Trening

Heisann!

Det å komme meg ut på tur er ikke like vanskelig som å komme seg på treningssenteret for å trene styrketrening. Jeg synes i utgangspunktet at det er mer motiverende å trene cardio enn styrketrening, nettopp fordi jeg føler jeg får bedre utbytte av det. Dette er jeg fullt klar over at ikke alltid er riktig, men fremdeles noe jeg tenker i hodet mitt. Som for de aller fleste er det til tider så tungt å komme seg i bilen og ned på treningssenteret, og da hadde det vært enklere å kunne trene hjemme. Jeg føler ofte at jeg får dårligere utbytte av styrketrening hjemme i motsetning på treningssenteret også, men dette handler jo i bunn og grunn kun om fokus. Hin dagen bestemte jeg meg for å prøve å gjøre noe med dette. Jeg løpte huset rundt for å se om jeg fant noe gjemt treningsutstyr som jeg kunne bruke og fant da en rocke ring og en treningsbånd/strikk. Det skal sies at det båndet var så gammelt og slitt at det røk første gangen jeg strakk det ut, så det ble ikke noe mer trening med den, men rocke-ringen fikk prøvd seg. Og jaggu så morsomt det var. Jeg ble så gira av det at jeg brukte den litt for lenge, til å være første gangen på flere år at jeg brukte den. Så jeg har selvfølgelig klart å få meg et svært blåmerke på hoften, så har funnet ut at jeg skal vente noen dager før jeg fortsetter med den.

Men når jeg stod der med rocke ringen fikk jeg en ide om å kjøre en rocke-challenge på 30 dager. Jeg har laget den selv, men tenkte det var gøy å prøve det bare for å se hvor bra effekt ringen faktisk har. Jeg er spent på hvordan dette vil fungere, men tenker jeg skal bruke resten av denne uken på å bli "vant» til ringen, og vente litt med å starte. Under ser du hvordan Challengen ser ut:ROCKE-CHALLENGE


1. 10 min - 5 min hver veg

2. 10 min - 5 min hver veg

3. 10 min - 5 min hver veg

4. 10 min - 5 min hver veg

5. Hviledag

6. 15 min - 7,5 min hver veg

7. 15 min - 7,5 min hver veg

8. 15 min - 7,5 min hver veg

9. 15 min - 7,5 min hver veg

10. Hviledag

11. 20 min - 10 min hver veg

12. 20 min - 10 min hver veg

13. 20 min - 10 min hver veg

14. 20 min - 10 min hver veg

15. Hviledag

16. 25 min - 12,5 min hver veg

17. 25 min - 12,5 min hver veg

18. 25 min - 12,5 min hver veg

19. 25 min - 12,5 min hver veg

20. Hviledag

21. 30 min - 15 min hver veg

22. 30 min - 15 min hver veg

23. 30 min - 15 min hver veg

24. 30 min - 15 min hver veg

25. Hviledag

26. 35 min - 17,5 min hver veg

27. 35 min - 17,5 min hver veg

28. 35 min - 17,5 min hver veg

29. 35 min - 17,5 min hver veg

30. 40 MIN - 20 MIN HVER VEG

Bli gjerne med å prøv challengen med meg!

- Mathilde

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Heisann!

Det er mange av turene jeg hadde i 2017 som ikke ble dokumentert her, men under er en samling av noen av turene mine og den nydelige naturen!

Aaah, Norge og Vestlandet er fantastisk!! Elsker landet våres, virkelig!

-Mathilde

Likes

Comments

Trening

Godt nyttår alle sammen!

Håper dere hadde en fin juletid, det har værtfall jeg hatt. I dag startet jeg dagen med årets første fjelltur, til Skåldalsnipa. Det var glatt og kaldt men utrolig fint vær. Fantastisk tur i godt selskap! 

Jeg testet ut mamma sine piggsko, og det var fantastisk! Virkelig nødvendig med piggsko eller brodder når føret er som idag. 

Jeg har ingen spesielle nyttårsforsett, men jeg håper at 2018 blir et bra tur år!

Aaah, se på den utsikten og naturen! <33


- Mathilde

Likes

Comments

God kveld folkens!

For en dag dette har vært! Med 308% aktivitet på klokken har jeg nå landet nydusjet og utslitt i sengen.

Startet dagen med orientering på skolen, før det ble en time med dans, der vi lærte dansen til sangen, waka waka. Gøy og slitsomt, og definitivt en bedre måte å tilbringe skoledagen på enn i klasserommet med vanlig forelesning.

I dag ble det arrangert Rosa-sløyfeløp i Bergen. Noe mamma, min søster og jeg deltok på. Ca. 2000 kvinner og menn løp ca. 7 km gjennom Bergen sentrum. Så utrolig kjekt å se så mye folk som deltok for å støtte en så bra sak. Har vell heller aldri sett så mye rosa på en plass før (haha). Hadde ærlig aldri trodd at jeg klarte å jogge (nesten) så langt sammenhengende, så det å komme i mål var fantastisk! Er år siden jeg jogget så lange turer, så kjekt å se at kondisen er der når man presser seg.
Vi hadde ikke god tid etter vi kom i mål, for vi skulle nemlig rett på Bungee trening. Så etter en time med trening m/strikk og moro var det utrolig deilig å kunne ende dagen! Fytt i katta Bungee er gøy, og anbefaler alle som får mulighet til prøve det må gjøre det! En god kombo av styrke og kondisjonstrening, virkelig tungt.

Studiedag i morgen kunne ikke passet bedre, så nå tar jeg helg med god samvittighet!

For en dag! God natt <3

- Mathilde

Likes

Comments

Trening

Heisann!

Dagen i dag har vært delvis produktiv og delvis ikke. Startet dagen med at svømmeundervisningen ble avlyst i 8 tiden i dag morges. Så istedenfor å sovne igjen fikk jeg unnagjort litt skolearbeid før jeg gikk en tur til Redningshytten med svigermor (merkelig ord å bruke egentlig). Når man plutselig får en dag med fri, er det alltid godt å prøve å bruke den godt istedenfor å sove den vekk. Det er få dager med opplett for tiden, så det gjelder å nyte de få. Som nevnt tidligere er turen til Redningshytten utrolig rask og god. Er så fint å gå tur i fjellet når de mørke høstfargene er kommet. Aahh, høst er bare så fint!

Det ble en rask tur til Åsane for å handle noe nye treningsklær til meg og typen. Min favoritt-tights of all time har begynt å få litt for mange hull (trist), så derfor ble det to nye tightser på meg i dag (selvom jeg egentlig har lovet meg selv å roe meg litt med handlingen). Så gleder meg til å teste de ut, håper de blir nye favoritter. 

Jeg har fått unnagjort litt lesing og planen var egentlig spinning eller styrketrening på kveldingen, men på grunn av litt få timer med søvn i natt endte lesingen med noen timer soving (litt kjipt). Søvn er i bunn og grunn like viktig for kroppen som fysisk aktivitet, og med tanke på at jeg allerede har gått en tur i dag, trenger jeg egentlig ikke ha dårlig samvittighet.

Blir ikke lenge til jeg finner sengen nå kjenner jeg, håper bare de timene på puten (boken haha) i ettermiddag ikke ødelegger for kveldens søvn!

- Mathilde

Likes

Comments

Hverdag

God kveld!

Været om dagen er skikkelig rævva. På slike dager der regnet bøtter ned (selvom det er ofte sånn her), så trengs det avtaler om å gå tur i drittværet for å klare å komme seg ut. Og i dag var virkelig en slik dag. Våknet til alarmen i dag og ville aller helst bare ligge under dynen, værtfall ikke ut å gå i regnet. Men (u)heldigvis (neida) så hadde jeg avtalt med en venninne at vi skulle gå tur klokken 9, og slik ble det. Så som avtalt møttes vi klokken 9 og avsted gikk vi. Det ble ca. 5,5km, mye regn og mye prating. #kjekt
Da kunne jeg med god samvittighet legge meg ned igjen i sengen etter tur å slappe av. Tenker det ikke er nødvendig å være ute altfor mye når det er sånt drittvær.

Fant et bilde fra en fin høstdag i fjor. Disse fargene her, det er grunnen til at jeg liker høsten så godt! Sitter nå å googler rundt etter litt tips til julegaver. I år prøver jeg på å være litt tidlig ute med julegavene, så håper jeg klarer dette!

- Mathilde


Likes

Comments

Hverdag

I dag gikk turen til frisøren. Så jeg har nå blondere og kortere hår, utrolig uvant. Når jeg kom hjem igjen dro jeg for å kjøpe pizza og tok den med opp til min søster for middag der. Takeaway pizza er så lettvint, og det trengs når hodet ikke spiller på min side om dagen. Når jeg dro derifra var planen å rydde ferdig leiligheten, men trengte å gå en tur, så da gjorde jeg det. Alltid like deilig med en kveldstur, litt kjølig ute og mye vind. Så utrolig forfriskende, og et øyeblikk med opplett må nytes!

Resten av kvelden skal nytes forran TV'en.

- Mathilde

Likes

Comments

Hverdag

Heisann!

I dag hentet jeg min nevø i barnehagen og tok han med på Leo's lekeland. Rett og slett et paradis for en 3 (snart 4) åring. Alltid like kjekt med litt (mye) kvalitetstid med han. Det ble noen timer med leking, før vi spiste middag på Mc Donald's (skikkelig kosedag). Han storkoste seg værtfall, og det var minst like gøy for meg å løpe rundt der etter han. Ser ikke bort i fra at jeg tar han med meg dit igjen. #tantekos

Det ble ikke tid til noe tur eller trening i dag. Skulle innerst inne ønske jeg fikk det til, men når kvalitetstid med familien er årsaken så er det greit å ikke gjøre det. Tar det igjen imorgen istedenfor, hviledager innimellom er jo egentlig like viktig som det å trene (høhø).

Ligger for øyeblikket og ser på en serie, Younger, på TV2 Sumo. Utrolig gøy serie, anbefaler den virkelig. I morgen går turen til frisøren, for å stripe og klippe håret. Så det blir spennende!

God natt <3

- Mathilde

Likes

Comments

Hverdag

Litt sein god helg, men bedre seint enn aldri. Det er "endelig" studieuke, igjen. Studieuke eller høstferie, fri fra skolen er det uansett, og deilig er det. Startet lørdagen på best mulig måte med spinning på treningssenteret med en venninne. Dette var en intervalltime på 45 minutter. Fikk skikkelig kjørt meg, men utrolig deilig etterpå. Under ser du bilde av salen på treningssenteret, synes det er så stilig med bildet på veggen (haha).

Etter trening dro jeg hjem å dusjet og vasket noe klær, før jeg dro for å hente en annen venninne. Vi lagde middag og brownies. Brownies og is er helt magisk, aah elsker det! Er skikkelig fint vær i dag, se så fiiint, er så fine farger!

Planen resten av lørdagen er å være med venner, og være litt sjåfør. Så egentlig ikke noe spesielt spennende, haha. Ha en strålende lørdagskveld!

- Mathilde

Likes

Comments

Trening

God kveld!

Det ble en tur innom treningssenteret i kveld, og det er virkelig long time no see. Kan ikke huske sist jeg var der, så det var virkelig på tide. Håper jeg finner nok motivasjon til å komme meg dit fremover, utrolig greit å ha det alternativet når høsten og vinteren kommer for fullt. Med tanke på beinhinnebetennelsen jeg har pådratt meg tok jeg det rolig, med 60 min rolig jogg/gange på tredemøllen.

Skal innrømme at dørstokkmilen var høy i dag, men er utrolig glad jeg kom meg over den. Et mål for høsten/vinteren er nettopp å klare det, og å ikke la den stoppe meg. Det er jo så verdt det etterpå! Som en liten belønning unte jeg meg en proteinsjokolade, Barebells etterpå, fytti katta de er så gode! Nå ligger jeg godt plassert i sengen og klar for snart å legge meg, kjenner det blir godt! Natta <3

- Mathilde

Likes

Comments