Att se tillbaka på de senaste åren

Idag så ska jag träffa min vän och gamla kollega för lite shopping. Butikerna öppnade upp igen här för en och en halv månad sedan men jag måste erkänna att jag knappt har varit inne i en butik sedan November. Vi ska bege oss till centrum och kolla in några second hand butiker, så det ska bli kul att se om vi fyndar något.

Det är kul att vara inne här på bloggen igen och läsa inlägg från när jag höll på att flytta till London, speciellt de tre första inläggen när jag höll på att flytta till London.

Läs inläggen här:

Dagen D - Skrivet innan jag åkte till Flygplatsen

God morgon London - Min första dag

Landat Något - Dag 2 (Vet inte riktigt om jag hade landat.. ägde inte ens en kudde)

Jag var väldigt nervös inför min flytt till London, även fast jag har flyttat flera gånger innan, och bott utomlands innan, så kändes London flytten så otroligt stort. Dont get me wrong, det var det. Jag kände ingen i London, visste knappt hur stadsdelarna såg ut, och skulle börja mitt första jobb efter universitetet. Det var en stor grej och jag är så glad att jag gjorde det. '

Det har nu fått snart fem år sedan jag flyttade till London, med två resväskor, ett nytt jobb, och inga vänner. Dessa fem åren har jag fyllt med två andra arbetsplatser (och stannar nog ett tag på det jobb jag har nu), otroligt fina vänner, och en lägenhet fylld med möbler och minnen. '

Jag hade en sådan otrolig tur att jag flyttade in i just det huset i Camden, även fast mössen sprang runt på golvet, och vi var 9 personer som delade kök, så lärde jag känna Emy, som har blivit en vän för livet (även fast hon flyttade hem till Sverige!)

Mitt första jobb gav mig också en otroligt stor och stark vänskapskrets, majoriteten av de människor jag nu umgås med i London lärde jag känna under de två första åren.

Nu börjar ett nytt äventyr, på en ny arbetsplats, och det ska bli spännande att se hur de nästa fem åren blir!


Gillar

Kommentarer

2020 - Vilket år!

Hejsan alla kära!

Jag vet att jag har varit väldigt tyst här, och 2020 var verkligen ett konstigt år. Tänkte att jag skulle göra en liten årsrevy, och berätta lite mer om vad som hände månad för månad. Jag har flera gånger under året sagt att inte mycket hände mig, men när jag kollar tillbaka så har det hänt ganska mycket ändå! Det har helt klart blivit några förändringar när jag sitter här idag, jämfört med Maj ifjol.

Jag hoppas allt är bra här, och att ni har en underbar helg. Här är det långhelg, och det får bli mer om det i ett annat inlägg!

Nu kickstartar vi 2020!

Januari - Februari 2020

Jag besökte Alexandra Palace med Fredrik och ett gäng av hans vänner och såg Haringey Huskies spela en ishockey match.

Vi var nog alla överens om att ishockeyn var i klass med hockey för små barn hemma i Sverige, alla var på pucken, och brydde sig inte så väldans mycket om personen de tog pucken av var i samma lag eller inte. Det var också mycket mer fokus på att bråka, än att göra mål. Det var kanske 100-150 personer i publiken, och de betedde sig däremot som om det var SHL final. De var utrustade med trummor, vuvuzelor, och en energisk kvinna i 50-års åldern stod bakom oss med en metallbricka och slog den mot ett räcke. Ja, det var verkligen underhållande (och lite huvudvärks-framkallande)!

Jag var kattvakt åt Michaelas katt Ragnar i en vecka och njöt för fullt, efter några dagar så hade han accepterat mig till en sådan grad att han till och med la sig brevid mig på bänken där jag satt och jobbade! (Fråga mig inte varför jag jobbade hemifrån den dagen, det är lite av ett mysterium)

På Fettisdagen så begav sig jag och Bella ut på semle-jakt, det finns några mysiga svenska/nordiska Caféer i London som har Semlor i Februari, och när vi hittade ett ställe med lediga sittplatser så vart vi överlyckliga!

Det var Janinas födelsedag, och detta blev konstigt nog min sista "vanliga" utekväll i London för 2020. Det var en trevlig kväll då vi drack bubbel, barhoppade och avslutade på dansgolvet tills klockan 4 på morgonen. Det var definitivt ett minne jag levde på under de tråkigare månaderna av året!

En dag mitt i veckan så begav jag och Fredrik oss till Sky Studios i västra London och såg på Skavlan. Det var i mitten av februari och människor hade börjat reagera om man hostade på tuben, och folk var rädda för att sitta i en stor publik. Jag kommer ihåg att det var fullsatt, men att de hade svårt att få publik till avsnittet som skulle spelas in nästkommande dag, och frågade oss alla om några kunde tänka sig att komma tillbaka. Avsnittet var iallafall väldigt intressant med en läkare som studerade fetma, Camilla Läckberg, och en otrolig äldre kvinna från Norge som berättade om hennes uppväxt som Jude i tyskland under andra världskriget. När hon talade var det som en magisk förtrollning över oss alla i publiken, och det var väldigt få ögon som var torra. Hennes man satt framför mig i publiken och man såg hur han lös av stolthet. Det var en sådan stämning att några av de anställda som jobbade på Sky Studios frågade mig efteråt om hennes historia. De hade inte förstått ett ord eftersom hon pratade norska, men förstod allvaret och sorgen i hennes berättelse.

I slutet av februari så åkte jag även på ett möte hos en klient jag jobbade för. Det var mitt sista "riktiga" face to face möte under 2020 (och faktiskt fram tills idag), och vi satte oss sedan på Ole & Steen och fikade och jobbade den sista timmen vi hade för dagen.

Gillar

Kommentarer

Vilket år

hejsan alla kära!

hoppas ni mår bra! det har varit så länge sedan sist.
mina sista inlägg här på bloggen handlade om nystart, och om att jag skulle bli bättre på att blogga. sen så sa det boom, covid hände och min hjärna vägrade göra något kreativt. men det ska vi ändra på!

om jag tänker tillbaka på 2020 så tänker jag på ett år då livet stod stilla, men så var det faktiskt inte! ganska mycket har hänt sedan mitt sista inlägg, så under helgen tänker jag lägga ut inlägg per månad.

hörs snart!

  • London

Gillar

Kommentarer