OM MIG

Mina nya kollegor tappade hakan när jag sa att vi skulle beställa hem pizza. "VAA?! Trodde du skulle laga något härligt från grunden..". Ni som känner mig väl vet att jag kan pizzerians telefonnummer utantill & att jag älskar kebabpizza med isbergssallad.

Helt ärligt, härliga läsare.. Jag kan egentligen inte laga mat.. Vet inte alltid vilka smaker som passar bäst med varandra. Fick lära mig förra veckan att räkorna är bäst NU och inte alls lika goda på sommaren. Hade ingen aning. Men för att inte vara otydlig, jag tycker bara att det är skiiiiitkul att laga, lära mig, testa & lägga upp maten snyggt på fatet. Jag är kreativ som tusan & huvudet går på högvarv.. Men mat, det är jag veeeerkligen inte bäst på. SÅ! Då var det sagt & erkänt.. MEN kanske är det därför så många är inne här och läser? För att det är vanlig, enkel mat utan massa krusiduller?

Älskar er för att ni stöttar min konstiga idé om att starta blogg. Ni är 10.000 här varje månad, DET.ÄR.SJUKT! Speciellt nu när jag erkänt att jag egentligen inte kan laga mat. Hahaha.

Ha en underbar helg!!

Alex

Gillar

Kommentarer

DESSERT, KAKA I SPRINGFORM

När ens kompis säger att hon tar med dessert till lunchen.. då räknar man inte riktigt med en sån här! SÅ SJUKT FIN! Jag har alltså inte gjort denna själv men fått tillåtelse att lägga ut den här. Måste göra en likadan till barnens kalas! Kul att experimentera med färg och blir ju galet snyggt med olika lager. Som ni vet, älskar ENKELT & detta är ju verkligen enkelt! Tack bästa Sara Wilderoth!!


Saras kalastårta

  • 1 paket (2 l) BIGPACK glass / päron, jordgubb, vanilj
  • ca 1 l vaniljglass
  • 1 paket Oreokex
  • blå geléfärg
  • gul geléfärg
  • om du vill förstärka färgerna i de andra glassarna, köp fler färger
  • strössel

Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform och klipp ut så du även har på springformens kanter. Mosa kexen och lägg dem längst ner i springformen. Försök att dela glassen så att alla delar är lika stora, blir snyggast då. Ta en del av glassen och vispa med elvisp tills den är mjuk. Bred ut den över kexen i springformen. Ställ in i frysen i någon timme. Ta sedan ut nästa del, vispa och blanda med lite färg, bred ut och ställ in i frysen. Osv. Välj själv hur många lager du vill ha. Strössla på fint strössel och ta fram tårtan ca 20 min innan den ska serveras. Tack Sara för snyggaste kalastårtan & för den enkla receptet!

Huuuur snygg!?

Ha en kul dag!

-Alex

Gillar

Kommentarer

VECKANS MATSEDEL

Sortera strumpor, skala potatis, plocka ner sommarens parasoll, lämna på dagis, använda tandtråd, skura golvet, koka pasta, ställa klockan, stå i bilkö, köpa regnkläder, planera veckans käk... apppappaapppp... det sista gör jag åt dig, kolla in veckans matsedel. Godare än det mesta!

M: Ewes pasta pesto med kyckling & rostade solrosfrön
T: Krispig torsk med citronsås
O: One pot pasta
T: Elins kallrökta laxsallad
F: Halloumipizza

Hoppas att ni som jag, älskar käket!

-Alex

Gillar

Kommentarer