I fredags gick vi in i vecka 38, vilket betyder att graviditeten nu räknas som fullgången. Bebis är färdigutvecklad med alla organ och det enda de gör nu är att lägga på sig vikt. Så det betyder alltså att du är mer än välkommen att komma ut nu älskade lilla vän i magen❤. BB -väskan till henne står klar i vardagsrummet. Skumt men magiskt att få packa alla dessa små saker till någon man aldrig ens har träffat😍.

Men samtidigt är det strax under 3 veckor kvar så det kan ju vara ett tag kvar tills att hon bestämmer sig för att komma. Risken att hon även väljer att stanna kvar ännu längre är ju stor den med. Lätt att man stirrar sig blind på datumet man fått, i vårt fall 8 mars. Det är ju ingen garanti att hon kommer då eller innan det. Men man vill ju ha något att räkna ner till.

Annars då? Jo jag får ondare och ondare i kroppen för varje dag som går känns de som. Ryggen orkar inte mycket alls. Men det kanske inte är så konstigt. Väger ju lite mer än 10 kg mer än normalt och dessutom är det nästan bara magen som blivit större. Okej brösten har ökat i storlek också men annars är jag likadan i resten av kroppen som innan jag blev gravid. Bakifrån syns det inte ens att jag är gravid, haha! Så det är tungt för ryggen att kompensera för magen hela dagarna. Men samidigt hade det kunnat vara värre, har tur som inte, iaf inte än, samlat på mig någon västska alls i kroppen. Och om jag skulle börja göra det får jag glädja mig åt att jag inte behöver gå så många veckor med den.

Tröttheten börjar även komma tillbaka, blir tröttare snabbare än vanligt. Samt att jag sover mycket mycket sämre nu om nätterna. Är vaken några timmar varje natt. Mardrömmar har även kommit och jag drömmer hemska saker varje natt vilket gör att jag vaknar genomsvettig och har ännu svårare att komma till ro och somna om. Har läst att det är vanligt att drömma mycket de sista veckorna. Önskar bara att jag inte drömde så hemska saker. Men men.

Lillan rör sig mycket varje dag vilket är mysigt❤ Just det får man passa på att njuta av medans hon fortfarande är i magen. Även om det säkert är önnu mysigare att gosa med henne på utsidan sen. Men just sparkarna och hennes rörelser i magen är något jag är övertygad om att jag kommer sakna.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag tvättade vi spjälsängsskydd och madrassskydd till spjälsängen och valde att bädda. Eller ja, vi har ännu inte köpt täcke och kudde till henne så vi gjorde i ordning med hennes babynest så länge. Tänker köpa täcke och kudde nu i dagarna som kommer men samtidigt så använder dem inte det den första tiden så det är inte heller någon jättebrådska, men längtar tills att bädda den med hennes fina sängkläder.

Babynestet älskar vi och det har hennes fina faster Amanda sytt åt henne❤.Första presenten vi fick till lillan. Tanken är att hon ska sova i den även på nätterna i spjälsängen i början, så babynestet kommer ligga där även nattetid fast sängen är bäddad sen. Blir lite mer ombonat och mysigt för henne då, sängen är ju väldigt stor i början, Sen kommer babynestet få flytta runt i lägenheten och användas även i soffan på dagarna. Just nu ligger en liten snutte och filt och väntar. Tänk att om inte allt för lång tid ligger vår älskade lilla bebis och sover där❤.

Likes

Comments

Jag har haft förlossningsskräck och har därför haft möte hos Aurora. En avdelning med barnmorskor som hjälper till vid förlossningsskräck. Idag iaf var det dags för sista besöket hos henne och vi knöt ihop säcken genom att ta ett studiebesök hos förlossningen.

Så 8.30 mötte jag och Johan upp barnmorskan vid förlossningen. Vi höll till inne i ett förlossningsrum där vi pratade lite tankar, känslor. Jag fick även prova att ligga i sängen samt prova några andetag lustgas för att känna på den och få lite tips och råd gällande den. Även Johan fick tips bland annat angående lustgasen och hur han kan hjälpa mig med den men även lite andra tips och råd. Sen berättade hon lite kring deras rutiner och visade vad som fanns inne på rummen. Vi avslutade besöket med att skriva en förlossningsplan tillsammans. Eftersom jag varit så rädd så känns det viktigt att barnmorskan som kommer ha hand om mig/oss på den stora dagen vet om det och har en bra planering och punkter att luta sig mot. Sen kan man aldrig förutse hur en förlossning går. Det vet jag så det är svårt att hålla sig exakt men vi skrev mest generella saker.

Att ha pratat med barnmorskan från aurora har verkligen hjälpt mig. Visst jag är fortfarande rädd. Men känner mig mer lugn och ändå taggad, skräckblandad förtjusning. Och rädd är nog alla, iaf lite. Men det känns skönt att ha gått ifrån att endast tänka kejsarsnitt som alternativ till att faktiskt vilja föda vanligt. Idag när vi var där kände jag att jag hade kunnat tänka mig att föda barn där och då🙈 haha!

Men vi får se när hon behagar komma❤️

  • 109 Readers

Likes

Comments

8 februari, vilket innebär att det är exakt en månad kvar till BF. Alltså om 4 veckor på dagen är hon beräknad att komma. Och det är som max 6 veckor kvar av denna graviditet. Åå det närmar sig! 🤗

Sen får vi se när hon väl kommer. Efter nästa fredag, när vi går in i vecka 38, är hon välkommen precis när hon vill. Hon får ju komma tidigare också om det är så men från vecka 38 räknas graviditeten fullgången. Lilla hjärtat det är både en tjusning samtidigt lite frustrerande att inte veta exakt när du kommer❤️

  • 228 Readers

Likes

Comments

Efter lunch gav jag mig ut på en promenad i vintersolen. Skönt med friskluft, sol och att få rensa tankar en stund. När jag kom in igen var jag sådär härligt rosig om kinderna. Tänk om inte allt för länge så har jag även en barnvagn med på promenaderna. Längtar!

  • 289 Readers

Likes

Comments

I fredags gick jag och magen in i vecka 36. På ett sätt känns det helt sjukt att det redan är vecka 36 medan det samtidigt känns som att jag varit gravid sååå länge. Haha konstigt det där. Men det närmar sig iaf BF.

Kroppen känns väldigt tung nu, inte så konstigt kanske man bär ju runt på en bebis hela dagarna utan att kunna ta en paus i från det. Det är svårt att röra sig, böja sig ner för att knyta ett par skor är inte ens värt att försöka, haha! Vända sig i sängen är också krävnade och att bara ta sig upp ur soffan kräver en ansträgning. Innan man blev gravid tänkte man ju aldrig på dessa saker. Att knyta skor, ta på sig strumpor, resa sig ur sängen, raka benen osv. var ju helt självklara saker som bara gick fort och enkelt (vet att alla inte har det enkelt även om de inte är gravida men jag har aldrig haft problem med dessa saker). Det är inte förens nu men en mage i vägen som man inser vilken rörlighet man har i vanliga fall. Saknar det.

Men annars går det bra. Lillan bökar runt, så mysigt men ibland kan det göra riktigt ont när hon rör sig utan stopp under en längre period. Stark har hon blivit.

Det är inte meningen att klaga. Jag är så tacksam och lycklig att jag får bära på vår älskade lilla dotter och det är värt precis allt i hela världen. Ska verkligen försöka njuta lite extra de sista veckorna som är kvar. Man vet aldrig om och när man får uppleva denna resa igen. Sen har jag även turen att, iaf än så länge, inte samlat på mig en massa vätska, inte har foglossning, inte någon halsbränna och jag sover ändå helt hyffsat om nätterna. Ont i ryggen det har jag men tror det är många som har det mycket värre med smärta. Lite smärta och begränsningar får man väl ändå räkna med när man är höggravid.

Likes

Comments

Idag har vi bland annat ägnat oss åt att tvätta alla bebiskläder, filtar och lite annat till lillan i magen. Så smått och man fick nästan nypa sig i armen när man hängde upp allt för torkning. Tänk att inom några veckor har vi en liten som ska ha på sig dessa små kläder och ligga under dessa filtar. Magiskt ❤

Tvättade upp allting 2 gånger och med parfymfritt allt för att hon inte ska reagera med sin känsliga hud.
Igår när jag började få så ont hann jag bli rädd att tänk om hon är på väg nu och vi har ingenting tvättat åt henne. Johan lugnade mig och sa att det är det minsta problemet att tänka på. Så när vi kom hem igår kändes det så skönt att jag redan förra helgen bokat in denna tvättid just till hennes kläder. Så nu är även det förberett och klart här hemma!

Likes

Comments

Igår vid fyra tiden började jag få superont i magen. Började runt om hela livmodern och krampade och sen flyttades smärtan neråt och tröck på. Smärtan var ihållande men med vissa ”toppar” som var värre. Vid vissa tillfällen grät jag för att det gjorde så ont. I början gick det över när jag halv låg i soffan men efter ett tag så hjälpte inte vila heller.

Vi bestämde oss för att rådfråga med förlossningen och barnmorskan jag pratade ville att jag skulle komma upp på en koll. Sagt och gjort. Vi åkte upp och fick först ligga med ctg i 25 minuter och lillan i magen mådde prima. Fin puls och hjärtslag. Sen kände de även på magen och gjorde ett snabbt UL och VUL. De ville se att allt såg bra ut i magen samt om jag hade börjar öppna mig och förlossningen var på gång. Allt såg även jättebra ut inne hos henne och jag hade inte börjat öppna mig så just då var ingen förlossning på gång. Läkaren konstaterade att det var kraftiga förvärkar.

Nu idag känner jag ingenting och vi får se när hon vill komma. Att jag hade så kraftiga förvärkar igår är ingen garanti för att hon kommer tidigare så vi får bara vänta och se helt enkelt.

På ultraljudet såg man verkligen att hon har det trångt där inne. Tänkt att de ligger så trångt så länge. Inte undra på att man känner varenda rörelse och henne nästan precis hela tiden varje dag. Älskade lilla barn. Längtan till dig går inte att beskriva ❤️

Likes

Comments

Igår hade Lillaja.se 25% rabatt på ett helt köp så då passade jag på att klicka hem lite hårrosetter till vår lilla tjej. Tycker det är så sött på småtjejer! 131 kr för alla 5 tycker jag var väldigt billigt så jag är mer än nöjd och längtar tills de kommer hem i brevlådan så man får se dem i verkligheten också!

Likes

Comments

Lite av kläder från Newvie som står överst på min "vill-ha" lista. Newbie är mitt absoluta favorit märke när det kommer till bebiskläder. Det finns alltid så himla mycket fint och man vill ha nästan precis allt. Vi har nog köpt klart det vi behöver i storlek 56 så nu är det 62 och uppåt som gäller. Sen får vi se hur länge hon kan ha storlek 56, kan hon ha det länge så behövs det lite mer eventuellt men det kompletterar vi med när hon är här i så fall. Newbie får ju in nyheter hela tiden.

Likes

Comments