Djur ,hund ,mode,jag,fakta

Då är ju den stora frågan, vem är jag egentligen?

Kortfattat så är jag en finlandssvensk tjej som är 16 år gammal och studerar för att bli närvårdare och för att senare kunna studera mig vidare till barnmorska eller flygvärdinna. Jag är väldigt intresserad utav mode och djur i synnerhet hundar och hästar. Jag tycker mycket om inredning och även bilar och andra fordom intresserar mig.

Jag är bosatt i en liten by ytterom staden Lovisa, som ligger i södra-Finland i ett egnahemshus med min familj på landet.Till min familj hör Mamma,styvpappa, fem hundar och en kanin.Jag är född och uppvuxen i Lovisa.

Målet är dock att flytta härifrån så fort som det bara är möjligt. Har tänkt på att antingen flytta till huvudstaden Helsingfors eller till bårgo, men det är lite öppet med den saken ennu.Jag vill mest utav allt studera klart och ge mig ut på ett riktigt äventyr när jag fått ett yrke! Men efter studierna har jag så långt planerat att jag tar ett mellanår med skolan och drar istället till armen.Har sedan jag varit liten viljat det och idag har jag det som ett litet mål i livet som skall uppnås!!Till mina största hobbyer hör ändå Hundar.Hundarna är de djur som klart har det största platsen i mitt hjärta.Så länge som jag levt har det alltid funnits minst 2 hundar i familjen och flera har det kommit under årens lopp.Idag har vi 5 hundar av vilka 3 är chow-chower ,en är en labrador och en är franskbulldog. För det mesta är våra hundar hemmahundar,men både jag och min mamma går på utställningar med vår enda hanhund,som klarat sig bra och fått mycket beröm av olika domare runt i världen,det är liksom vårt gemensamma hobby och det har det varit sedan många år tillbaka.Jag får väll tacka min mamma speciellt för dethär allt.Utan en hund i familjen skulle jag klart inte kunna leva i.Kram :Matilda <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

foto ,mode ,julklappar

Hej,24 november idag och exakt 1 månad kvar till julen, tyckte det just var Oktober,haha.Jag är en person som börjar stressa och fundera på de minsta lilla sakerna väldigt enkelt och har redan börjat få stress över att jag inte skulle hitta till vänner och familjen några julklappar, alltid hittar man ju nått åt dem endå,men tycker presenterna man ger till någon skall vara nått personligt för dem och nått de skulle bli överraskade av!Några få julklappar har jag endå hunnit skaffa, för att inte vara ute och söka i sista minuten,en god start kan jag vell säga.Men i detta inlägg tänkte jag visa er det jag önskar mig till julen och hoppas ni får några julklapps tips ur mitt inlägg ut också! Länkarna till sakerna jag önskar mig finns i slutet av inlägget:)
Här hittar du det jag önksar mig:

1.Marmor skalet till macbook: http://www.macskal.se/white-marble-macbook-air-skin-13

2. Calvin klein övredel: https://www.zalando.fi/calvin-klein-underwear-urheiluliivit-harmaa-c1181a009-c11.html

3.Hörlurar https://www.verkkokauppa.com/fi/product/9773/gktfv/JBL-Everest-300BT-Bluetooth-kuulokkeet-musta

4.fazer geisha choklad

5.Yankee candle ljus: https://www.yankee.co.uk/search/white gardenia/search.aspx

6.. Trascher hoodie: http://www.beyondstore.fi/brand/64/thrasher

7 .Ariana grandes parfym: http://www.kicks.se/ariana-grande-b921

8.Läderbyxorna: http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/kläder/byxor-shorts/only-589/onlnew-royal-reg-sk-biker-coated-n-30370-14/

9.Adidas kasse : http://www.asos.com/au/women/a-to-z-of-brands/adidas/cat/?cid=5906Kram:Matilda <3

Likes

Comments

Födelsedag/Julafton

Höst/Sommar

iphone/samsung

Instagram/snapchat

utekväll/innekväll

hund/Katt

Halsband/armband

Klackar/sneakers

pengar/presentkort

smink/utan smink

Kjol/känning

casual/street style
Kram :Matilda <3

Likes

Comments

Hej på er! så himla taggad jag är på att börja blogga,detta kommer vara mitt första årdentliga inlägg där jag kommer skriva nått ,och därför tyckte jag att det skulle passa perfect med 15 faktan om mig.Både för er att lära känna mig och för mig att komma in i hela grejen med att blogga.

1.Vad är dit fullständiga namn? Matilda Amanda Vilhelmina Rimpeläinen

2.Var bor du?jag bor i en liten stad i södra Finland som heter Lovisa

3.När är du född? 5 mars 2000

4.vad har du för ögon färg? Grönbrun

4.Vem hör till din familj? Min mamma och styvpappa,våra fem hundar och min kanin.

5.var ser du dig själv om 10 år? om 10 år är jag 26,så jag ser mig själv leva i Helsingfors i en lägenhet mitt i centrum, med en egen familj,hoppas haha,arbeta med ett arbete jag trivs med , omringad av härliga människor och bara vara allmänt lycklig.

6.Favorit låt just nu? Lätt Take the world by storm av Lukas Graham,så himla bra!!

7.vilka alla länder har du varit till? Sverige,Estland,Frankrike,Tunisien,Spanien och Grekland

8.har du några tatueringar/piercings,/skulle du vilja ha? nej har ingen tatuering ennu,men två är på kommande, en ganska så liten vi skall med min mamma ta en likadan som en ´mother and daughter tattoo´och en lite större sen,och sedan har jag en näspiercing men flera piersings vill jag inte ha ,nu när jag redan har en,tycker det personligt blir för mycket med flera.

9.Hur sir en vanlig veckodag för dig ut? Det är väldigt varierande när min skola börjar men oftast börjar jag 9.15 så jag stiger up 8.00 och fixar mig i årdning och gör de läxor jag inte orkat göra förra kvällen.Sen kör jag till skolan,har en vanlig skoldag och kommer hem..Efter skolan går jag typ raka vägen till duschen,låter kanske lite underligt att gå i duschen genast efter skolan och inte på morgonen/kvällen men till mig har det bara blivit en vana.På dagen gör jag ofta inte sen nåt extra ,kollar in bloggar och youtube videon på samma gång som jag gör läxor och senare på kvällen brukar vi träffats med vännerna.

10.Hur lyder din favorit quete? Never a failure allways a lesson!

11.Vad använder du för smink till vardag? foundation,bronzer,mascara,ögonbrynspenna,ögonskugga och eyeliner.

12.favorit affär? Har på senaste tiden köpt mycket från zara,så måste nog säga zara!

13.Drömmar i livet? Att vara lycklig livet ut,skapa familj och jobba med det jag älskar.

14.Vilken linje i yrkesskolan går du i? närvår-linjen

15.Tre rädslor som du har?Spindlar,clowner och mista någon som står mig nära.​Kram Matilda <3

Likes

Comments

​Följ mig gärna på Instagram också Matildaamanda_


Kram: Matilda <3

Likes

Comments