Mozartkulor
En återkommande favorit som julgodis är Mozartkulor. Man kan göra dem himla fina i olika variationer. Antingen som bollar eller som längder. I år gjorde jag bollar!


Du behöver:
300 g mandelmassa
100 g mörk choklad
Ca 100 g nougat
Dekoration som guldpulver eller finhackade nötter
Dessa är så himla enkla att göra. Smält den mörka chokladen försiktigt över vattenbad. Jag brukar låta nougaten ligga i kylen minst en timma innan. Så att den är kall och stel när den ska användas. Dela nougaten i bitar om 1x1 cm. Skär mandelmassan i skivor som är ca 0.5 cm tjocka. Sedan delar du skivan på långsidan en gång. Lägg nougatbiten i en av bitarna av mandelmassa och täck in den med mandelmassan. Rulla den sedan till en boll. Känner du att det blir för stora eller för små bollar är det bara att ta mer nougat och mandelmassa. När all mandelmassa är använd kan du börja doppa bollarna i den nu smälta chokladen. Dekorera med tex guldpulver eller finhackade nötter. Ställ i kylen så chokladen stelnar. Förvara i kylen. Mmmmm så goda!!



Tack för receptet
Är dem goda? 😋
Okej gillar inte mandelmassa men nougat mums 😋
Älskar mozartkulor!!