Lite update sedan sist: utbildningen på jobbet är äntligen över och jag har fått grönt ljus för att kunna köra i driften helt själv! Så sjukt skönt, känns som en press som släppts från ens axlar verkligen... Trivs verkligen på jobbet, kollegorna är så sköna samt att man får sjukt mycket härlig energi från kunderna.

Dessutom, jag har hittat ett rum!!! Bor just nu i ett airbnb så har eget rum osv men är rätt dyrt och inte jättenice lägenhet. Alltså, tror inte ni förstår hur mycket tid jag har lagt ner på att försöka hitta rum i denna stad.. Så många telefonsamtal på staplande spanska där jag försöker förklara att jag är intresserad av personens rum men inte kan så mycket spanska, som ofta resulterat i att personen klickar mig för att jag inte talar hens språk perfekt (suck). Tydligen är detta högsäsong för boendesökande i och med att alla börjar plugga nu. Men tillslut! På torsdag 1/9 flyttar jag in i en lägenhet precis vid Placa Espanya (inte mitt i centralaste innerstan men ändå, centralt nog), jag kommer dela lägenheten med fyra sköna flatmates med olika nationaliteter. Det är på sjunde våningen och mitt rum har ett stort fönster, nästan som en glasvägg, med fransk balkong och fet utsikt över hustaken :') Ska bli så kul att flytta in, can't wait.


Min väg hem från jobbet.

Utsikten från balkongen där jag bor just nu.

Överlag trivs jag så bra i denna stad än så länge. Har bara varit här i drygt två veckor men Barcelona börjar redan kännas lite som ens hem. Klimatet, människorna, stranden, arkitekturen, love it all.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Heeeej! Nu har jag inte skrivit på ett tag, har haft så mycket mer fullt upp än vad jag trodde. Kommer hem från jobbet ca 16 och måste sen spendera resten av dagen med att plugga inför slutprovet på mitt jobb samt söka efter boenden. Det är ganska svårt att bo på hostel medan man jobbar har jag märkt, många kommer hem mitt i natten och tänder lamporna i rummet medan en själv ska upp kl 7 när alla andra sover. Dessutom har jag varken garderob eller tillgång till kök vilket också försvårar det hela, plus dela badrum med sju andra personer osv osv....

I alla fall, tänkte berätta lite vad som har hänt de senaste dagarna!

Jag började alltså jobbet i tisdags, jag ska jobba med kundtjänst för ett besiktningsföretag, alltså hjälpa kunder med olika typer av bokningar över telefon. Jag trivs superduperbra än så länge, mina kollegor är härliga människor och alla säger att när man väl lärt sig all utbildning är arbetsuppgifter såå chill. MEN har som sagt fortfarande utbildning och det är verkligen mycket plugg... Känns verkligen som att vara tillbaka i gymnasiet igen, good times :')


Gick förbi nåt konstigt byggprojekt på vägen till jobbet, svinstort iaf

Det händer alltså inte jättemycket spännande i mitt liv just nu, har en sjuk sömn-, näring- samt pengabrist och kämpar med att få tag i ett mer permanent boende. Har dock kommit i kontakt med ett mysigt par som jag kanske kommer dela något med, vi får se. DE LÖSER SAAJ som vi säger hemma i Götet.

Juste, måste bara skriva av mig lite ang. mina kära roomies här på hostelet HAHA... så basically, sen jag kom hit har det bott en italiensk man som bokstavligen inte lämnat mig i fred en sekund. Så fort jag kommer till rummet ställer han massa frågor och jag svarar så artigt men ändå så kort som möjligt så att han ska sluta då jag är astrött efter jobbet och vill bara vara själv hahah. MEN, han ger sig då inte. Så en dag händer det. Han ber mig alltså smörja in hans rygg med lotion. Notera då att denna person är ca 30+, extremt hårig och allmänt obehaglig. Kan ju obviously inte säga nej. Så står där och smörjer in honom med typ ett halvt finger hahah:( samma man erbjöd sig även följa med på en visning jag skulle på, THANKS BUT NO THANKS.

I alla fall, det finns även en äldre man, runt 60 år (varför han bor i ett dorm är ju en fråga i sig) som har kryckor för han kan inte gå själv har då blivit kompis med min kära vän från Italien. Italienaren har börjat hjälpa den äldre mannen med massa grejer, men som jag har fattat det har gubben blivit väldigt krävande och ganska självisk av sig vilket ledde till att dom idag började bråka. Det hela slutade alltså med att italienaren tar sin resväska, följt av att 60-åringen utropar "Nej, snälla, gå inte!!". Italienaren vänder sig då mot mannen och säger "Daniél.... ADIOS!" och stormar ut ur rummet. Ca den mest överdramatiska scen jag nånsin sett


Vi hörs väl nån gång när jag börjat få mitt liv tillbaka på plats igen


PUSS O KRAAAM

Likes

Comments

Tjoo bröder, long time no seen

Är nu på hostelet efter många om och men, helt sjukt stort är det iallafall! En 8 våningshistoria med typ 10 dorms per våning (=väldigt många människor), hiss med nyckel och så fräscht. Helt klart annorlunda än hostelen i Asien där kackerlackor och hårda sängar var standard. Men det är sjukt kul att vara här nu i alla fall, första som hände när jag kom till mitt dorm var att jag blev medbjuden till en barkväll av några Sydafrikaner, älskar hostellivet haha.

Idag är det dags att börja fixa lite saker, kolla var mitt jobb ligger, fixa mobil, kanske gå på någon visning osv...


Likes

Comments

Idag är dagen jag flyttar till Barcelona (!!). Så overkligt, men känns ändå väldigt konkret nu. Jag har hostel bokat för några nätter när jag kommer fram, och sen börjar sökandet efter ett mer permanent boende. Planen är att bo i s.k. flatshare vilket innebär att man har ett eget rum i en lägenhet man delar med andra så det blir lite hostelkänsla över det. Eftersom jag åker själv och inte känner någon i staden vill jag bo så med andra just för att lära känna folk osv.


Jobb har jag faktiskt redan, kommer jobba som norsk kundservicemedarbetare och ska alltså prata norska hela dagarna (lycka till, lol). Är nog rätt chill jobb för övrigt men fett dålig lön så måste skaffa annat jobb asap. Café eller hostel hade varit dröm, men risken är att man måste kunna spanska flytande. Det är ju i och för sig lite av målet med denna resa, att lära mig spanska så vi får se!!!


Nu lyfter planet, hörs i Spanien ;) xoxo


Hade någorlunda existentiell panik innan jag skulle gå på riktigt, Emma lyckades fånga detta rätt bra på denna bild ^

Likes

Comments