Header

Igår fick hästarna behandling av vår ET Marie. Hon har behandlat Highway i 4 år nu, så hon har verkligen vart med på vägen och genom hans utveckling. Nu hade hon dock inte kollat honom sen i höstas men det var inga konstigheter. Jag har ju tyckt att han känts väldigt mjuk och fin i ridningen så hade blivit förvånad om han var väldigt spänd. Lite spänningar fanns det såklart, han sätter spänningar väldigt lätt och är inte mjuk i kroppen av naturen liksom. Men det satt där som jag trodde. Annars tyckte hon att han var fin i kroppen och kändes stark, så roligt! Har verkligen upplevt att styrkan kommit tillbaka och framförallt bakknäna har blivit väldigt mycket starkare.

Idag får han nog vila då det inte är ledigt i ridhuset och jag vågar inte rida ut. Snön här smälte förra veckan och sen frös de på innan det kom ny snö, så det är isgata under snön på många ställen, så att rida ut känns lite väl riskabelt just nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är det bara jag som blir lite nervös när allt går lite för bra, utvecklingen framåt varje pass och bara väntar på den där svackan som väntar bakom hörnet, eller att man ska märka att hästen haltar när man leder in den från hagen? Där är jag just nu haha, den eviga pessimisten!

Nej, men Highway fortsätter kännas superfin! Träningen för Paulinda gick super. Slutarna var verkligen inte så dåliga som jag förväntade mig, någon blev nog ganska fin tillomed. Så vi provade gå in på diagonalslutorna och dom sa Paulinda "inte va så tokiga faktiskt", det är vi väldigt nöjda med! Fick som tips att tänka att jag hade en vägg vid yttersidan som stöttade/balanserade upp, precis som när man rider dem längs spåret.Superbra tankeknep som verkligen gjorde skillnad för mig.

Igår fick han gå ett pass i ridhuset, mestadels jogging men sen red jag igenom LA:3 i slutet. Han var lite seg i kroppen men kom igång desto längre in på passet vi kom och taggade till när jag red programmet. Förr blev han snarare seg och tappade energin i programmen men nuförtiden taggar han till och jag får istället be honom vänta på mig. Det flöt på ganska bra, eftersom han var lite seg i kroppen så hade jag honom inte riktigt upp i den formen jag vill ha på tävling. Blev ingen direkt miss och klart godkänt! Såklart mycket som behöver slipas på och de märks att vi är ringrostiga och har en bit kvar innan vi är tillbaka i den form vi var innan skadorna, men vi är absolut på rätt väg!


Likes

Comments

Lördag och ikväll väntar träning för Paulinda. Highway joggades som sagt igår. Han var som väntat lite stel och allmänt "ur ramen". Han har ju haft egentligen 3 vilodagar och då brukar han behöva något pass innan han verkligen blir mjuk igen. Däremot blev jag väldigt förvånad när jag kände mig klar i skritten och fattade galopp, förväntade mig att han skulle kännas markbunden och stel. Istället gav han en superfin känsla, mjuk och bärig, fanns inte så mycket mer att önska av galoppen i sig. Känns verkligen som galoppen fallit på plats! Traven däremot är väldigt svår just nu. Han tar gärna över och springer mest och "ser fin ut" men de går lite fort och han blir lite grinig när jag vill lägga mig i och blir stretig, blir lite "jag kan själv matte". Han tar över och bestämmer helt enkelt och jag får inte så mycket att säga till om, inte riktigt hållbart ;)

Så ska be att vi fokuserar på traven på träningen idag och kollar på skolorna. Han känns överlag så fin just nu och det är verkligen så roligt att rida, vi alla vet ju att de fort kan gå ner i en svacka när de känts bra och gått väldigt mycket framåt, gäller att ta tillvara på det så länge de varar, och hoppas att formen håller i sig och fortsätter bli bättre inför årsdebuten om två veckor!

Likes

Comments

Godmorgon! Jag kom hem sent igårkväll efter två superbra dagar i Stockholm. Highway har fått promenera medan jag var borta, känns lagom att han fick ta de lite lugnt när han gått så bra efter koliken. Idag blir sett ett joggingpass i ridhuset. Gissar att han lär vara ganska stel så det blir mycket lösgörande inför Paulinda-träningen imorgon.

Likes

Comments

Highway har verkligen överträffat mina förväntningar de två senaste passen! I Söndags tränade vi för Jenny och vi började faktiskt kolla på bytena igen. Sist vi bytte var ett år sedan och det var också första gången, sedan har skador kommit vägen. Men nu var det dags igen och det gick ändå över förväntan får jag säga. Till saken hör att Highway inte tillhör de hästarna där man provar lägga om skänkeln och så förstår dem princip direkt vad man ber om, men mer om de en annan gång. Vi började så som jag gjorde sist vi bytte och gjorde snabba enkla byten på volt. Dvs övergång till skritt och sedan direkt ny fattning, och så gjorde vi också i början när jag bad om byte och han inte förstod. Tillslut började han förstå och de blev några där han bytte i fram och så fick jag hjälpa att rätta honom bak och någon där han rättade sig själv språnget efter! Sedan provade vi att vända halvt igenom, flytta för skänkeln mot väggen och göra byte när vi kom till väggen. Här hade vi fått koll på de hela lite bättre och han bytte nog rent någon gång tillomed. Supernöjd med träningen och honom, de kommer ta lite tid innan de blir bra byten men huvudsaken är att han är med på vad de faktiskt är som jag ber om!

Igår fick han gå ett joggingpass i ridhuset och han var lite seg i kroppen men ändå fin! Jobbade mest i galoppen då han var lite stel i början och just nu tycker jag det är enklare att få honom mjuk där. Under passet blev de mycket enkla byten, red ned mot spegeln på kortsidan för att hålla koll på så att han var rak. Han var väldigt fin och allt kändes lätt, inget som var krångligt eller jag behövde traggla med innan de blev bra. Speciellt enkla bytena är jag supernöjd med, bra att rida dem när han är lite lugnare och håller sig lugn i skritten. Annars blir han gärna lite hetsig där när han vet att det snart är galopp igen.

Idag får han skritta ut och sen kommer mamma att promenera honom onsdag och torsdag när jag är i Stockholm. Blir bra med ett par vilodagar, han är inte uppe i full fodergiva än efter koliken så är lite nojig över att han ska falla ur i kroppen.

Likes

Comments

Jag har länge varit ute efter en ny kavaj. Just nu har jag en från Imperial Ridning med strass på krage och midja. Är helt okej nöjd med den. Köpte dock den mest för att ha innan jag hittat någon annan. Nu har den dock få hänga med i 3 år och de är hög tid att köpa en ny. Gillar strasset på min men den är i softshell och ganska tjock så passformen är inte den bästa, inte heller andningen. Så nu är jag ute efter en tunn som andas, gärna med lite bling. Har egentligen hittat två som jag gillar:

Equiline GIOIA//Pikeur Saphira

Den från Equiline tycker jag är så fin, snyggt skuren med strass på kragen och i ryggen. Enda minuset är prislappen som ligger på 6 979kr, och hur fin den än är så känns det inte värt att lägga nästan 7000 på en kavaj. Den från Pikeur tycker jag också är väldigt fin och och bra pris runt 2 700kr. Däremot så gör loggan på armen att den inte är godkänd att tävla med, så den blir det inte heller.

Pikeur Sarissa

Att hitta en fin med lite bling verkar halvt omöjligt. Jag ska se om jag hittar något på mässan under GHS annars kommer de nog bli en Pikeur Sarissa. Provade den under EM och beställde hem en. Den var dock alldeles för stor, dock ganska säker att jag provade storleken mindre och att den lite liten, konstigt.

Likes

Comments

I måndagskväll visade Highway koliksymptom. Dock inte något stort. När jag kom ut och skulle kvällsfodra syntes de i boxen att han varit orolig och han var svettig på halsen. Han hade inte heller rört sin mat men i övrigt var han lugn. Vi ringde såklart veterinären som konstaterade att de var kolik när han kom. Highway sondades och fick kramplösande och allt var lugnt. Dock blev han riktigt dålig när morfinet och det lugnande började släppa och han började få symptom. Jag promenerade honom och till en början gick det bra men sedan började han vilja lägga sig så då fick vi gå in för att inte riskera att han skulle bli liggandes ute i kylan. Vi hade såklart ringt veterinär igen som rådde oss att åka in med honom. Dock var han då så dålig att han knappt kunde stå på benen och höll på att gå på knä påväg in i stallet, så lasta hade inte gått.

De tog en timme innan veterinären var hos oss och det var nog de värsta jag vart med om. De droppade svett om honom och han var så utmattad att han knappt kunde stå men så fort han la sig tog de max 30 sekunder innan han ställde sig igen, antagligen så gjorde de för ont att ligga ner. Han lugnande så småningom ner sig och blev lite piggare. När veterinären kom fick han en dos till med kramplösande och vid 3-4 verkade han äntligen bli bättre. Han blev stadigt bättre under natten/morgonen och visade inga mer symptom och har inte gjort sedan dess.

Detta var första gången Highway haft kolik. Han har aldrig varit känslig när det kommer till foderbyten osv, slänger absolut inte i sig mat. Däremot har han aldrig druckit mycket och det är med största sannolik orsaken till att han blev dålig. Fruktansvärt att se honom så dålig och inte kunna göra något. Så han har haft en väldigt lugn vecka och jag red honom första gången igår och han var pigg och glad, mest irriterad för att han inte fått något kraftfoder än och jag är väldigt tacksam för att det gick bra, för mig ligger alltid katastroftankarna nära och när han var som sämst så blev de väldigt verkligt att de kanske inte skulle gå bra, min älskade Highway <3

Likes

Comments

Bättre sent än aldrig! Blev dock bara från galoppen då kameran dog i slutet. Långt ifrån perfekt för tillfället, men känns ändå som att vi är på gång igen!

Likes

Comments

Söndag och tävlingsdag! Eller inte för mig, men ska agera hästskötare åt Jenny. Ska bli roligt att se knoppade hästar och dressyrstaket igen, älskar att vara på tävling även fast jag inte ska tävla. Gissar dock att tävlingsabstinensen kommer vara stor, men, bara en månad kvar nu tills det är min tur igen.

Min tanke var att rida ut nu på förmiddagen. Red dock ut igår och då var det rätt mycket snö, och efter att ha fått trava och galoppera lite så var det någon blandning mellan skritt och piaff hela vägen hem, med några stopp för piaff och en och annan piaff-piruett, ganska fin dock haha. Iallafall så känns de inte hållbart att han ska göra om samma procedur idag, han är inte riktigt med på konceptet "lugn helg". Paddocken är stenhård och ridhuset är upptaget. Så tror han får vila idag. Han lär vara ett monster imorgon dock haha. Men vill inte riskera att han blir för trött i kroppen, nog för att de an vara fint med snö men det får gärna bli vår och plusgrader snart!

Likes

Comments

Godmorgon! De går uppenbarligen sådär med bloggandet, men jag ska försöka bättra mig. Äntligen inne i februari och ha nog aldrig hänt att de känts som en bra månad. Iår bjuder dock februari först på en tripp till Stockholm med min kompis Lovisa, Paulinda-träning och såklart, Göteborg Horse Show!

För Highways del ska han få en lugn helg men sen så ska vi börja fokusera ordentligt på dressyren och framförallt på programtidning. Har hittills lagt mest fokus på grunder och vi har mest jobbat i jogging-form och sakta bygga upp styrkan igen, så vi är lite ringrostiga när de kommer till tävlingsform, ökningar osv, allt blir gärna lite yvigt. Men han känns fin nu så jag tror inte att de kommer bli några problem att få koll på grejerna igen. Första helgen i mars gör vi årets första start så fokus blir helt enkelt att ladda upp inför den och vårens tävlingssäsong, ska bli så roligt!

Foto: Zandra Ahl Photography

Likes

Comments