I förra veckan fyllde jag 20, weho!!

Måndagen den 4 fyllde jag 20 och vi var lediga från skolan. Så på söndagen var jag i IV på kvällen med mina roomies och sen blev jag väckt på morgonen med ballonger i överflöd och godaste acai bowlen från Backyard Bowls. Mötte upp Kelly och Michaela på State Street och fick fixat lite skolarbete också. Jag trodde inte att jag skulle behöva plugga så mycket utanför skolan men har verkligen märkt nu att det behövs.


Senare på kvällen åkte jag med Emilia, Emma och Kayla till en supermysig restaurang i Goleta, Outpost at the Goodland. Verkligen såå god mat, hoppas verkligen att vi åker hit fler gånger. Lite konstigt att inte fira födelsedagen med familjen men fick nöja med med face-time med mamma, pappa, mormor och Alex. Men det blev en riktigt bra födelsedag här i Santa Barbara!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Föregående helg var verkligen HET, som varmast 36 grader när jag kollade. Som tur kom värmen i slutet av veckan, efter skolan. Så istället för att hänga på Shoreline Beach, stranden vid skolan, så cyklade vi iväg till Butterfly Beach i Montecito. Tog väl kanske 20-25 minuter att cykla dit, men det var verkligen värt det. Där var mycket finare och vattnet inte lika smutsigt, så jag barade för första gången haha. Men det var nästan lite för varmt, fick svalka sig i vattnet vart 20 minut typ. För övrigt är ju vattnet riktigt kallt här, iskallt skulle jag nästan vilja säga. Men i denna värmen var man tvungen att bada och skönt var det. Påväg dit köpte jag en stor vattendunk på fyra liter och lite frukt. Det var inte så mycket folk där heller men vi var ju där på fredagen. När de andra var där på lördagen sen så var där mycket mer folk. Perfekt att åka hit när man har dagen fri!

Likes

Comments

Häromdagen cyklade jag och Emilia ner till stranden på kvällen innan solen gick ner. Tyvärr har vi inga fina solnedgångar direkt i SB men väldigt fint kvällsljus. Eftersom skolan ligger precis uppe på en kulle med utsikt över hela vattnet/stranden blir det en riktigt utsikt speciellt på kvällen. Så när jag haft kvällslektion/tränat vid skolans fotbollsplan är det bara till att njuta av omgivningen. Men just denna kvällen blev det en liten strandpromenad!

Likes

Comments

I Söndags hade vi varit här en månad och tiden har verkligen gått så fort. Önskar att jag tänkte på att skriva mer och oftare men har inte riktigt tid. Mina dagar ser för det mesta ganska lilka ut. Måndag-torsdag skola och sen helgen åker vi till stranden eller liknande. Trivs riktigt bra i skolan dessutom, har verkligen valt en bra blandning av kurser. Läser fyra kurser och schemat ser ut som följande:

Måndag: 8.00-9.50 Grafisk Design, 18.00-21.00 Marketing Communications.
(Marketing klassen är dock bara till klockan 20 sen får man sitta kvar och jobba eller jobba hemma).

Tisdag: 9.30-10.50 Management, 11.10-12.30 Sports Nutrition

Onsdag: 8.00-9.50 Graifisk Design
Bara en klass på onsdagar hehe..

Torsdag: 9.30-10.50 Management, 11.10-12.30 Sports Nutrition
-> HELG

Det blir inga långa skoldagar direkt men ändå mycket plugg. Första veckan sa de att en lektion medför ungefär 3 timmars eget arbete utanför skolan. Men eftersom allt är på engelska så blir det lite lite klurigare så räknar lite högre. Men tycker att jag har fått till en bra blandning med kurser jag tycker är intressanta och roliga, känns mycket bra!

Likes

Comments

Första skolveckan, check!
De flesta på SBCC har lektioner måndag-torsdag, alltså helg redan efter sista lektionen på torsdagen. Detta firades med burgare The Habit som ligger på State Street. Vi har tänkt äta där ett tag men de tar endast kontanter, vilket vi inte har haft ute så det har bara skjutits fram. Men igår blev det äntligen av och WOW vad gott det var!! Kommer definitivt att äta här fler gånger. Gott kött, god ost, god dressing, gott allllttt mhmmm. Har inte ätit kött på kanske ett halvår? Så det kändes lite konstigt. Där finns även en vegetarisk burgare som Emma tog, men var tvungen att prova deras Charburger hehe.. Efteråt gjorde vi ett snabbt stopp i lägenheten innan vi tog en Uber till IV (Isla Vista) där vi träffade lite trevligt folk!

Likes

Comments

Två veckor i Santa Barbara och det känns mer som jag varit här i två månader.. Inte att tiden har gått långsamt, för det har gått fort. Utan mer för att området känns så bekant och att det börjar kännas hemtrevligt i lägenheten. Under de första dagarna innan vi fick lägenheten gick vi runt ganska mycket vilket gjorde att vi fick en bra uppfattning av omgivningen. Gatorna här känns väldigt lugna och folket så avlappnat vilket är skönt. Det gör att ett ärende på State Street (typ huvudgatan med alla butiker) inte känns så jobbigt och stressigt. Även nu så går vi till de flesta ställena när vi ska iväg men ska på cykeljakt idag hade vi tänkt. Så det blir lite smidigare att ta sig runt och så kan vi ta oss lite längre bort än vad vi gjort när vi gått. Idag är det lite molnigt så cykeljakt passar perfekt!

Likes

Comments

I tisdags begav jag mig till centrum där delar av den stora gatan State Street stängts av inför Farmer's market. Där fanns allt möjligt, blommor, grönsaker, egenjord hummus och mycket mer gott. Trodde dock där skulle finnas mer frukt än vad där var, men det kanske är säsongs saker/olika varje gång. Gick dit med endast plånbok och kom hem med en tung påse fylld med godheter. Mynta, rotfrukter, plommon, persikor.. Så kvällsmaten blev ugnsrostade rotfrukter med marinerad quornfilé och gott var det!! Det blir lite annorlunda att gå fram till de olika stånden där bönderna står med sina produkter än att gå in i den stora mataffären och plocka på sig. Marknaden är bara på tisdagar och lördagar så lär bli några besök till under hösten.

Likes

Comments

Innan vi åkte hit letade vi boende riktigt länge, nära inpå avresan. Vi hade ju inte möjlighet att gå och kolla hur där såg ut på något av ställena, eftersom vi befann oss i Sverige. Men Emma hittade en lovande lägenhet som vår fjärde roommate, Kayla, kunde åka och kolla på. Den är nyrenoverad så ingen har bott i den efter det. Nu efter några nätter börjar vi känna oss hemma.. Såå här är vår lägenhet!!

Köket är rymligt och fräscht, iom att vi är fyra stycken som bor här kan det behövas plats. Vi har även införskaffat en smoothiemixer som används flitigt.

Något vi behöver vänja oss vid är gasspisen, som ingen av oss har haft innan. Vi lär oss nya saker varje dag, Emilia lade stekspaden på sidan av stekpannan igår och sen smälte riktigt snabbt haha.. Såå vi får fixa stålull för att få bort plasten från stekpannan.

VId köket har vi även en liten plats som passar perfekt för plugg när vi får stolarna. Nu har den mest fungerat som avlastningsplats..

Favoritsaken (efter mixern) är ju Emmas högtalare. Lite loungemusik i bakgrunden, mysmysik när vi lagar mat och lite piggare musik när vi ska vakna till liv på morgnarna.

Vardagsrummet är i nuläget ganska kalt, men vi fick en TV igår så den fyller ut lite. Annars kanske där dyker upp lite fotton eller liknande på väggen senare.

Badrummet är också riktigt fräscht och bra med fyra skåp, ett var. Plus ett inbyggt skåp på väggen som inte syns här.

Vi alla har vars en full size säng där vi sover gott om nätterna. Vi lottade och jag fick sängen vid fönstret så har märkt att jag nog får flytta kuddarna till andra sidan av sängen. Vaknar iallafall i tid när solen skiner rakt in i ansiktet mellan persiennen.

Garderoben och skåpet som jag och Emma delar. Gott om plats där med!

I och med att vi är fyra tjejer som delar på ett badrum och spegel införskaffade vi två speglar som vi hängde på sovrumsdörrarna. Funkar bra hittills iallafall! :)

Eftersom vi hade vår introduktionsvecka förra veckan är vi lediga denna när de andra har sin. Så vi har hoppats på sol sen i måndes men det har varit rätt grått tyvärr. MEN nu idag, äntligen, vaknade vi av att solen sken in i sovrummet redan klockan 9. Så nu har vi ätit frukost och ska börja göra oss färdiga inför stranden.

Likes

Comments

Under Wave Week, vår introduktionsvecka på SBCC, hade vi genomgångar av skolan, kurser och annat som är bra att veta som internationell student. Skolan är ju verkligen ENORM så kommer nog aldrig att ha koll på alla byggnader/salar. Som tur är fick vi en karta över skolan för att få en överblick. Skolan ligger såå fint uppe på en kulle precis vid vattnet, så utsikten är galet fin. Sen känns det ju också lite konstigt att springa under palmer för att ta sig mellan byggnaderna. Jag lär ju hålla till på skolan även de dagar jag inte har skola haha.

Likes

Comments

Tiden springer iväg och vi firar nu en vecka i Santa Barbara!!

Det har varit mycket att fixa under de första dagarna. Att jag har ett halvår att spendera här framför mig känns så rätt och jag längtar så tills skolan drar igång. Hittills har jag bekantat mig med staden, träffat mina blivande roommates och ätit gott. I nuläget bor jag och Emilia hos en amerikan, som också går på Santa Barbara City College, tills vi får vår lägenhet på lördag. Även om det funkar bra som vi bor nu ska det bli riktigt skönt att få sitt egna boende. Allt blir mycket lättare när vi väl kan packa upp helt och koppla av. Längtar efter att kunna laga mat och slappna av helt och hållet!

När vi kom så hade vi lyckats timea en festival, Fiesta, som pågick mitt i centrum som såklart lockade stora folkmassor. Nu när fiesta är över är gatorna nästan lika lugna som hemma i Helsingborg på Kullagatan. Även huvudgatan där de flesta restauranger och affärer ligger är lugn om dagarna. Så att gå en runda i stan känns absolut inte stressigt, vi bara gilder runt och njuter av tillvaron.

Likes

Comments