Mozartkulor

En återkommande favorit som julgodis är Mozartkulor. Man kan göra dem himla fina i olika variationer. Antingen som bollar eller som längder. I år gjorde jag bollar!

Du behöver:

300 g mandelmassa

100 g mörk choklad

Ca 100 g nougat

Dekoration som guldpulver eller finhackade nötter

Dessa är så himla enkla att göra. Smält den mörka chokladen försiktigt över vattenbad. Jag brukar låta nougaten ligga i kylen minst en timma innan. Så att den är kall och stel när den ska användas. Dela nougaten i bitar om 1x1 cm. Skär mandelmassan i skivor som är ca 0.5 cm tjocka. Sedan delar du skivan på långsidan en gång. Lägg nougatbiten i en av bitarna av mandelmassa och täck in den med mandelmassan. Rulla den sedan till en boll. Känner du att det blir för stora eller för små bollar är det bara att ta mer nougat och mandelmassa. När all mandelmassa är använd kan du börja doppa bollarna i den nu smälta chokladen. Dekorera med tex guldpulver eller finhackade nötter. Ställ i kylen så chokladen stelnar. Förvara i kylen. Mmmmm så goda!!

Gillar

Kommentarer

Marit98
Marit98,

Tack för receptet

nouw.com/marit98
matochmagi
matochmagi,
Så lite så🥰
nouw.com/matochmagi
Marit98
Marit98,

Är dem goda? 😋

nouw.com/marit98
matochmagi
matochmagi,
En av mina favoriter till jul👌🏽🥰 jättegoda! Om man gillar mandelmassa och nougat❤️
nouw.com/matochmagi
Marit98
Marit98,

Okej gillar inte mandelmassa men nougat mums 😋

nouw.com/marit98
corneliaeri
corneliaeri,

Älskar mozartkulor!!

nouw.com/corneliaeri
matochmagi
matochmagi,