriva mina känslor för denna underbara sallad som jag precis lärt mig att göra. Tack till underbara STUK för magisk inspiration & för att ni delade receptet med mig & därmed mina följare. Jag befaller alla som gillar fräscha sallader att testa denna. Det finns en nackdel med den och det är att man käkar så galet mycket trots att man är mätt. Sallad är ju så lätt mat så allt bara slinker ner, men tänk också vad mycket grönt vi får i oss efter att vi glufsat i oss allt detta. Vi var 3 tjejer på STUK i torsdags, delade på denna sallad + två pizzor. Jag testade salladen till varma mackor i fredagskväll, bjöd finfrämmat från Åland på denna sallad + pizzorna vi testade på STUK i lördags. Söndag hade vi svärföräldrarna hemma och en hel pizza över från lördagen, så det blev pizza & salladen igen. Fyra dagar i rad, haha ja men ni hör ju.. GOD! Ni kommer tacka mig sen.


Fräsch sallad med fänkål, citron & avokado, 2-3 pers

  • En påse vintersallad/blandsallad 65 g
  • 1 stor fänkål
  • 3 avokado
  • pumpafrön
  • olja + salt
  • parmesan
  • gräslök
  • 1 dl majonnäs, recept här eller Hellmanns
  • 1/2 citron

Häll vintersalladen i en stor skål. Riv fänkålen, inte för fint men inte heller för grovt. Lägg på den på salladen. Dela avokadon på hälften och sen dela halvorna i tre delar, lägg på fänålen. Rosta pumpakärnor i en het stekpanna med lite olja och salt, strö över salladen. Riv parmesan och klipp gräslök fint över. Blanda majonnäs med några matskedar citron, smaka av hur mycket surt du vill ha i. Klicka över salladen. NJUT & ät som lunch, som tillbehör till tex varma mackor eller pizza. ELLER på PÅSKBUFFEN med kokta, halverade ägg i.

Jag vet inte om det är något med min luft hemma eller om jag alltid har röta, men mina avokado är TYP alltid så här perffff! Så köper du ett nät, lägg det hemma hos mig så göttar dem till sig bra ;)

ALLTSÅÅÅ! Testa.


HAPPY MONDAY!

-Alex

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229