VEM älskar inte chokladbollar? Allt sedan jag började göra chokladbollar med annat än socker och smör har jag börjat tycka att det är allt roligare och framför allt godare att göra dem. Här kommer det bästa grundreceptet på dadelbollar, som är the best of the best!

Ingredienser:

ca 10 urkärnade dadlar

1.5 dl Havregryn

1.5-2 dl valfria nötter (ex valnötter och cashewnötter)

2 msk kaffe

3 msk kakao

1 tsk vaniljpulver

En nypa salt

2 msk riven kokos + 1.5 dl


1. Kärna ur dadlarna om de inte redan är det i förpackning. Lägg i en matberedare tillsammans med samtliga övriga ingredienser, om du inte har en matberedare går det lika bra med en handmixer.

2. Smaka av!! Vill du ha mer kaffe, kakao eller kokos? Justera och ha i mer av det du tycker är gott. Om du ser till konsistensen så ska den i marberedaren ha hamnat i klumpar, annars är den för torr. Är den för blöt å andra sidan, blir bollarna svåra att rulla. Så någonstans mittemellan, dit man får prova sig fram!!

3. Rulla dem i kokos, och ställ kallt. De fungerar utmärkt att ha i frysen om man mot alla odds inte vill äta upp alla direkt, men då trillar kokosen lätt av och därför har man kokos även inuti bollarna. Ät ihop med kaffe, eller vad som helst!

Likes

Comments