Header

Trots mina två timmars sömn från lördag-fredag kunde jag inte sova inatt. Somnade runt 9, vaknade första gången vid 11 och andra gången runt 3. Fick ingen ro och var heller inte trött... jaja, vi hoppas på bättre sömn denna natt. Idag var det bara jag och en tjej till i stallet. Jag red tre hästar, longerade två och vi fixade tre omgångar av skrittmaskinen. Mycket att göra, men det var lugnt och skönt när det bara var vi. Sen hade vi lååång lunchrast och då passade jag på att sova. På kvällen mockade och fodrade vi bara.

Sen har jag tagit en liten promenad och har nu lagat mat. En härlig sallad men bulgur och kyckling, mums! Imorgon är det jobb igen, men på tisdag är jag ledig.

Likes

Comments

I fredags den 16:e februari började jag som vanligt i stallet. Fixade hästar och allt det där. Hände inte så mycket i stallet den dagen.

Vi fick sluta lite tidigare för att vi skulle hinna fixa oss innan det skulle bli lite födelsedags-firande. En i stallet fyllde år så först gick vi ut och åt middag. Sedan bar det vidare till en nattklubb i Offenburg. Det var längesen jag festade till det lite så det var så roligt! Fick umgås med nya människor och bara ha kul. Dock kom Vi hem vid 03.30 och det var jobb som vanligt kl 07. Även om jag mår som jag förtjänar så är jag förvånansvärt pigg. Började dagen idag den 17:e att rida två hästar. Det var två personer som var iväg idag så det var lugnt i stallet. Fixade tre hästar åt Julia och longerade en annan häst innan lunch.

Nu sitter jag här och ska äta huuur mycket mat som helst. Är så hungrig!i eftermiddag ska jag bara rida två hästar och sen fixa allt det vanliga. Det var så roligt häromdagen så frågade Timo mig på eftermiddagen om jag skulle göra något speciellt, klippa en häst eller något. Svarade att jag inte hade några planer och undrade om det var något speciellt jag kunde göra. Nej svarar han då och säger ”du är så bra på att hitta på jobb att göra”. Det var så roligt att höra att någon märker av detta. Jag står aldrig still. Alltså ALDRIG, så fort jag får en minut över gör jag något. Sopar, plockar iordning, byter täcken, tömmer skottkärror, städar bort spindelnät, putsar träns... ja listan är lång. Det finns alltid något att göra och det älskar jag med mitt jobb. Det finns alltid något litet projekt som matilda kan fixa, ha ha!

Likes

Comments

Hejhej, mitt internet är som vanligt dåligt så blir inte inlägg varenda dag. Igår Onsdag 14 februari var det lite stressigt i stallet på morgonen. Ena hästskötaren var ledig så vi Var färre människor som jobbade. Det bärgade som vanligt men avloppet hade krånglat så Julia och Timo fick fixa det. Så det var bara på med hjälmen och börja rida. Så red väl kanske 3 hästar och samtidigt skötte allt på marken. Ja det var lite stressigt. När man sitter på hästen kl 12.10 och vet att vi måste ge hästarna hö, sopa, städa, plocka undan, fixa täcken och fodra på 20 min. Men vi klarade det!

På eftermiddagen fick jag klippa färdigt hästen som jag klippte i tisdags. Sen fick jag börja klippa en häst till, innan klippmaskinen pajar... så där står jag med en halvklippt häst. Jag gillar egentligen inte att klippa, men tydligen fick jag order att jag måste träna, ha ha. Litar inte riktigt på hästarna då man måste klippa HELA hästen. Ben, mage, huvud, öron, you name it. Hästarna är otroligt snälla, men man vet aldrig vad som kan hända. Efter jobbet åkte jag och min rumskompis till Offenburg och käkade middag. Vi skulle gå på bio men de visar endast med engelskt tal på måndagar. Så det blev inget med det.

Idag 15 februari, har dagen vart som vanligt. Fixade hästar åt Julia, städade bort spindelnät, klippte färdigt hästen som jag inte kunde göra igår och sen var det lunch. Nu sitter jag här och ska käka lite. I eftermiddag blir det nog att rids en häst, sen vet jag inte. Kanske jag får ett uppdrag eller så är det det vanliga, STÄDA! Det finns hur mycket som helst att städa så jag hade kunnat ta min lediga dag till detta, ha ha. Kanske inte, men om jag hade fått erbjudandet en förmiddag att städa, hade jag inte sagt nej.

Juste, vi har haft strålande sol i två dagar. Har varit helt underbart! Men idag snöade det. Dock övergick det till regn ganska snabbt, då det knappt är 0-gradigt.

Likes

Comments

Måndag 12 februari var jag ledig. Vaknade ca 07.30 och gick upp och gjorde en ordentlig frukost. Slappade någon timme innan jag begav mig ut på en promenad till ”Rathaus”. Fixade det sista med att registrera mig, och allt som allt gick jag 6,5 km. Vid lunch åkte jag och handlade lite och bakade sedan lite kakor. Slappade lite till och gav mig sedan ut på en joggingtur på kvällen. Skönt att bara kunna göra ingenting!

Tisdag 13 februari, har varit en normal dag i stallet. Fick rida en häst, och sen serva hästar åt Julia. Jag har varit otroligt effektivför innan lunch hann jag dessutom duscha 2 hästar! På eftermiddagen hann jag duscha en häst och klippa en annan. Har hunnit med mycket men känns fortfarande som jag inte gjort någonting. Nu sitter jag och äter och ska väl läsa en bok tills jag ska gå och lägga mig. Har redan gjort slut på 30/40 GB denna månaden, så får inte titta på så mycket serier längre... blir mest att läsa böcker och lyssna på podcast. Om ni har tips på någon bra får ni gärna säga till!

Likes

Comments

Lördag 10 februari, var en rätt så normal dag. Började med att rida en häst och sen serva hästar åt Julia. På eftermiddagen red jag en och longerade två. Sen fick vi ett litet spån-uppdrag. Flyttade två stora pallar med spånbalar (26kg/ bal). Var ganska så trött efter det, så gjorde inte så mycket när jag väl var hemma. Våra grannar har troligtvis vart på utflykt hela helgen för det har varit knäpptyst. Så skönt att äntligen kunna somna på kvällen!

Söndag 11 februari, red fyra hästar innan lunch. På söndagar har vi lunch från 12.30-16. På lunchrasten passade jag på att sova lite (och äta såklart). Trots att våra grannar inte är hemma får jag ingen bra nattsömn. Vaknar flera gånger och vänder och vrider på mig. På kvällen mockade vi och gav hästarna hö. Sen städade jag fikarummet, sadelkammaren och toaletten. Vi har olika veckor som vi har ansvar för dessa tre rum och idag var sista dagen på min vecka. Gjorde lite annat smått och gott också. Hängde tvätt, gjorde rent hinkar, sopade, gjorde rent spadar osv. Nu har jag ätit och gör inte så mycket. Imorgon är jag ledig men ska nog inte göra så mycket då heller. Måste spara pengar så får inte åka iväg. Men kanske jag ska ta och baka lite!

Likes

Comments

Idag har varit en riktig skitdag. Jag har sovit väldigt dåligt de senaste två nätterna vilket kom ikapp mig idag. Hade ingen energi. Julias son var sjuk så jag red 4 hästar innan lunch och efter lunch longerade jag tre. Vissa hästar var galna, vissa slet sig, jag har nästan blivit över sprungen x antal gånger. Dagen har bara inte vart bra. Usch, nä vill bara gå och lägga mig så nästa dag kan börja.

Nu har jag duschat och väntar på att lasagnen ska bli klar. Ja, lasagne är min favorit och idag kände jag att jag får lyxa till det. Kanske lasagne blir fredagsmat?

Alla hästintresserade, fortsätt läs. Jag observerar väldigt mycket runt omkring mig. Analyserar allt, kanske lite för mycket ibland. Men det är roligt att se hur häst-Tyskland skiljer sig från häst-Sverige. Olika ställen värderar olika saker. I Sverige värderar vi vissa saker som man här i Tyskland prioriterar sist. Jag säger inte att något är bättre än det ena, men det är kul att jämföra. Här jobbas det mycket med galoppen. De travar endast i början och i slutet. Bara så hästarna får komma igång, och sedan trava av sig lite. Men sen är det galopp. Sitta och traggla på en volt runt, runt kan du glömma. Olika vägar, tempoväxlingar, galoppombyten, you name it. Ridstilen i Sverige är lite mer... gullig? Det ska vara så fint och mjukt, sidvärts hit och dit. Det prioriteras inte i Tyskland. Självklart är hästarna mjuka som bara den, men de mjukar upp hästarna på annat sätt. Jag säger inte att ridstilen är TUFF, utan mer noggrann på ett annat sätt. Hörnpasseringarna som de gör är helt sjuka. De kontrollerar vartenda steg hästen tar. Har aldrig i hela mitt liv kunnat göra så bra hörnpasseringar. Det handlar som sagt mycket om att kontrollera vartenda steg hästen tar, vilket man märker om man tittar på de som tävlar på högsta nivå. De räknar vartenda galoppsprång, varenda meter. Det är helt fantastiskt att se hur noggranna de är.

Toppryttarna har heller inte tid att sitta och rida varenda häst i en timme. Här hoppar de upp, skrittar 5 min, travar 5 min och sen jobbar i galopp i 20-30 min. Vissa dagar rider de längre och vissa dagar kortare såklart. Men i Sverige är vi så noggranna att hästarna ska skritta fram i en kvart, trots att de har gått ute hela dagen. Vi ska värma upp i en halvtimme innan hästen ens ska börja arbeta. Självklart tycker jag att det är bra och det är något våra hästar är vana vid. Men det är skillnad från Sverige och Tyskland. Dock är det säkert beroende på nivå. Det finns säkert ryttare som gör så här i Sverige med. Men jag kan endast utgå från den nivån jag kommer ifrån och på det stället jag är på. Det är så intressant att kunna jämföra och tyckte det vore kul att dela med mig till häst-Sverige!

Likes

Comments

Jag är så himla trött idag så det blir ett kort inlägg. Grannarna spelade som vanligt hög musik igår kväll och somnade inte förens vid 11. Sov oroligt hela natten och vaknade 05.45. Så vi hoppas att jag får sova inatt.

Idag var som vanligt. Fixade hästar åt Julia fram tills klockan 10, sen städade jag överallt. Tog bort spindelnät, dammade, skurade fikarummet, tvättade, sopade... ja städade överallt. Fortsatte sedan på eftermiddagen. Jag tycker det är kul att städa och fixa iordning så idag var en bra dag. Inte alltid lika roligt, men kul att se när det blir fint. När jag kom hem tog jag en promenad, gjorde mat, duschade och nu sitter jag i sängen. Klockan är bara 20.25 men med tanke på min dåliga sömn lär jag somna snart. Har inte sovit bra någon natt sen jag kom hit. Får aldrig ro och vaknar flera gånger på nätterna. Förhoppningsvis blir det bra snart. Men kan säga att grannarna har påbörjat sin kvälls-ritual och musiken är på högsta volym... jag blir galen!!!

Likes

Comments

Idag var en helt vanlig lugn dag. Hände inte något speciellt. Men det känns bra nu och det känns verkligen som jag kan stanna här ett tag och trivas! Nu håller jag på att laga lite mat, potatis med ”fiskpinnar”. Vågar inte kalla det fiskpinnar, me garnerad torsk kanske ha ha. Jo, lyckades förstöra min fina jacka som jag köpte i London i december. Knappt använt den men idag var det kallt så tog på mig den. Ska aldrig mer ha den i stallet dock. Jag borde inte få köpa dyra saker att ha i stallet, det går sönder oavsett. MEN lyckades limma ihop hålen med snabblim! Tysklands prylar leverar gång på gång och jag kan inte vara annat än nöjd. Nu ska jag äta, hoppa in i duschen och sen sova. Jag är så himla trött. Det värker i hela kroppen så där när man håller på att bli sjuk. Men vi hoppas på det bästa och att jag håller mig frisk.

Likes

Comments

Varför händer detta alltid mig? Skrev ett bra inlägg och sen poff... så stängdes allt ner. Jaja, på eftermiddagen var det lugnt. Hjälpte juli från marken när hon hoppade lite, promenerade i solskenet med en häst och tog emot en ny häst. Sen de vanliga stallsysslorna.

Idag kände jag mig verkligen lycklig. Kunde känna att jag är lycklig som får vara här och leva detta livet. Tänkt vad mycket jag har fått uppleva i mitt korta tjugoåriga liv. Fått jobba och träffa så otroliga, men också olika människor. Jag har fått mycket erfarenheter och mycket perspektiv på livet. Idag vågar jag mycket mer än vad jag gjorde för 2 år sen. Jag tycker själv det är himla viktigt att våga här i livet. Våga prova något nytt, våga flytta iväg, våga prata med främlingar, våga prova ny mat. Det finns så mycket här i världen som vi aldrig har provat eller sett. Kanske vi aldrig kommer få se allt, men tänk vad roligt det är att prova nya saker. Ogillar stark när vissa påstår att ”de är rädda att prova något nytt”, oavsett vad det gäller. Jaja, stå du där och stampa på samma ställe medans jag upplever livet. Livet är fantastiskt och det finns så mycket därute, för alla människor. Oavsett vart man vill i livet finns det alltid något för just dig. Jag försöker alltid uppmana människor i min omgivning att våga prova något nytt, och jag gör det även till er. Spelar ingen roll hur stort eller litet det är, men våga. Det var dagens lilla pepptalk.

Vill även köra dagens tips. Köpte ett par handskar på Intersport igår. Bästa köpet någonsin! Har dessa när jag mockar och sopar och de är perfekta. Lagom varma och har superbra grepp. Bästa tipset om ni vill ha ett par bra handskar. Tror egentligen de var till för klättring, eller vanlig men de funkar lika bra i stallet. Funkar nog till det mesta vill jag påstå. 199kr på intersport och det bästa köpet på länge!

Likes

Comments

Nu sitter jag i fikarummet och ska ha lunch. Krista är ledig och har bilen idag så jag stannar kvar i stallet över lunch. Tänkte väl läsa en bok eller titta på serier. Man får passa på eftersom internet funkar perfekt här!

Morgonen har varit som vanligt. Mockat, fodrat, servat hästar åt Julia, promenerat med en häst osv. Men nu känns det bra. Jag vet vad jag ska göra och nu går det undan! Nu är jag riktigt effektiv och hinner göra både det ena och det andra. Men jag ska helt klart försöka bli bättre på att ta mer bilder. Klart det är roligare och se bilder så ni verkligen får se hur det ser ut och inte bara läsa en text. Men det är svårt att hinna med allt ibland. Men jag ska försöka bli bättre.

Likes

Comments