Vill bara säga det att det inte är meningen att det här ska bli något inlägg med offerkoftan på, utan jag tänker att det är mänskligt att berätta om motgångar. Jag ser det som starkt att kunna rannsaka sig själv och hitta fel, även om just jag behöver bli bättre på att hitta ljuspunkter i varje pass att jobba vidare på.

Passet på banan igår blev alltså inte bra alls. Eller, det började bra men gick snabbt utför, och det är just där och då jag känner att jag som matte inte räcker till. Det är lite samma känsla som att känna att man aldrig är nog som förälder, partner, arbetstagare eller vad det nu kan vara, när man kort och gott känner att man inte duger trots det jätteansvar man tar. Egentligen vet ju jag att jag räcker till och blir över åt Carmen, hon är min ögonsten och 80% av min vakna tid ägnas åt henne antingen i tankeväg eller med henne, men hon är mitt allt och jag vill henne bara det bästa. Men vissa timmar i sadeln känns så omotiverande. Hon är ju en väldigt stark häst, både mentalt och fysiskt, och när musklerna inte räcker till för att rida henne ordentligt räcker inte heller mitt jädrar-anamma till för att bryta ned murarna kring hennes ego. Hon behöver många och stora hjälper i handen, men små och fina hjälper i skänken och ben. Överkroppen behöver jobba enormt men rumpa och ben behöver jobba för motsatts verkan.

För lite info om just hennes största problem: Det som händer är att hon biter sig fast i bettet, kortar halsen och bara drar när tillfället ges. Under de millisekunder som det händer ska hinna ge henne många, snabba hjälper i rätt ordning, och det är precis DÄR jag känner att det tar stopp på mig som människa. Det är DÄR jag är beredd att slita av mig håret och bara hoppa av. Jag har viss koll på vad som ska göras i situationen, men att hitta balansen och mängden av hur mycket som ska göras av vad för bästa resultat är det som jag inte räcker till, för det känns som att hur jag än gör så blir det fel. När hon sticker har jag ingen möjlighet att rida henne på längre tyglar och få henne avslappnad, jag hamnar framåtlutad och blir väldigt spänd. Det kan gott vara så att hjälperna räcker men att mitt tänk sätter stopp, jag vet inte och hon är ett smart sto, men det är ändå så att tankarna och resultatet aldrig stannar i stallet utan alltid följer med hem.

Är längesen jag har haft en wow-känsla från ett pass nu, och det har också att göra med att det dåliga alltid får följa hem och sen känner man att "idag jävlar blir det bra", sen överarbetar man de moment som känts dåliga och helt plötsligt kan man inte längre fokusera på styrkor.

Känslan av att inte räcka till tror jag är något som byggs upp över en längre tid. En liten, dålig vibe som får ligga och gnaga lite för länge och följa med upp i sadeln nästa dag och växa på sig. Som hästmänniska är jag även världsmästare i att jämföra mitt arbete med andra, och sedan det här med att skynda långsamt som jag hela tiden förtränger och aldrig vill komma ihåg, trots att det är SÅ VIKTIGT.

När jag tittar tillbaks till när Carmen kom i februari, som är 7 månader sedan, så vet jag ju själv att vi har kommit så himla långt och jobbar bättre än nånsin under de sex år jag haft henne, men jag tror att den här uteblivna sparken framåt på kort tid skulle vara allt som behövdes för att få motivation igen. Är evigt tacksam till de som ger en klapp på axeln och som talar om att man duger, ni är guld absolut och det behövs, men jag behöver också den här bekräftelsen från Carmen nu som visar att vi är påväg någonstans. På uteritter, konditionsträning och allt sådant går det bara bra nu för tiden (vilket är otroligt kul jämfört med i våras) men nu saknas det här lilla extra på banan för att jag ska få känna att man gör det okej ändå, att man duger.

Stor skilland ändå, trots att vi har så långt kvar. Min diamant<3 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godkväll på er! Går in på sista veckan av mitt livs näst sista sommarlov och det känns som att jag hunnit med hälften av allt jag tänkt haha, men behöver få lite struktur i vardagen igen så jag tänkte dra veckoplaneringen här för att ni ska ha lite koll på vad som händer även om jag inte bloggar varje dag. Helgen som vart har i alla fall bestått av promenader, tapas, umgänge med några guldkorn, plankstek och ridning. Carmen stog lördagen med gick torsdag, fredag och söndag lagom hårt. Har har en superhelg i alla fall!


Måndag: Carmen har konditionstränats och gått riktgt hårt. Många, långa intervaller i backar på ganska hårt underlag. Kändes fin och motiverad trots svetten som bokstavligen RANN av henne, stor stjärna. Har även gått två långa promenader med hundarna i finvädret.

Tisdag: Carmen ska trimmas dressyr. Tänker lösgörande och stretande jogg, men det är bara riktlinjer och något att jobba MOT så att säga, kan likväl ta 30 min som 1.30... Beror helt på hur lång tid hon tar på sig att gå avslappnat i låg form. Ska även skriva en att-göra-lista inför skolstarten, plocka hallon med valparna, och ev. ta en långprommis med min lilla grå.

Onsdag: Carmen ska vila och jag ska se över utrustning och se vad som behövs på hennes front och även min. Börja se över kläder och antagligen ta en tur till bokhandeln och köpa på mig lite material.

Torsdag: Här beror det lite på hur hon känns på banan imorgon. Antingen ett hårt trimpass med markarbete eller klättring tänker jag, återkommer.

Fredag: Också beroende på vad jag gör på torsdagen, har hon gått bana på torsdagen blir det ingen hård klättring på fredagen, utan vanlig utritt, och har hon klättrat får hon ändå gå bana. Varför är för att hon blir så pigg i backar så att hon nästan kan spränga sig, vilket inte passar efter ett hårt banpass. Så om hon har fått gå bana blir det uteritt på fredagen. Ska även iväg till bystugan och börja laga mat inför lördagens byfest, så får rida på fm eller tidig em.

Lördag: Återigen oklart.. Klättring eller uteritt! Måste också ske tidigt på dagen då allt ska ställas i ordning inför byfesten rätt tidigt!

Söndag: Antagligen vila alternativt promenad/tömkörning/longering!


​svettig C idag ;))

Likes

Comments

Hej på er!

Idag verkar det som om sommaren kommit till Malung haha, inte en dag för tidigt ;) Jag gick upp halv åtta och morgonfodrade ponnisarna och tog ut de till hagen, Carmen får gå utan eksemtäcke idag när det är så skönt ute.

Intog frukost och läste lite bloggar och nu tänkte jag gå ut på en skön pw i solen med min äldsta gråa tjej, bra igångsättning för henne inför hösten att få gå i lite kuperad terräng i bra tempo! Tänkte se om jag kunde få med mig lite blåbär hem också. Har så himla mycket att göra idag, nästan så jag tror att en att-göra-lista vore på sin plats så jag inte glömmer hälften haha. Jag tänkte tvätta några maskiner, huset ska dammsugas och disken ska tas om hand, Carmen ska duschas och tvättas med prob-schampoo och sen ska stallet fixas som vanligt.

C har gått ganska hårt den här veckan, vilket jag tycker har behövts då sommarmagen växte till sig ordentligt förra veckan trots att hon gick normalt.. I måndags fick hon gå ett benhårt dressyr/markarbete så att svettet skummade sig och orken tröt, vi blev till och med lite osams.. ;) Tisdagen fick hon gå en lite längre promenix i skogen, onsdag utrett i spöregn med Jennifer och Pogge och igår, torsdag, blev det en längre uteritt u rätt högt tempo, hade en svettig häst när vi kom hem.

För övrigt i veckan har jag och Jennifer hämtat 16 säckar spån, uträttat massa tråkiga ärenden en hel dag, åkt på älgsafari med papps och kollat friidrottsVM.

Om jag hinner klart med alla måsten idag blir det eventuellt grillning med tjejerna, men det får visa sig!

Ha det bra!

Titta så fin hon blev i nya grimman, tack Jennifer!!

Likes

Comments

Längesen nu, men min hjärna har verkligen behövt semester den här sommaren. Eller ja, ända sedan i Maj då sista perioden i skolan var HEMSK. Hoppas allt är bra med er och att sommaren har varit fin för er, och fortsätter vara det in i det sista. Tacksam för att ni fortfarande tittar in här trots att det ekat tomt ett tag haha, men jag tänkte att jag kunde återge vad som hänt i stora drag med bilder ;) Haha

Jag jobbade de första veckorna som kolloledare åt barn, och de korta eftermiddagarna som blev kvar lades bara på Carmen så allt det är väl inte jätteintressant att skriva om kanske.. Tycker om jobbet och jobbade även där förra året, dock var det fruktansvärt intensiva veckor och att vara utomhus med hjärnan på högvarv tog ut sin rätt när jag blev ledig och var helt slut hehe. Innan jobbet drog igång så byggde jag och Jennifer en gigantisk sommarhage åt pållarna. Det blev det lite skolavslutningsfest i Malung och cykelfärd hem i regnet halv fem på morgonen , på fredagen samma vecka var det inflyttningsfest för Hilda som köpt hus, vilket var hur mysigt som helst!


Var hemma någon vecka och firade midsommar i stugan med pappa bland annat. Jag och Jennifer försökte bada och sola men har ju inte varit någon högvärme här direkt så blev väl rätt dåligt med det, sedan åkte jag till Norge några dagar och var i stugan och umgicks med släkten. Jag och pappsen hade det verkligen hur bra som helst och det var skönt att komma ur huset. Åkte sedan vidare till mamma några dagar.

Kom hem till allt lagom till den årliga dansbandsveckan och visfestivalen som för övrigt var jättebra som vanligt. Mycket kalas, båtåkning, uteserveringar och sena nätter! Hann träffa och umgås med många vänner och Lisa kom även upp till mig från Ludvika och stannade en natt (eller ja det var morgon när vi kom hem..)

Veckan efter dansbandsveckan har jag varit dunderförkyld.. Låg med feber i fem dagar och gav upp på livet helt, men då Jennifer åkte på semester och Pogge på träningsläger kavlade jag upp ärmarna och red hem Nasi, som ni träffat förr, två mil från ett fäbodställe. Det var ett äventyr utan dess like kan jag säga haha, red genom Malung för att komma över älven och har aldrig känt mig så rutten i hela mitt liv, men det gick! Han ska dock hem idag då pogge kommer hem igen men han har varit en fantastiskt sällskap åt Carmen! Så trots förkylning har jag ridit nästan varje dag, mest för samvetets skull. Har även bott i stugan några nätter med pappa och badat lite bastu, åkt på älgsafari och tränat hundarna.

Jag och Hilda red ut i torsdags och hon förevigade även när jag försökte dricka ur tiolitersdunken haha, gick sådär..

I Lördags kom det brudar hem till mig då vi egentligen skulle på en kräftskiva som blev inställd så ci åt lite, spelade spel och umgicks. Har väl hänt en miljon andra grejer också, men nu har ni lite koll i alla fall!!

Likes

Comments

Hej på er! Ikväll tog jag och Carmen första riktiga "passet" med dressyr sedan hon kom, jag har främst velat få ner henne i vikt först och byggt upp lite flås på henne så att vi inte skulle få en dålig start ed sura miner. Det blev dock kort ikväll, men hovslagare kommer imorrn och ena skon back glappar lite så efter skoning får det bli hårdare.

Hurusom, så böjde jag henne mest. Försökte få henne lösgjord men det är lättare sagt än gjort på fröken som mest vill pina på. Vi tog bara skritt och trav med tanke på kondition och skon, och red bara lite olika vägar där vår tänkta ridbana ska sättas upp någon gång de närmsta veckorna. Jennifer kom ner och fotade oss så jag tänkte att ni skulle få se lite bilder med lite text under där jag förklarar mer ingående. :) Jag satt inte i sadeln dörrens halv åtta dock hehe, för att jag tog en ohälsosamt lång nap så fort jag kom hem.. Så blir det när Engelska NP tar alla krafter!


Här skrittar jag fram henne lite, huvudet högt som vanligt men sökte sig ändå lite neråt på första bilden som ni kan se. Sedan tror jag att detta kommer bli bättre sågort det är staket runt då de flesta hästar vill spana och springa på öppna fält.

Här skulle jag bara trava av/igång henne. Hon fick gå ganska snabbt och jag red lätt, men tog ändå lite volter och snett igenom då det är ett bra sätt för att undvika att hon hänger fast i bettet.

På sista bilden här söker hon sig mer neråt, och det blev bättre i en lugn arbetstrav på slutet. Men som ni ser böjde jag henne mycket här och varierade volterans storlek och åttor.

Som ni ser blev hon ganska mjuk på slutet! Är supernöjd med henne, nu blev det en bildbomb här men jag tror att det är roligare än bara massa text..

Likes

Comments

Godkväll på er och hoppas ni haft det fint i vårvädret! Det har jag i alla fall.

Startade dagen med att släppa ut hästarna och styrketräna lie, sen gick jag faktiskt och la mig igen vid 9, var så himla trött igår att jag höll på att svimma när jag promenerade med Carmen. Så jag började kolla på jordskott, har inte sett den innan och tycker den verkar ganska bra såhär långt.

Efter det tog jag och pappa lite lunch och fika, och sen har vi mest myst ute med valparna i hagen. Har knäppt lite bilder på busfröna.

Gick till stallet vid fyra och gjorde klart med alla sysslor, sen red jag en kort sväng med Jennifer och Pogge som promenerade. Carmen var superfin idag!! Och redan dags att byta sadelgjord igen :D Blir så glad när jag ser resultat. Hon har även blivit så fin i joggen både på volt och rakt spår, inte alls lika där hon gärna vill bita fast i bettet och springa iväg, så det är skönt! Packade höpåsar inför imorgon då hon ska gå i hagen brevid grannhästarna då Jennsan gör säsongens första start i Älvdalen, önskar de all lycka till! Smorde med BB och pysslade på medan Jennifer tvättade Pogge och knoppade honom.


Nu har jag och pappa nyss ätits lite tacos och kollar talang, imorn ska sessi gå lite drygare pass så hon håller sig lugn och jag ska skriva lite till på skolrester, sen är det dags för valborg <33 Ha en fin sådan och ta hand om varandra! Kram

Likes

Comments

Hej alla fina!

Gud vad det rushar på snabbt nu, dagarna bara flyger förbi! Kan inte fatta att det är Maj på måndag, och valborg som är en av mina absoluta favvishögtider på söndag. Mys!

Men. Jag har rekordmycket som ska fixas innan skolavslutningen, blev helt plötsligt medveten om det när jag fick se att det var 26 skoldagar kvar och jag har typ 30 uppgifter och prov :-)) Men på något vis ska det också gå bra, men därför måste jag ju liksom prioritera bort bloggen. Igår kväll kom jag hem sex från skolan och då skulle jag hinna rida, fixa stallet, äta middag och plugga. Så det ä lite sorgligt men snart är det ju lov igen!

Den här veckan har jag inte gjort något annorlunda, mamma kom upp med hö i måndags och jag och Jennsan red ut tillsammans i snöstormen. C var asfin, var supernöjd med henne. Att trava på rakt underlag 200 meter trodde jag aldrig hon skulle kunna utan att gå upp i limningarna totalt. Tisdags stod hon och jag pluggade, och igår red jag ut i klätterbackarna några gånger som konditionsträning. Hon var fin där med första varvet, trav och galopp var okej men ganska pigg. Andra varvet blev hon sur och trött dock, så där var det väl typ bara att hålla i sig haha, men ingen fara. Till helgen ska jag bara umgås med kompisar, gå till dammen i byn och träffa folk och på öppet hus hos veterinären. Ha en fin dag s hörs vi snart!!Likes

Comments

Som ni kanske vet fick vi en kull på åtta karelska björnhundsvalpar för 4 veckor sedan. Har inte tagit några bilder eller så hittills utan endast mobilbilder, men nu när se öppnat ögonen ä växt på sig lite tänkte jag att ni skulle få se mina bebisar.


Ni ska få ännu lite fler senare, om det blir finare ute kan jag ta i solen :)

Likes

Comments

hej på er!! tänk att vi redan är tio dagar in i April och jag har inte bloggat nåånting, dumt. Men veckorna rullar på i all hast och ser oftast likadana ut. Men!! Jag ska ta lite kort om vad jag gjort hittios med mer vikt på de viktigare detaljerna.

Jag var vid hornborgasjön på studieresa mellan 29-31 mars och tillbringade även en natt i en forntidsby. Det var en upplevelse utöver det vanliga! Fyfan... På lördagen hann jag rida en snabbis på förmiddagen då hon då hade stått några dagar, för att sedan packa bilden och åka åt motsatt håll. Vi skulle till Norge på hundutställning och hälsa på farfar som bor där, så det blev en mystripp med pappsen dit. När jag sedan var hemma igen sent på söndagkväll var jag dötrött, sov i evigheter efter allt resande och den där sömnlösa natten i järnåldershus...Utsikten vid farfar, så himla mysigt!!

Obligatoriska pizzan i Trysil på hemvägen.

Same shirts different colors ;))) :PPppP

Men förra veckan blev då istället jobbig träning för Carmen! På måndagen stod det uteritt med Jensan och Pogge på schemat, vi red i gärdena och ner mot viken vid ån. Tisdag-vila och onsdag gick Jennifer med oss ensam, men lite bakom för att vita ett steg i rätt riktning mot att kunna gå ut själva efter den här dryga perioden som vart. Så på fredagen kan jag ju berätta att jag satt själv i sadeln utan sällskap med och tog första turen ensamma sen i februari, och ingen var lyckligare än jag. Kom som världens fån tillbaka på gården med ett leende som gick mellan båda öronen hahaha, men då klättrade vi. Larvlöst med gångart hon föredrog i backarna, men inte på rakt spår för där blir hon som ett tåg annars. Men detta kan ni får mer om sedan då jag också kan visa lite förändring i hennes kropp! För det syns att hon tränar nu :) Lördagen plockade jag och Jennifer vuxenpoäng och tog epa och släp och hämtade spån. Sedan red vi ut i en lerig skog, blev lite kaos där ett tag, och på kvällen putsade vi sadlar och träns med en iskaffe. Mellan detta har jag bara pluggat lite så gott jag kunnat, biologiprov imorrn och NP muntligt ENG 6 idag.. Ska planera in uppgifterna nu med nån per vecka, för vill inte riskera att glömma någon som påverkar betyget.


Vi hörs snart!!

Likes

Comments

I måndags tog jag och Jennifer en mysig uteritt tillsammans på en och en halv timme, solen lyste och det var varmt. Hästarna tyckte det var supermysigt och vi passade på att ta lite fina bilder ut mot myren. Det är så vackert i våra skogar och jag är glad att jag får visa Carmen allt, min klippa💗

Likes

Comments