5 heta middagstips!

TIPS

När jag & Joel flyttade till Stockholm för några år sedan såg vi fram emot att besöka många olika restauranger, testa nya smaker & kombinationer. Efter ett tag så insåg vi att vi inte gillar restaurang så mycket.. Eller jo, men vi gillar ännu mer att bjuda hem folk. Laga maten tillsammans & avsluta kvällen i soffan.. eller "salongen" som Joel säger. Haha. En salong med en nedsutten soffa & barnmat i mattan i så fall.. *Livet med kids.

Här kommer några simpla middagstips som ger dig en magisk kväll!


1. ENKELT!

Enkla recept & få ingredienser gör att du får mer tid för dina gäster. Enkelt behöver inte vara tråkigt, det gäller bara att hitta smakerna som passar ihop. Enkelt & snabbt är en bra nyckel till en magisk kväll.

2. HJÄLPA TILL!

Låt gästerna vara med och hjälpa till. De kan hacka gurka, smaka av såsen eller kleta på kolakrämen på tårtan. Det är kul att laga mat tillsammans, känna sig delaktig & att ha ett samtal när pastan kokar. Relationer & band skapas då! MEN för att gästen ska hjälpa till, kommer vi till nästa punkt...

3. GE DEM VARSINN DRINK!

För att man ska vara rapp i handen när gurkan hackas, få rätt feeling när såsen smakas av så måste man ha en frisk, alkoholfri drink i handen, det är sen gammalt. Kidsen älskar det också. Såå trevligt att förbereda i förväg och ge så fort gästen kommer in genom dörren. Ett enkelt & bra recept hittar du HÄR. Om inte gästen blir glad nu, då har du fel gäster, haha!

4. AVANCERA SALLADEN!

Jaaaavet, pratar emot mig själv. Enkelt sa jag ju.. Men när vi kommer till sallad måste jag säga - Glöm isbergssallad, gurka & tomat. Nu pratar vi fänkål, ruccola, citron, frön, nötter & persika. Det behöver INTE vara svårt! Hoppa in på Mat&Maräng när du behöver inspo, så är det bara handla, hacka & sen servera. Avancera ENKELT. Ett bra recept hittar du HÄR!

5. STÄLL FRAM GODIS!

Dessert i all ära me vad slår en godisskål med salmiakbalkar & chokladpengar? Jag blir ssåååå glad när man är på middag & godisskålen åker fram. Det bästa är att man kan ta MÅNGA utan att någon märker det.. Inte som en tårta, då ser alla hur stor bit du egentligen tar ;) Smart va?


Glöm inte smaka av!!

Middag hos bästa bästa Elin! Vad jag minns av denna middagen var INTE att jag hjälpte till med matlagningen, MEN jag provsmakade jättemycket, haha. Här blandar Elin LAXCEVICHE, sjuuuuukligt gott!

Avancera ENKELT!

Tyyyyp dessa chokladtryfflar på 3 ingredienser. BÄSTA DESSERTEN om de serveras med en fet godisskål ;)


Så, bjud hem alla era vänner nu & ha kul!!!!! Sista tipset, här har du en 3rätters med inköpslista, enklaste!

Trevlig måndag!

Alex

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229