Hej inga ben brutna ännu, är kvar i fjällen snön är fantastiskt man får sån energi. Idag ska det bli att åka lite slalom dottern ska få lära sig. Har åkt längd i tre dagar nu så nu är det dags att ge sig ut i backen. ☺️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En av dom godaste lasagner jag gjort. Den är gjord på kycklingfärs. Det som du behöver är: 125 g mozzarella, ca 2dl riven parmesan, 1burk krossade tomater, 2 dl kyckling fond, 2dl vitt vin, oregano, salt, svartpeppar, lökpulver, 1tsk socker 1gul lök 2vitlöks klyftor, 600gram kycklingfärs, färska lasagne plattor ca 250 gram.2-3 mks tomatpuré
1: Fräs löken,
2: Stek färsen, häll på vin kryddor fond,socker, tomatpuré, krossade tomater, låt koka i ca 30 minuter.
3: Gör ostsås smält lite smör strö i lite mjöl, häll på 6dl mjölk, lite salt vitpeppar sen 1dl utav osten rör tills den har smält.
4: smörj en ugnsfast form, häll hälften av ostsås i botten sen plattor sen färsen sen plattor sen färsen på näst överst lägg mozzarella sen plattor därefter resten av parmesanen.. Grädda i ca 25min 200 grader. Lycka till 😀

Likes

Comments

Hej igen har haft mycket att göra nu på jobbet så jag har inte haft tid att skriva här på ett tag men ska försöka skärpa till mig ☺️ nu när det börjar bli lite kallare och mörkare ute så blir jag alltid så sugen på att baka så jag hade en bakdag i söndags nu. Så det va ju bara att ta fram det man hade hemma, tänkte att jag skulle experimentera lite så jag kom på detta brödet. Blev både saftigt och luftigt.. Här är receptet.. Blir två limpor. 75 gram torrjäst, ca 10 dl rågsikt, ca 5 dl vetemjöl, 6dl havremjölk, 1dl skummjölk, salt, brödkryddor 2 msk, 3 msk honung flytande, 3dl naturell yoghurt, 25 gram smör.. 200 grader nederst i ugnen ca 35-40 min. Så här gör DU : lägg i jästen i mjölet, smält smöret blanda i mjölken värm till 37 grader häll det i mjölet tillsätt salt kryddor honung och yoghurt, blanda väl tills degen känns smidig. Låt jäsa i 30 min. Sätt på ugnen på 200 grader, baka ut brödet till två runda bröd snitta lite i det låt jäsa i ytterligare 30 min. Pensla med vatten och garnera med tex pumpa kärnor.. Grädda nederst i ugnen ca 35-40 min.. ☺️ 💕 Lycka till..

Likes

Comments

Godkväll hoppas alla har haft en bra dag. ☺️ Själv har jag tillbringat några timmar på marknad i Torrevieja helt underbart vilka grejer både frukt och grönsaker kläder väskor mycket fint fanns där man imponeras av alla färger.. Men snart är man hemma i vardagen igen och får titta på bilderna som man tagit och drömma lite. ☺️ 💞

Likes

Comments

Är ännu kvar i Spanien knappt en vecka kvar innan vi åker hem. Njuter av sol bad och mat. Fantastiska råvaror här mycket ugnsrostade grönsaker blir det.. Snart kommer man hem och rutiner kommer igång igen då kommer jag ha lite mer matbilder och recept.. ☺️ ha en bra dag 💕

Likes

Comments

Godmorgon alla ☺️💓 man kan ju inte bara ligga på latsidan på semestern. Jag som älskar att springa så är dom här morgonturena här i Spanien helt underbara. Att få höra vågorna och se solen på morgonen är såå fint något att rekommendera... Ha en bra dag 💕

Likes

Comments

Hej allihopa nu är semestern i fullgång, ska tillbringa mina sista veckor på semestern i Spanien i Torrevieja.. ☺️ har sol och fantastiska råvaror att jobba med.. Så då är det extra roligt att laga mat.. ❤️

Likes

Comments

Dags för kräftskiva snart varför inte testa att göra egen snaps!!! Jag testade att göra en med citron fänkål och anis. Den blev fräsch i smaken. ☺️ Reseptet är 70cl vodka, 1tsk anis 1tsk fänkål skal av en citron. 1tsk socker. Riv skalet och lägg i en glasskål, lägg i kryddorna häll över vodkan och täck med plast låt stå i kylen i två dygn, ta ut och sila av häll i glasflaska tillsätt sockret. Låt den stå en vecka innan den dricks smakar bättre ju längre den står. ☺️. Lycka till...

Likes

Comments

Hej hopp nu är det semester har dock gått en vecka på semestern, den går ju mest åt att vila upp sig så vi körde en vecka med att äta rester ur frysen något jag rekommenderar. Både sparar pengar och får ny plats i frysen. ☺️. Men nu testade jag att göra svampsoppa med konjak i den uppskattades av en del i familjen ☺️ recept kommer här. För ca fyra port. 250g färsk svamp 3dl fond kantarell, 1,5 dl grädde en halv gul lök 1 vitlöksklyfta 1,5tsk konjak. Börja med att hacka och fräsa löken häll i konjak, lite mjöl späd med buljongen lägg i svamp och sist grädde koka tills det är lagom mjukt. Salta och peppra lite timjan är gott i. Lycka till.... ☺️ 💞

Likes

Comments

Hej igen alla har haft mycket på jobbet nu när många är på semester själv har jag två veckor till att jobba sen ska jag ha min efterlängtade del. Här får ni ett enkelt recept när lata dagar faller på. ☺️ Till en stekpanna (stor) 4ägg 11/5dl grädde lite riven maasdamer färsk timjan, 1tomat två skivor vedrökt sidfläsk. Grädda tills den stelnat kör på 3:an. Lycka till

Likes

Comments