Bildmapp

Vi startade upp terminen med att göra en bildmapp. Jag valde att göra den relativt enkel så att jag snabbt skulle kunna börja med det första projektet. Min mapp symboliserade mitt stora intresse till fotboll då jag gjorde mappen som ett fotbollsmål med mitt namn textat i centrum av mappen.

Projekt 1

Jag påbörjade projektet genom att rita en tankekarta till temat drömmar och med budskap gott och ont. Under tiden jag gjorde tankekartan insåg jag att detta projekt skulle passa bättre till tema motsatser. Jag kom snabbt igång med mitt arbete vilket jag är nöjd med.
Idén med mitt arbete var att det skulle delas i två delar som symboliserade gott respektive ont. I och med det så valde jag att skulptera en jordglob utav gips som jag fäste på en bakgrund i form av en träskiva. På jordgloben använde jag mig av lera som skulle symbolisera världsdelar. Största delen av projektet använde jag mig alltså tekniken skulptur och akrylfärg och jag använde mig av materialen lera och gips
Om jag fick göra om alltihop så skulle jag göra fler detaljer som visade ännu mer motsatser från de båda sidorna

Projekt 2

Mitt nästa projekt gjorde jag tillsammans med Theo och Hanna. Eftersom vi redan hade jobbat med motsatser valde vi att jobba med drömmar. Vi fick inspiration till idén eftersom att det snart är jul och tänkte då att vi skulle göra någonting i en ny teknik och även då om julen. Vi bestämde oss för att använda oss av blyerts och började med att skissa vad vi tänkte rita senare. Var och en fick var sina uppgifter att rita och vi gjorde även skalor för att det skulle bli lättare för oss att använda oss av skuggning osv sen. Vi kom igång snabbt och tanke på att vi endast hade två lektioner på oss så arbetade vi flitigt. Just blyertstekniken valde vi just för att visa att vi kan behärska även andra tekniker, samtidigt för att testa någonting annorlunda. Vi höll oss till vår skiss och resultatet blev som planerat. Jag tror att om vi fick göra om projektet skulle vi arbetat under längre tid vilket skulle resultera med bättre resultat med fler detaljer, mer noggrant osv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag börjat med projekt 2 och även gjort klart projekt 1. Projekt två är ett samarbete med Hanna och Theo. Vi ska använda oss av Tema drömmar. Vi ska använda tekniken blyerts och använder oss av de olika valörerna. Det jag är mest nöjd med är att vi kom på en ide snabbt och satte igång direkt. Det uppkom inga problem idag.

Likes

Comments

Pablo Picasso

Pablo Picasso föddes 25 oktober 1881 och dog 8 april 1973. Han växte upp i Malaga i Södra Spanien men flyttade sedan till Barcelona med sin familj. Där gick han på en konstskola.
Han var en stor talang redan som liten och blev därför senare intagen vid konstakademin i Madrid. Där tog han däremot ingen examen utan bosatte sig i Paris efter många tidigare besök där.
Han utbildade sig vid Real Academia de Bellas Artes de San Fernando. Han jobbade med flera olika stilar under sitt yrkesliv men mest känd är han för sina konstverk inom kubismen. Kubism var den första abstrakta konststilen där man använder sig av mycket geometriska former.

På bilderna är två av Picassos konstverk. Dessa två berör mig för tillsammans visar de att både föremål
The guitar player och människor kan avbildas på samma sätt och med geometriska former. Jag tycker det är väldigt vackert med kvinnan framför spegeln där konstnären
Girl before a mirror verkligen har försökt uttrycka formerna.


Jag valde att skriva om Pablo Picasso eftersom att stilen han använder sig av är väldigt annorlunda till skillnad från andra konstnärers sätt att utrycka sig. De geometriska formerna gör därför konsten väldigt speciell. Picasso är också en väldigt känd konstnär som jag inte visste så mycket om, därför valde jag att ta reda på mer om honom.

Guernica är en av Picassos mest kända målningar. Tavlan kan man hitta på Museo Reina Sofia i Madrid. Den är flera meter både på höjd och bredd. Målningen redogör även om terrorbombningen under spanska inbördes kriget i staden Guernica i Baskien. Därav tavlans namn. Meningen
Guernica med målningen var att uppmärksamma detta militäriska övergrepp som resulterade med att 200-300 människor omkom.

Bildanalys
Skriet, Edvard Munch


Bilden föreställer en gestalt placerad på en lång bro längs en fjord. Himlen skall ha varit blodröd och vattnet becksvart i natten. Det är oroligt väder och bilden skriker ut en känsla av rädsla och mörker.
Gestalten skriet är placerad i centrum av bilden på en bro som riktar sig bort ifrån bilden. Ett tecken på någonting negativt och hotfullt. Även de mörka ljuset och färgerna tyder på någonting negativt och farligt.
Jag kommer att tänka på någonting skrämmande och farligt. Någonting hopplöst som denna gestalt för med sig, som en negativ aura.
Syftet med bilden är att visa just den här känslan av någonting skrämmande och otäck.

Likes

Comments

Idag har jag nästan gjort klart projekt 1, jag hann inte klart eftersom akrylfärgen behövde torka. Men nästa gång ska jag bara sätta ihop delarna och sedan börja med projekt 2. Då tänker jag att jag ska göra någonting enklare som att fotografera. Jag tror jag ska välja tema identitet. Idag är jag mest nöjd med att jag är klar med arbetet och har hunnit tänka på vad jag ska göra nästa gång. Problemet var att det inte hann torka riktigt.

Likes

Comments

Idag har jag gjort världsdelar av lera. Det var svårt att få det att fastna så det tog lång tid så nästa lektion ska jag göra klart det. På projekt 2 ska jag fota identitet. Jag är nöjd med mitt arbete idag.

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med projekt 1 och gipsat det som ska föreställa jorden. Jag gjorde ännu en skiss. Jag är mest nöjd med gipsandes och mitt problem var att gipset tog slut men det löste sig för vi hittade mer. Nästa vecka ska jag måla på gipset

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med samma tema och budskap som sist. Jag har målat andra delen av bakgrunden i eldsflammor, det blev jag nöjd över. Jag stötte inte på några problem. Nästa gång ska jag använda mig av en ballong och gipsa halva för att få en halv jordglob som jag kan använda.

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med Tema: motsatser och budskap: gott och ont.
Jag började med att göra en tankekarta, från början var det tänk att jag skulle jobba med drömmar men efter att jag kom på min ide så kom jag på att det passade bättre till tema motsatser.
Jag satte igång med att måla bakgrunden grå på ena sidan och hällde på silvrigt glitter där på. Det var så långt jag hann den här veckan.
Det jag är mest nöjd med under dagens lektion är att jag kom igång snabbt och kom på flera idéer som jag lade ihop till en.
Jag stötte inte på några problem idag men nästa gång ska jag fortsätta med att måla bakgrunden och bygga upp jorden i gips eller lera och det kan däremot bli lite svårare.

Likes

Comments