Hejsan svejsan!

Igår hann jag inte skriva om ridpassen och
tyvärr fick jag inge bilder på någon av gångerna så kommer använda bilder på hästarna istället.

Började dagen med ett pass på finaste Halo. Hon var inte lika fin och arbetsvillig som i onsdags men hon jobbade i alla fall på bra och traven blev väldigt bra tillslut då jag kunde bromsa och sätta igång henne utan att använda tygel eller skänkel men bara använda sitsen. Gjorde även en hel del skänkelvikningar men hon var så spänd idag så tillslut blev det mest att få henne att slappna av.

Senare på kvällen red jag även Frieser Frasse som vi kallar honom. Han var otroligt stor och all over the place och han är så mycket häst att styra så det blev väldigt mycket kaos och jag förstörde lektionen en del enligt mig då jag bara var ivägen i skänkelvikningarna på halvtigenom osv. I galoppen fick jag och Frasse en egen volt så jag kunde koncentrera mig mer men den var ganska liten tyvärr. Han var lite skänkeldöv på högersida då både jag använde skänkeln och min ridlärare tryckte i sidan på honom men han rörde sig inte ur fläcken även fast jag samtidigt drev på framåt. Men var otroligt trött efter allmänt kaos dag med strömavbrott i hela anläggningen så vi egentligen inte skulle få rida så vi red i typ 30 min av 1 h. Så skulle gärna få revange på Frasse eftersom jag var så otroligt trött.

Tack för att du läste detta långa och lite tråkiga inlägg!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej igen!

Idag var Halo så duktig med tanke på att det var flera månader sedan jag satt på hennes rygg pga. att jag är väldigt lång. Vilket jag hatar så jag kommer inte tävla henne något mer eller rida lektioner, endast ridläger och hyrningar tyvärr. Kommer dock inte prata om det så mycket här för tycker att det är lite jobbigt ämne eftersom Halo är en D-ponny på 147/148 cm och jag är 181 cm (jag är endast 13).

I alla fall var hon som en helt annan häst. Hon har som många sagt blivit mycket lättare och det är väldigt roligt för då kan fler rida henne! Jag gjorde lite övningar på volten där jag försökte korta upp galoppen mer (då hon är väldigt pigg) men ändå hålla den. Det gick helt okej och för att lös göra henne gjorde jag 3 skänkelvikningar i början av passet. Tränade även lite på programmet jag och Pricken ska tävla på Lördag.

♡Världens bästa ponny är hon♡

Ha det så bra så ses vi imorgon! :)

Likes

Comments

Hej hej
Nu var det ett låååångt tag sen jag sist skrev här och är väldigt ledsen för det men ska försöka bättra mig. Det har hänt så mycket och jag har utvecklats väldigt mycket i min ridning.

Men eftersom att jag har höstlov tänkte jag ta tag i bloggen då headern kan va bland det fulaste jag sett och har även några rid inlägg att skriva om!

Här är mitt "stall schema" för den här veckan så ni vet ungefär när det kommer upp ett inlägg!
Onsdag - Hyrning på Halo
Torsdag - Hyrning på Halo & lektion
Fredag - Stallvärdspass
Lördag - Maskerad dressyr (tävling)
Söndag - Stallvärdspass

Så ska försöka uppdatera ungefär hela veckan men kommer nog inte uppdatera om stallvärdspassen om inte något galet händer :)

Ha det så bra så hörs vi!

Likes

Comments

Hejsan Hejsan!
Nu var det ett tag sedan och idag tänkte jag skriva om två ridpass, ett i går och ett idag!
Kände att jag lika gärna kunde vänta så kan man göra ett inlägg istället för två korta♡

TORSDAG

Idag red jag på Zatoska, väldigt fin men väldigt pigg häst. Det var planerat att vi skulle rida ut på koängen och rida på volten, klättra lite och hoppa något enstaka hinder men då hade ju såklart kossorna fått gå ut på bete där igen så det gick inte nåt vidare. Istället red vi en lång bit på en grusväg fram och tillbaka, typ halvvägs till badet tyvärr så var hästarna så pigga satt det blev ingen galopp

Men galoppen är ju såklart inte det viktigaste men hade gärna velat öva nån galopp fattning på Toska. Vi övade iallafall lite tvåpunktssits och lite tempoväxlingar. Vi fick även lära oss att man ska stå upp med händerna på manken så man lutar sig på manken i nerförsbackar!

Ridning 7/10

foto: Sofia Hjalmarsson

FREDAG

Idag blev det ett ridpassBarcardi. Väldigt rolig och samarbetsvillig häst och öronen var mest framåt. Han var dock lite spänd och het pågrund av att han aldrig varit på ängen tidigare. Men det var helt klart en häst jag skulle vilja utvecklas med. Han var väldigt lik Halo några sätt satt det kändes som att sitta på en enorm Halo.

Vi övade iallafall på tvåpunktssits, valstakt och övergångar i tvåpunktssits vilket var väldigt lärorikt då valstakt inge riktigt är helt inne hos mig hahah.

Ridning 9/10

foto: Nelly Hörberg

Tack så jätte mycket för att du läste inlägget!
Kommentera gärna vad du tyckte och tips

Likes

Comments

Hej hej!
Som några kanske sett på snapchat så har jag hyrt en häst som heter Athena i fredags och imorrn (söndag). Tänkte skriva lite om ridpass och lägga upp lite bilder.
Red även idag också på världens bästa ponny även kallad Halo. Hon var också suuuuuper duktig.

Men tillbaka till Athena nu...
Hon gjorde verkligen sitt bästa och det är så himla roligt att få rida på en sån arbetsvillig häst verkligen älskar hur bra hästar vi har på Järfälla Ryttarförening. Några sparkar bakut pågrund av mycket bromsar och jag glömde flugmedel (stakars häst jag vet).

Men titta lite på bilderna och kolla även in Nelly Hörbergs foto sida på instagram canon.nelly. Det är hon som har fotat alla fina bilder!
Stort tack Nelly!❤

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!
Hej så länge

Likes

Comments

HEJ IGEN!

Nu till termin start på Järfälla tänkte jag börja fota lektioner lite oftare och så ofta jag kan! Kommer dock alltid att ha stallvärdspass och min skötponny i första hand så om din lektion är under den tiden kan jag inte fota! Det ända kravet till att jag ska kunna fota dig är dock att du MÅSTE ange din mejl adress då filerna kan va väldigt stora när det blir så mycket bilder därför skulle jag om jag var ni öppna mejlen på en dator.

Här är några exempel på bilder jag tar på lektioner.

Ryttare : Emma Sandström

Ponny : Lisselans Sugar

Här nere är då 5 olika typer av bilder jag fotar på ridpass!

Jätte ledsen för så kort och ointressant inlägg men i alla fall hör av er på Instagram på DM om fotografering!

Sociala medier m.m hittar ni på sidofliken i vänstra hörnet :)

HEJDÅ <3 <3

Likes

Comments

Lucky var såå fin! Dock är jag så sjukt ledsen över att jag inte hunnit lägga upp hur det gick.

I alla fall vi gjorde lite 10 meters volter, galopp fattningar och avbrott till skritt och bara känna in hur han var att rida.
Han är dock väldigt svår riden om han känner av att han kan busa runt.

Men den här dagen var han otroligt lugn vilket jag är riktigt glad över då det var ett tag sedan jag satt på hästryggen! (7/6 på ponny).

Man måste dock hålla honom sysselsatt hela tiden så volter m.m är väldigt bra då han tycker det blir tråkigt att bara kuta runt.

Likes

Comments

Hej!
Så idag ska jag ÄNTLIGEN få träffa Lucky efter en massa prat med ägaren osv. Vet inte så mycket än förutom att hon som äger honom har fött upp honom själv osv.
Är riktigt taggad då det var ett tag sedan man fick sitta upp på hästryggen.
Ha en fortsatt trevlig dag allihopa! :) <3

Hästen på bilden är Westports Ettie så det är inte Lucky.

Likes

Comments

Nu går älsklingen ute på bete med sina kompisar. Vi släppte ut dom i fredags men bättre sent än aldrig att lägga upp. Bilden när hon ligger ner är när jag skulle ta in henne för sista ridläger dagen. Hon var inte speciellt taggad kan jag berätta❤

Likes

Comments