Header

Okej wow, folk kikar fortfarande in på min blogg fastän jag inte har skrivit nåt på över 2 månader. Sjukt.

Jag har gått in på den här sidan och klickat på "Nytt inlägg" så många gånger under den här perioden, men inte ett ord har skrivits. Eller, rättare sagt, ord har skrivits men snabbt suddats bort igen. Jag vet ju inte längre vad jag ska skriva om. Hur jag ska skriva det. Har aldrig nånsin haft sån här inspirationstorka, men jag antar att man måste få det nån gång för att kunna starta om på nytt. I skolan får vi tusen uppgifter, och när man är så skoltrött som jag är blir högen med uppgifter som man har efter sig bara större och större för varje vecka som går. Jag lever inte längre i dagar känns det som, det är veckor som passerar istället för dagar och timmar och minuter, och jag får lika mycket gjort på en hel vecka som på en dag för nåt år sedan. Min ork för att göra saker har tagit slut, det enda jag frivilligt, gladeligen och nästan dagligen gör just nu är att gå till jobbet och till luciaövningarna. Resten (dvs skolan) tvingar jag mig upp till varje morgon, varför vet jag inte. Antagligen finns det nåt inom mig som ser till att jag fortfarande går till skolan med tanke på den där dagen, som är så långt bort men ändå så nära, den när jag får springa ut i en vit klänning och studentmössan på huvudet och äntligen få känna mig  f r i. För nu är jag bara instängd i mig själv och kan inte riktigt koppla av förrän allt jag skulle ha gjort är klart. Och nu tänker du säkert att "det är väl bara att göra det när du längtar efter att bli klar", men nej, så lätt är det ju inte riktigt! Det hjälper inte hur många gånger folk säger till mig att kämpa och tänka på hur lättad jag kommer vara när jag har mina (bra) betyg i handen på studentdagen, för jag kan inte se målet än. Och när man är skoltrött stängs all motivation av, och även om man är själv en hel helg och vet att man verkligen, verkligen borde göra de där uppgifterna så gör man inte det ändå. Det går inte att förklara.

Vill bara få tillbaks pluggpeppen, så att jag inte hamnar efter nu i det allra sista året på hela min skoltid. Det här är inte lätt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tusen år sedan jag skrev ett blogginlägg sist nu. Har tappat min motivation och inspiration till att blogga helt. Min vardag har varit lite som den brukar vara, alltså går i skolan, äter, kollar på serier, sover. Jag har dock lärt känna en del nya människor och dessutom fått ett jobb sen sist jag skrev här! Är numera ledsagare en dag i veckan. Känns bra och roligt. 

Om du läser detta just nu och vet något/några ämne/n jag kan skriva om, skriv i kommentarfältet nedan! Skulle vara guldvärt. ✨

Här är ett par gröna morgonbilder från igår! Oredigerade till och med. Enjoy!Likes

Comments

Jag tror inte att jag har gjort reklam här på bloggen för mitt fotokonto på Instagram, så därför tänkte jag göra det här och nu! Du som har följt mig ett tag här vet säkert att min stora passion i livet är saker inom media, men allra mest är det fotografering jag lever för. 

Därför har jag skapat dels en facebooksida (som du hittar HÄR), men det senaste jag skapade på sociala medier var min Instagramprofil @photographicjoy. Klicka på det kursiva instagramnamnet eller en av bilderna nedan om du vill kolla in!

Och du! Du får hemskt gärna följa :) ✨
Kram
Matilda

Likes

Comments

Nu är det ju stor rea på nelly (t.ex. den här stora 80% rean), och jag ska visa dig 8 av mina personliga favoriter på rean! Alla produkter är taggade med en länk så du kan kolla in dem själv. De flesta har länk till samma produkt som på bilden, men vissa är taggade med en liknande produkt. T.ex. en annan färg men samma produkt osv.

Enjoy,
Matilda 🌸

       

  

      

Likes

Comments

I helgen var jag och min klass på en roadtrip, där vi besökte alla i klassen (7 st) i deras familjehem. Vilket betyder att vi åkte till Mullsjö, Fagerhult, Gränna, Skillingaryd, Värnamo, Sävsjö och sist till min hemstad Nyhamnsläge i Skåne. Vi spenderade dagen igår på Väla (stooort shoppingcentrum), där jag bland annat köpte en Body Mask och en glasburk på TGR. Tog lite bilder medan jag förde över lermasken till burken, tänkte visa dem för dig!

Enjoy!
Kram,
MatildaLikes

Comments

Så är den årliga bloggpausen över, skolan har börjat (sista året nu, whoo!), och den här 1 ½ månader långa pausen har varit lika avslappnande och återhämtande som föregående år. 

Anledningen till att jag har den här pausen är att jag helt enkelt inte har något intressant att skriva om under juli-augusti. Om jag ska summera min sommar kan jag säga såhär: 

Jobb, Bråvalla, Norge, Smögen, jobb, kräftskiva, jobb, kattmys, fest i Gränna, övningskörning x 20, jobb, morbrors bröllop, jobb, avskedsfest hos Amanda och Dandi, skolan börjar. Inte jätteintressant, dvs. 

Men istället för att bara skriva med ord hur sommaren har varit, kompletterar jag med ett gäng oredigerade bilder från i somras också. Enjoy!


Nej, jag har inte redigerat bilden ovan! Mäktigt att få så starka färger på bild!

Och där var det slut på kamerabilder, här kommer lite från Instagram!
Bilder från bästa Bråvalla ♥
Fin bild på Calle, Sara och mig från kräftskivan på jobb!
Första turen i somras till Gränna 

 

Vackra utsikten från huset i Skåne

Likes

Comments

Hej på dig! Först och främst, innan jag skriver det här inlägget, vill jag bara tacka er tålmodiga för att ni fortsätter kolla in här varenda dag även om jag inte har skrivit något på jag vet inte hur länge. Är helt amazed för att även fast det kanske inte har varit många besökare per dag, har bloggen inte varit tom på besökare här en enda dag sen jag skrev det där senaste inlägget. Det är ju fantastiskt.

Det jag ville komma med det här inlägget var att jag nu är hemma från Bråvalla, Värmland, Norge. Fast helt hemma än, det är jag inte. För just nu sitter jag i en fin stuga i Smögen och skriver det här med mina sista krafter efter en lång och aktiv dag, knappt med ork kvar. Men jag ville bara säga det här, så att du vet att jag lever, att jag har det bra och inte dåligt. Kommer lägga ut bilder från min semester när jag kommer hem, för nu varken orkar eller vill jag göra det. Men ett par små bilder kan jag bjuda på nu, så det här inte blir ett tråk-inlägg.

Du får ha det superbra, så hörs vi!

Kram,
Matilda

Likes

Comments

Wooh, två dagar kvar till Bråvalla nu! Packar för fullt och lyssnar på Lies av Glen Hansard, för imorgon ska jag iväg till Jönköping för att träffa mina homies och göra flaggor! Ja, det här inlägget skulle ju upp igår egentligen, och jag trodde jag skulle hinna blogga samtidigt som jag packade. Typiskt mig, tidsoptimist-tänkande. Men nu är det bara en dag kvar tills Bråvalla drar igång!!
Det gick såklart inte, så skriver lite snabbt nu istället! Ska åka in till Helsingborg om mindre än en timme, så får skynda på lite nu. Är dock klar med all packning, så det är ju skönt! 

Med detta inlägget skulle jag i vilket fall säga att jag inte kommer blogga här på i alla fall en vecka nu, men mitt Instagramkonto kommer gå på högvarv! Mitt kontonamn är @matildaitzigehl, och om du inte redan följer mig får du mer än gärna göra det! Här är ett par bilder från den här och förra veckan, från min Instagram!

Enjoy!
MatildaLikes

Comments

Eftersom jag har sån fruktansvärd bloggtorka just nu, kan jag istället fylla i en liten lista och göra den till ett inlägg! Det tycker jag om att göra. Plus att du lär känna mig lite bättre, om du inte redan känner mig tillräckligt bra. Listan är tagen härifrån.

Sätter väl igång då!

1. Gillar du ditt liv så som det är?

Jaadå! Har det fantastiskt bra uppe i Jönköping med Julia & Alicia, är så glad att jag har dem! Livet kunde varit bättre nu när jag bor i Skåne, eftersom jag inte kan träffa J & A, och knappt pratar med mina gamla klasskompisar längre. Kunde ha varit roligare om jag fortfarande höll regelbunden kontakt med dem. Men det är lite svårt när man bor 25 mil ifrån dem under ca 75% av året.

2. Hur många gånger har du flyttat?

Totalt sett fyra gånger. Första gången från Brunnby till Nyhamnsläge när jag var 9 år, efter det flyttade jag till en etta i Jönköping när jag var 16. Ett halvår efter det flyttade jag in i en tvåa med Julia (som var en trappa upp från den förra lägenheten), och i höstas flyttade jag, Julia och Alicia in tillsammans i huset (också på samma gård där lägenheterna låg) där Emil bodde. Nu har Emil flyttat ut, eftersom han tog studenten, och antagligen kommer två blivande ettor flytta in till hösten. Ska bli spännande att lära känna dem!3. Är dina föräldrar tillsammans eller separerade?

Tillsammans.

4. Har du en pojkvän/flickvän?

Nej! Mellan min senaste (och första) pojkvän och mig tog det slut i mars 2013, efter ett tre månader långt förhållande.

5. Röker/snusar du?

Nej. Inte när jag är nykter i alla fall

6. Bor du med dina föräldrar?

För tillfället, ja. När jag börjar skolan till hösten flyttar jag upp till Jönköping igen.


Utsikten härifrån 😚

7. Har du en egen bil?

Nej, har inte ens körkort ju! Ska dock försöka skaffa det nu i sommar. Körkortet alltså, inte bilen. Haha!

8. Vad gör du på fridtiden?

Sjunger, fotar, lyssnar på musik, gosar med mina katter, spenderar tid med familjen. Typ.

9. Vad står det i ditt 15:e senast mottagna sms?

"Kommer du typ halv åtta?"
Det var Sebbe som skrev det smset, och situationen var att de skulle hämta upp mig i Viken som jag tog bussen till, för att vi sedan skulle åka till Heljarödsgården, gå på ett kvällsmöte och träffa kompisar som vi (eller åtminstone jag) inte har träffat på ca ett år. Detta var på midsommarafton.

10. Brukar du spela Wii?

Inte gjort det på länge nu faktiskt! Vi har dock ett Wii här hemma i Skåne.

11. Gillar du flera en en pojke/flicka?

Det här var en väldigt konstigt formulerad fråga, haha! Men om frågan är om jag gillar någon just nu, så är svaret nej.

12. Hur många gånger har du varit full?

För många för att jag ska kunna räkna dem

13. Finns det en risk att du kommer att dö som ung?

Skulle jag inte påstå!

14. Har du några husdjur?

Jaa! En katt som är min egen (Tigris), och en som är Jakobs (Tarzan), och vår minsta som är mammas, Moses.


1 & 4: Moses, 2: Tigris, 3: Tarzan.

15. Är du sån som stjäl andras pojk/flickvänner?

Försöker att inte göra det. Vill verkligen inte göra det. Men om däremot pojkvännen skulle vara på m i g, är det en annan sak. Jag är singel, han är i ett förhållande. Hans problem, inte mitt. Faktiskt. 

16. Vad gör du exakt NU?

Kollar FB, svarar på de här frågorna, känner mig trött.

17. Har du någon gång hamnat in på sjukhus?

Inte hamnat på sjukhus, men blivit undersökt, ja! En endaste gång. Det var när jag var typ 9 och hade varit på den lokala vårdcentralen eftersom jag hade ont i magen, och de trodde att jag hade nåt fel på blindtarmen. Fick då åka in till Helsingborgs Sjukhus, men det visade sig att det inte var blindtarmen. Synd för mig, som på den tiden ville hamna på sjukhus så jag kunde skippa skolan och kolla på film och leka istället.

18. Nu är denna lista slut. Vad tyckte du?

Tack. JU

Likes

Comments