​ Hej! 

Nu är freshers week över, och idag hade jag mina första lectures! Jag hade Introduction to Politics and International Relations och Franska, båda verkar som bra kurser! 

För er som ej vet vad freshers week så är det den brittiska versionen av nollning / inspark. Under freshers week så är det olika tema fester varje kväll på klubbar, och många har flat partyn dit folk kommer. Det finns även en massa event man kan gå på så som societies fair ( basically en mässa med olika föreningar, sports fair (samma fast med sport) , Campus Tours och Welcome speeches. The student association är dem som har organiserat freshers, och om man köper ett wristband så kan man gå gratis på en massa events - det är ej värt att köpa wristbandet om man ej går på varje event. Vi har även haft korta intro lectures för våra ämnen, och fått ha möten med våra personal tutors. 

Freshers week har varit sååå rolig, men är helt slut och tycker att det ska bli kul att komma in i pluggandet igen! Under freshers så har jag hunnit med så mycket , lärt mig att hitta någorlunda i staden och även lärt känna en massa folk. Jag har varit väldigt dåliga på att ta bilder, men ska försöka bli bättre på det! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har jag varit i Aberdeen i snart 3 dagar!
Första dagen så tog jag en taxi till mitt hotell ifrån flygplatsen, lämnade mina väskor, och sen kom mina kompisar Anna och Katy och två andra tjejer Kirsty och Sarah och mötte mig. Vi gick omkring på stan ett tag, och gick även och kollade på boendet eftersom dem redan hade flyttat in. Jag begav mig tillbaka till mitt hotell efter ett tag för att äntligen kunna checka in och vila en stund och mötte upp dem 3 timmar senare. Jag fick även min nyckel till boendet på eftermiddagen och lämnade några saker, så det var riktigt smidigt på inflyttningsdagen eftersom jag ej behövde stå i den långa kön. På kvällen så gick jag, Katy, Kirsty och deras flatmate och åt middag på Nandos, sen så gick jag och la mig tidigt.

Igår (lärdag) så vaknade jag hyfsat tidigt, åt frukost, checkade ut och sedan gick jag till mitt boende och började packa upp. Efter 2 timmar så träffade jag Katy och Kirsty och vi gick först till universitets campus och sedan ner på stan för att handla lakan osv. Vi åt lunch på Starbucks och där mötte även Anna och hennes kompis.På kvällen så fick vi först gratis pizza slices av vårt boende, sedan gick jag och mina flatmates Helen, Laura och Ella och köpte mat osv och efter det så beställde jag, Helen och Ella chinese food till middag. På kvällen hade vi även ett litet "flat party" i våran lägenhet med Katy och några ifrån hennes flat.

Idag (söndag) så får vi se vad som händer. Jag tror att jag Katy och Kirsty ska gå ner på stan en snabbis och kanske även gå på en campus tour med mina flat mates.

Likes

Comments

Halloj,

Nu börjar det verkligen att kännas av att jag ska åka snart! Igår så träffade jag mina närmsta vänner och gick till Bara Enkelt, en av våra favoritbarer på Söder. Det var min sista dag som jag kunde träffa mina vänner, och det var otroligt jobbigt att behöva säga hejdå till alla. Det känns så konstigt att gå ifrån att se dem hela tiden till att ses några få gånger per år. Förhoppningsvis så kommer dem att komma och hälsa på mig i Skottland!Likes

Comments

​Hej, här kommer en kort introduktion om mig!

Jag heter Matilda, och är 20 år gammal. Om några dagar så flyttar jag till Skottland, närmare bestämt Aberdeen för att studera på University of Aberdeen där jag ska  läsa Politik och Internationella relationer i 4 år. Sen jag var 13 år gammal har jag velat jobba internationellt med politik. Min dröm är att jobba som ambassadör eller i FN, det är riktigt svårt att lyckas med det men jag har tänkt ge det ett försök och börja plugga för att komma ett steg närmare att kunna uppfylla drömmen. 

På min fritid gör jag inget speciellt, umgås med mina vänner, fikar och går ut då och då. Jag lever helt enkelt ett väldigt vanligt liv. Den här bloggen är mest till för att min släkt och mina vänner ska kunna veta vad jag hittar på, och kanske även för om någon skulle vara intresserad av att plugga i Skottland i framtiden. Jag hade en blogg när jag var en utbytesstudent i Kanada 2012-2013 vilket var mycket uppskattat så jag tänkte varför inte starta en nu också?  Här hittar ni en länk till bloggen jag hade då, den är ej speciellt bra men jag tycker att det är kul att kolla tillbaka på vad jag gjorde under mitt utbytesår.

Ni får ha det så bra, så hörs vi senare! 

Likes

Comments