Jag tror inte jag är ensam om att, genom livets gång, fått höra att det är bara att bita ihop. Den uttrycket kan användas i många olika sammanhang och i många olika syften. När man som liten ramlade i gymnastiksalen och fick ett sånt där riktigt förjävligt brännmärke, då var det bara att bita ihop. När man blev inringd till jobbet en varm sommardag, när det ända man ville göra var att vara nära havet, då var det bara att bita ihop. När man gjort 32 100ingar av 40 på Fart 3 med start 1.45, då var det också bara att bita ihop. När man såg killen man gillade skam-hooka med någon annan, då bet man ihop. När man insåg att man tog fel beslut, bit ihop. När man var påväg att ge upp påväg mot sitt mål, då bet man ihop, väldigt hårt.

Jag kan tycka att jag är en rätt bra ihopbitare. Utan mina alla ihopbit hade jag nog varit på en helt annan path än idag. Jag tycker om att bita ihop, jag tycker i många fall att man SKA bita ihop. Hade jag inte gjort det hade jag inte varit frisk, jag hade inte utvecklats i mitt arbete, utvecklats i mig själv, hade förmodligen inte träffat människor som jag är otroligt tacksam att jag träffat idag.

Jag tror att det jag vill komma till är att, ibland är det inte superlätt att bita ihop. Ibland kan man ifrågasätta varför man biter ihop. Det kan vara väldigt energikrävande att hela tiden ha spända käkar, fokus till 100%, vara bra i skolan, vara bra på jobbet, vara världens bästa vän, världens bästa partner, världens bästa dotter, leva upp till ideal, äta nyttig mat, träna, vara spontan, vara strukturerad, göra vad man vill, göra vad anda vill att man ska göra, leva.

Ibland har man slutat bita ihop, ibland ser man inte någon anledning till att bita ihop. Att bara ligga i mammas famn utan att tänka på "vad som ska hända istället" Att tänka tanken att skrika ut till alla sina kompisar att jag faktiskt behöver dom, men att veta med sig själv att det är otänkbart, vill inte vara en tyngd, vill vara den som lyfter. Att ibland bara få slippa att höra att man ska bita ihop, och kanske bara få lossa käkarna och känna alla spänning släppa.

Jag är grym på att bita ihop, det är det ända jag gör. Att bita ihop säger vi till varandra med 100% välmening. Ibland vill jag bli påmind om motsatsen.


Likes

Comments