Det var ett tag sen jag var här, men när jag var inne på min kompis Amelias blogg så fick jag lust att gå in på min igen. Så sjukt det känns att läsa alla gamla inlägg från mitt utbytesår. Jag har förändrats så mycket sen det året. Mycket av det jag skrivit känner jag inte alls igen mig i längre. USA är fortfarande ett av mina hem, men jag känner inte samma behov av att flytta dit som jag gjorde innan.

I sommar var jag faktiskt tillbaka i Marcellus med min kompis Alice som har synts mycket på min blogg, hon var ju utbytesstudent samtidigt som jag på samma ställe. Att träffa alla igen var faktiskt så roligt! Första dagarna kändes så konstiga men sen var det bara så roligt. Jag var där i ca 2 1/2 vecka och det mesta vi gjorde var att festa med kompisar, shoppa och umgicks såklart med familjen.

Jag, Prudence, Alice och Izabelle.

1. Izabelle och jag. 2. Jag, Alice och Michael hemma hos någon okänd i Kalamazoo.

Systerdag i Kalamazoo.

Obligatoriska bilden från Chicago.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter att jag läste Alice nya blogg och hennes fina text om oss fyra blev jag jätte sentimental. Jag saknar USA så galet mycket och mitt fina, fina liv jag hade där borta. Jag tänker inte börja blogga igen även om jag fått förfrågan om det. Men jag behöver skriva av mig om detta.

Innan jag åkte till USA mådde jag jättedåligt. Mitt utbytesår ändrade på allt det. Visst, under året hade jag verkligen ups and downs men i slutändan så var det ändå det bästa året i mitt liv. Jag hade ångest över att komma hem till Sverige igen, jag var rädd att falla tillbaka i gamla mönster. De första månaderna blev lite skakiga. Jag har förlorat kontakten med många av mina tidigare vänner och de fanns inte alls där för mig så som jag trodde att dem skulle göra. Jag tror inte att alla klarar av att man förändras väldigt mycket när man är borta på sånna äventyr. Trots detta är mitt liv väldigt bra just nu och det är helt sjukt hur många nya vänner jag hittat på väldigt kort tid och återfunnit kontakten med gamla vänner.

Jag är verkligen en helt ny tjej från den som lämnade sommaren 2014 och jag saknar inte den tjejen alls.


Likes

Comments

Jag trodde inte att jag skulle skriva fler inlägg på bloggen och hade egentligen tänkt stänga ner den nu när jag kommit hem. Trots det så känner jag att jag behöver skriva av mig. Ni måste inte läsa eller ens titta in här längre.

Jag känner mig så otroligt tom och konstig. Som om halva jag har försvunnit och den delen av mig som fick mig att älska mig själv och för en gångs skull vara stolt över den jag är, är borta. Jag trodde aldrig att ett land, en kultur kunde påverka mig på detta sättet. Jag trodde aldrig att jag skulle hitta ett ställe på jorden där jag trivdes så bra att jag är villig att lämna allt hemma. Jag älskar USA! Jag saknar landet, kulturen, människorna... allt. Jag saknar mitt hem! Det handlar inte om att jag inte älskar allt här i Sverige med, för det gör jag. Jag älskar alla mina kompisar i Sverige och min familj. Och jag önskar att jag kunde må lika bra här som jag gjorde i USA. Vilket jag kämpar på varenda dag.

Jag är så otroligt stolt över mig själv och den jag har blivit, kanske alltid varit men inte upptäckte förens jag stack iväg för ett år. Jag har lärt mig en sån himla stor grej nu när jag kommit tillbaka till Sverige. Att hur bra du än mår som människa, trivs med dig själv och har massa bra människor i ditt liv, så behöver inte det vara tillräckligt mycket för att du ska må helt bra. Så är det för mig just nu!

Sverige är ett jättebra land men det känns inte som mitt hem längre. Jag är född här, uppväxt och känner kanske till den svenska kulturen mer än allt annat, trots detta så känner jag mig inte hemma längre. Jag vet att USA har väldigt stora brister i landet. Troligen många fler än Sverige har. Men alla länder har brister och trots bristerna ska man inte tvinga sig till att bo i ett land om man kan må mycket bättre i ett annat. Om två år har jag gått ut gymnasiet här i Sverige och då tänker jag åka tillbaka till mitt hem. Inte för alltid, men under den tiden jag vill och mår bra av att bo där. Då kommer jag inte vara en utbytesstudent längre, vilket gör att jag kan åka till Sverige när jag vill/har råd och besöka alla här.

Jag behövde verkligen få skriva av mig detta eftersom allt varit så konstigt sen jag kom tillbaka till Sverige. Det är svårt för alla att förstå hur det är för mig. Jag tycker själv att det är konstigt att ett land jag spenderat ett år i kan kännas mer som mitt hem än ett land jag spenderat 17 år i. Om ni läser denna texten hoppas jag att ni förstår lite vad det är jag försöker säga.

2 more years and I will be home again!

Likes

Comments

I Söndags kom jag hem till Sverige igen. Jag var skakig hela flygresan och det var så tungt att lämna USA. Men jag har de bästa vännerna som stod och välkomnade mig hem på flygplatsen! Det hade jag verkligen inte väntat mig, så det blev en total överraskning och jag grät så mycket när jag såg dem. De hade gjort så fina skyltar och kom med blommor och svenskt lösgodis! Kunde verkligen inte fått ett bättre välkomnande.

Att vara hemma känns dock lite annorlunda. Det är jättekul att träffa alla igen, verkligen! Så som jag saknat dem! Men jag känner mig så tom och konstig. Känner mig verkligen som en främling i mitt eget land, haha. Antar att man kommer in i det igen ganska snart. En sak är dock säker, jag är inte klar med USA ännu och jag ska tillbaka dit snaaaart!

Suddig bild för mamma tog kortet haha men så söta vänner! Ni anar inte hur mycket det betydde för mig att dem stod där. 

Likes

Comments

Nyss hemkommen från landet på andra sidan Atlanten! Men innan jag skriver om hur det var att komma hem igen så tänkte jag skriva sista inlägget om när jag fortfarande var i USA. Sista stoppet på våran resa var New York (om ni inte förstod det på titeln).

På de fyra dagarna vi hade i New York stod det mycket på schemat bland sakerna vi ville göra och se. Jag tycker att vi fick ihop det ganska bra. New York är en så sjukt stor stad och det går åt mycket tid åt att åka tunnelbana eller taxi i bilköerna. Det var sjukt magiskt att se New York eftersom det finns så många kända platser! Men det var inte bara det... det var känslan att känna sig som om man var med i en av alla dem tusen filmer som utspelar sig i ​the big apple.​ Måste säga att det blev ett riktigt bra avslut på resan och på hela mitt utbytesår! 

Likes

Comments

Jag älskade Los Angeles! Palmerna, stränderna och samtidigt så får man storstaden. Jag förstår varför Hollywood ligger just här och att alla kändisar flyttar dit. Vi gick första dagen på Universal Studios och det var jätteroligt, de andra dagarna gick vi bara runt och såg Beverly Hills, Hollywood och downtown.

Först när vi kom till Santa Monica Beach så hade vi sån tur att vi fick se ett strandbröllop. Riktigt fint!

Likes

Comments

Sitter i New York City atm och har totalt två dagar kvar här, sen på lördag bär det av till Sverige igen efter 10 månader på amerikansk mark. Uppdateringen går ju sådär nu, men jag har ju sommarlov och är dessutom på resa. Här kommer i alla fall alla bilder jag tog från California och Los Angeles.

Det var verkligen jätteroligt att få uppleva California också och jag kan ju säga att Michigan och Cali är långt ifrån varandra trots att det är samma land. En konversation jag hade med mamma:

Jag: "Gud, jag känner mig helt nerklädd här! Alla i Cali är ju så uppklädda." 

Mamma: "Va? Tycker du? Jag gick precis och tänkte att alla såg så avslappnade ut." 

Så kan det låta efter att man bott i Michigan i 10 månader, haha. 

Vi drog upp i bergen för att kolla Redwood träd.

Detta Redwood trädet var alltså ca 3000 år gammalt.

Efter detta drog vi vidare till Los Angeles, så nästa inlägg kommer handla om det.

Likes

Comments

​Jag orkar inte! Hade sjukt mycket problem med bloggdesignen när jag använde blogg.se och nu så har jag problem här med. Jag hoppas att ni ser den på rätt sätt på era datorer men min får för sig att zooma in så alla mina bilder ser skit konstiga ut. Jag har försökt fixa det men det går inte, så jag hoppas det löser sig själv eller att de nya inläggen åtminstone ser bra ut. 

Likes

Comments

Vilda sjölejon nere vid kusten. Det var lite roligt.

Chinatown var väldigt fint och vi åt god kinesisk mat.

Avslutar detta inlägget med en bild på mig och California björnen.

Likes

Comments

Vår semester började i Chicago, efter att min familj fått träffa min värdfamilj. Hur många gånger jag än varit i den staden så blir jag alltid lika glad av att åka dit. Nu såg det ut annorlunda från tidigare i 30 gradig värme. Jag tror att familjen var nöjda med allt jag visade dem. 

Sen åkte vi vidare till San Francisco. Jag med min resväska och min vän under detta året, haha.

Likes

Comments