Header

Yees, det gjorde vi!

Under tiden jag skrev det inlägget jag postade imorse så försökte jag och Johanna ständigt försöka få tag på dem hi skulle träffa. Eller rättar sagt, få liv i dem - dem sov..

Efter att en vaknat så bestämde vi oss där att det inte blev något med Halmstad idag, men att vi skulle åka till Båstad istället. Så så blev det, vi åkte till Båstad när alla hade vaknat. Men innan det så gjorde jag mig ordning i god tid när de andra sov. Plattade håret, stack upp till stallet med mamma och mockade och släppte ut pollarna, inom Ica och köpte lunch, hem och duscha, åt lunch, klädde på mig och sminkade mig sen klar.

Vi var nära på att missa bussen på vägen hem, haha. När vi var i dem ena killens hus kom vi på att bussen skulle gå om tre minuter.. Så när den var i minut innan bussen skulle gå och vi var säkra på att vi skulle missa den, springer en av killarna till bussen och sa till chauffören att vi skulle komma. Som den turen vi hade och en väldigt snäll busscaufför som väntade på oss, så kom vi hem.

Är så sjukt trött nu och håller på att somna just nu i mitt skrivande. Så inlägget blir inte mycket längre än så här, tyvärr.. - jag rimmade hahaha!
Iaf, skriver kanske mer om helgen i ett inlägg imorgon eller något, det får vi se imon.

Ha en bra kväll/natt/morgon så hörs vi imorgon.
Back to school again - yaaay or nah?
Likes

Comments

Det här med ändrade planer verkar vara min stil just nu den senaste tiden.

Vi skulle ju åkt till Halmstad idag men det lär ju inte bli av pga stormen som har gjort att bussar och tåg är inställda. Skit rent ut sagt! Brukar säga "det är sånt som händer", vilket idag det gjorde, men nu vill jag verkligen åka så hade inte Skåne-vädret kunnat packa ner sig i en resväska och ta nästa flyg till andra sidan jorden? Typ så känner jag.

Vet inte riktigt exat hur det kommer bli idag så jag lär väll höra av mig om jag blir fast i huset resten utav dagen.

Ha det så bra och försök inte att blåsa bort om du bor i Skåne 😳

Likes

Comments

Kan börja med att vädret i Skåne där jag befinner mig just nu är kaos. Varning för storm, eller det är storm och dessutom öser det ner regn.

Därför hade jag och pappa tänkt att lady och köra in höstarna till anläggningen. Men den planen gick inte så bra.. Precis när vi hade fixat hela stallet och skulle lasta hästarna så fick pappa ryggskott, usch. Så det var bara att ställa in hästarna igen så blev det inget idag. Sånt händer ibland, att det kommer förhinder på ett eller annat sätt. Så hästarna fick vila idag då det knappt går att rida ut, det tackar nog hästarna för också.

Imorgon ska jag och @Johannalindau däremot till Båstad/ Halmstad, träffa lite olika folk och åka och bada i Halmstad 😏 ska bli riktigt kul och längtar lite grann, ska bara försöka få med Sonya också haha.

Ska försöka att göra lite mer updates då jag verkligen suger på det just nu, har inte skrivit ett inlägg på flera dagar..

Ni får ha det så bra så hoppas vi på att det kommer bättre inlägg imon så håll utkik!

Blir riktigt badsugen utav att se dessa bilderna från Dubai. Tur att vi nu har bokat resa!

Likes

Comments

Yes, skola imorgon - tillbaka till helvetet typ. Nej, men det ska väll bli kuul..

Vi börjar iaf terminen med en mjukstart och börjar på en fredag, en dag i skolan sen helg. Skönt.

Ska försöka att göra så bra ifrån mig nu som jag kan på alla lektioner, plugga mycket och försöka att göra läxorna så fort som möjligt. Det hände väldigt ofta att jag satt och pluggade dagen innan, läxor och prov, förra terminen. Ska förbättra det nu.

Förresten, VI HAR BOKAT RESA TILL DUBI NU TILL VÅREN. Ska bli så sjukt kuuul! Längtar som bara den! Senast vi var utomlands, förutom Danmark haha, var under sommaren 2013. Vi skulle egentligen åkt till Dubai i höstas men det blev inte bra för våra pass var inte fixade.. Så det blev nu istället, yaaaaay.

Likes

Comments

Besviken på mig själv då jag bara har slängt in väldigt korta och snabba inlägg nu de senaste dagarna. Har bara inte haft lust att blogg men känner att jag fortfarande ska försöka vara lite aktiv.

Under tiden då jag inte har bloggat har jag ändå försökt att åstadkomma något under dagen. Började med att jag klev upp från sägen halv 10 och stack direkt till stallet. Red båda två varsin skrittrundan i skogen eftersom Wilma fortfarande är "skadad", eller iaf inte friskförklarad och Lady har nu problem med sitt öga och vi tror att hennes kropp inte är på topp just nu. - kanske därför orsaken till dåligt resultat i Helsingborg.

Sedan stack jag hem och gjorde lite mat till mig själv. Har varit hemma själv hela dagen fram till för typ en timme sen. Kröp därefter ner i sängen och kollade på en och en halv film, utan att behöva känns speciellt ångest för min lathet haha.

Sen nu har jag precis tränat lite hemma, drog ut yogamattan och körde lite olika övningar, mest rumpa och ben. Försöker att träna så ofta som möjligt nu. Hade tänkt varje dag men hade sån sjukt träningsverk sen i måndags så det blev ingen träning igår. Träningspasset kändes sjukt mycket enklare än i måndags och det ger en verkligen motivation, man känner redan skillnad.

Ska slänga mig i duschen och sedan ner och äta. Lär väll hamna i sängen sen igen och kolla klart på den här filmen jag påbörjade innan.

Likes

Comments

Hoppade Lady i Helsingborg igår på trettonspelen. Gick absolut inte som vi hade tänkt oss, slutade med två stopp vilket resulterar till en uteslutning. Till dem som kanske varit i Helsingborg vet att framridningen inte är den bästa, ridbanan där ute brukar oftast vara täckt med vattnet. Igår gick det iallafall att trava fram och tillbaka på spåret. Sen kom vi på framhoppningen där jag fick börja galoppera och göra henne varm, blev ganska så stressigt och mycket folk som ska hoppa fram på endast två hinder, räcket och oxert. De hade inget kryss som ett litet hinder, utan folk ville därför lägga ner räcket till typ 50 cm och hoppa smått fram på det. Säger inte att det är fel att göra så, bara att det blir stressigare och trängre typ. Att man kanske inte alltid har tillfälle att kunna hoppa sitt språng på räcket eller hur det nu kan bli.

På framhoppningen kändes väll Lady sådär. Hon var lite avvaktande och inte riktigt lika mycket framåt som hon brukar, det var liksom inte så att hon drog tag i hinderna bär vi vände upp. Framhoppningen är ganska så liten, som en framhoppning brukar vara. Så när jag står i gången och ska gå in på banan galopperar jag in så jag kan få igång hennes tryck som jag inte riktigt hade fått på banan.

När jag får startsignal fattar jag galopp och lägger en volt innan jag går mot ettan. Gör alltid det innan så jag vet att Lady är extra vaken och vet att vi ska starta. Rider mot ettan, kommer helt perfekt, bra galopp ur svängen och allt. En självklarhet för mig att hon skulle hopp, men istället får jag ett tvär stopp. Det stod still i mitt huvud i några sekunder innan jag fick lägga en volt och komma på det igen. Först fattade jag att hon stannade, Lady brukar aldrig stanna på tävling och i det läget finns det inte. Hade jag lagt henne helt fel - fine!

Hon hoppade sedan 1-2-3-4-5a-b, sen fick vi ett stopp på 6:an. Rytmen på de hinderna vi kom över var inte speciellt bra, jag fick rida som en galning, inte rida fort eller så, utan verkligen rida.Underlaget släppte på några ställen och det kändes inte alls bra, Lady kändes inte som sig själv.

Därför bestämde vi igår att vi inte skulle åka och hoppa en La idag, vilket var planerat. Eftersom att underlaget var så kast och vi inte vet om det är något fel på henne. Vi ska åka och kolla Lady hos veterinären imorgon, ta blodprov så att hon har rätt antal röda- och vita blodkroppar så hon inte har någon infektion eller så. Om det inte är något, vilket jag inte hoppas det här, så ska hon få hopträng på onsdag så får vi se hur hon beter sig där.

Känns som om det kommer gå neråt nu, jag och mina hästar har haft en så bra inomhusperiod, nollo och placeringar i nästan varje start. Det gick liksom bara från klarhet till klarhet, på både träning och tävling. Det kommer alltid något litet skit i vägen när det gått så bra för oss efter än längre period, kändes som det var "rätt" att det inte skulle gå bra. Menar inte att det här var väntat eller det jag ville skulle hända, absolut inte! Det har bara hänt så innan, det går så bra, sen så är det någon liten detalj som gör att det inte går bra, och man trappar ner lite på självförtroendet på både ryttare och häst.

Likes

Comments