Igår var jag och fyra andra kurskompisar iväg och åt brunch på Stadsparkens Restaurang & Café. Riktigt mysigt och mumsigt! Var fyllda bord med brunchmat och hade verkligen velat äta mer - men sparade mig till efterrättsbuffén...

En del av mig är stolt för jag kunde gå därifrån utan att spricka av mättnad. Den andra delen är lite besviken för att jag inte åt mer. Haha alltid mitt dilemma vid bufféer. Bjuder från lite bilder från deras hemsida - tänkte inte på att ta några egna!

Ja, det ser lika gott ut i verkligheten!

XX Matilda

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla,

Lördagen avslutades med middag och mellomys med Emelie i Malmö. Även om vi bor nära så blir det inte så ofta vi träffas. Men ändå andra gången i år så det är ändå bra jobbat 😜

Kvällen avlutades lite efter midnatt efter ytterligare en öl förtätats på en pub. Nu till ämnet som inlägget handlar om. Jag vet inte om det är att jag har levt i en parförhållande så länge och oftast festar vi tillsammans eller så hämtar vi varandra osv men det är inte ofta som jag behöver ta mig hem själv. Och gör jag det så är det oftast lite tidigare på kvällen. Så jag tror det var det som fick mig börja fundera och reflektera när hoppade på tåget själv mot lund...

Jag märker att jag är på spänn hela tiden. Även om jag inte druckit mycket under kvällen så känner jag mig spiknykter, har koll på samtliga personer som är i min omgivning. Ska jag ta mig från A till B så ser man till att gå upplyst och gärna lite närmare ett gäng där minst en tjej ingår som verkar "OK". Sen när man ska gå den sista bilen och är helt själv så är det ständinga spejningar, snabba steg och tankar så som... kanske ska plocka upp nycklarna och ha i handen? Kanske ska leta reda på var det där överfallssprejet som jag fick av pappa och faktiskt ha det på mig? Kanske borde ha med en kniv, på samma sätt som min faster hade när hon var ung? Ångar mig med kniven och funderar på en hammare. Det ska tydligen vara en av de bästa tillhyggena man kan ha om man som tjej blir överfallen. Men hur ska det se ut? Låtsas som jag hela tiden är påväg hem från en renovering..?

När jag flyttade till Lund så kände jag mig väldigt säker. Jag vet inte om jag var naiv för sju år sen eller jag har blivit lite mer cynisk med tiden. Man hör ju så mycket som jag inte tyckte man gjorde innan (eller så läste jag inte nyheterna). Jag är inte orolig i vanliga fall, men just när man faktiskt är ute själv så tittar jag mig över axeln. Bara för att förtydliga, under gårdagen var det hellugnt. Ingenting som var konstigt, ingen som betedde sig hotfullt. Så igår var oron helt i onödan. Men hur vet man vad som är överdrivet och vad som är vettigt? Är det värt att leva med oron?

XX Matilda

Likes

Comments

Spännande spännande!! Så småningom kommer jag och Joakim titta på ny bostad så då får man börja gå på visning. Dagens objekt var mycket trevligt men misstänker att det kommer gå för mer än vår budget. Men vi väntar och ser vad som händer!!

XX Matilda

Likes

Comments

Denna tidningen damp ner i posten denna veckan. Alltid kul att få lite mer inspiration! Jag och Joakim äter redan en hel del lacto-ovo vegetariskt men oftast är det bara att slänga ihop det man har hemma. Ibland är det kul att (i alla fall) utgå från recept.

En första reflektion var att där var många recept där man utgår från köttkomplement, typ corn.. Det är jag inte alls positiv till..! Vill hellre äta en rätt som är gjord för att vara av grönsaker, inte en som har ett köttsuppliment. Då äter jag hellre rätten med kött. En personlig åsikt.. Ska se om tidningen (enligt mig) blir bättre!

XX Matilda

Likes

Comments

Titeln fångar en eller hur? Om ni letar efter boktips så kan jag rekommendera Omgiven av idioter.

Boken är baserad på DISA systemet och delar in personlighetstyper i olika färger; rött, gult, grönt och blått. För att snabbt beskriva de olika typerna. Se bild nedan som ärväldigt förenklat såklart! Men boken är inte bara en tråkig faktabok utan är full av anekdoter och Aha-upplevelser. Riktigt roligt för man börjar analysera sig själv och alla personer i sin närhet. Och faktiskt så får man lite strategier hur man ska gå tillväga när man ska ha och göra med vissa människor.

Bildresultat för omgiven av idioterOftast så har man två-tre färger, men man kan även bara ha en färg.

Bildresultat för omgiven av idioter

Och vad är jag? Tror jag är en portion grön, men med både blå och gula inslag. Rött beteende känner jag inte alls igen mig i! Om ni är mer intresserade så kan jag ta det i ett annat inlägg och förklara vad jag känner igen mig i och mina Aha upplevelser genom boken!

Jag lyssnade på boken via Storytel, ett bra alternativ när man vill göra annat - köra bil eller laga mat och behöver händerna till annat!

XX Matilda

Likes

Comments

Hej alla fina!

Äntligen alla hjärtans dag! Även om jag inte tycker att man måste fira/spendera mycket pengar så är det härligt att bli påmind om att sprida kärlek! Och om man faktiskt vill unna såg lite god mat emellanåt så är det en bra "ursäkt" eller påminnelse att göra det idag. För vår del så blir det sushi, precis som förra året 🍣❤️

Hittade en lista hos en burelllovisa som jag lånar. Jag och Joakim har ju hängt samman i 6 år, men hur mycket vet jag egentligen om honom? Publicerar mina svar nu och så uppdaterar jag senare med hans kommentarer på mina svar.. Spännande eller hur? 🙊

Vad har din partner för ögonfärg?
Blå

Vad är din partners älsklingsmat?
Hmm, skulle nog säga Hallomiburgare. Joakim gillar det mesta och är oftast som positivast om det är något fräscht och nyttigt. Men korvstrogenoff är inte heller fel...
J: halloumiburgare är fint! Svårt att säga enskild favoriträtt, men burgare och öl ligger mig varmt om hjärtat.

Vilken är din partners favoritgodis i godispåsen?
Åh J gillar kakor mer än godis och då är det chokladbollar alla dar i veckan!! Men annars.. Marabou mjölkchoklad?
J: chokladbollar it is! Väldigt svag för choklad också.

Vilken är din partners värsta syssla i hushållet?
Damma
J: stämmer, eller putsa fönster.

Om din partner har en fobi eller är rädd för något- vad är det i så fall?
Höjder och farliga djur
J: yup höjdrädd.

Vad gillar din partner bäst med sitt eget utseende?
Magruter and the guns.. Haha
J: no comments. Möjligen nackskägget.

Vad kan han hålla på med i flera timmar?
Research (kan vara vad som helst) och läsa flashbacktrådar.
J: yes, kan snöa in på anläggning av uppfart 2-3h, sen vidare till nästa projekt.

Hur går han helst klädd hemma?
Mjukisbyxor/short och en rolig t-shirt.
J: (Y)

Vad stör sig din partner på hos dig (behöver inte vara något jättestort)?
Ska vi göra en lista? Haha! Nej men det är att jag kan ha saker framme en längre tid och inte lägger tillbaka på dess plats och att jag bygger "berg" i soppåsen. (Vilket jag inte gör - det får plats!)
J: bra beskrivning, förutom att sopberget svämmar över =)

Vilket plagg i garderoben tar din partner på sig när han/hon vill vara lite extra snygg?
Stilig? Då är det kostym som gäller!
J: hell yeah!

Vilken är din partners största talang - enligt din partner?
Enligt honom själv är svårt, jag vet ju vad jag tycker men det är inte säker att han tycker samma sak.. Jag tror han tycker att det är hans förmåga att fokusera under längre perioder och jobba hårt.
J: mina bilkörningsskillz. Närå, ev arbetskapaciteten.

Vad är din partners stora mål i livet?
Att ha ett bra jobb och inte behöva oroa sig för pengar samt att skaffa familj.
J: ja en bra sammanfattning.

Vilken är er gemensamma låt (något ni förknippar med ett fint minne)?
Ojdå, det har vi ingen tror jag...
J: hmm får tänka till här. En 'låt' vi har tröskat mycket är den från grease när de ska borsta tänderna: "brusha brusha brusha"

Vad föll din partner för - hos dig?
Big boobs? Oj detta är skitsvårt. Tror det var att vi lärde känna varandra riktigt bra som vänner först och vi tyckte lika om mycket. Sen tror jag att han tyckte jag var söt 🙈
J: så himla nice att ha bott ihop som vänner i 4 månader och genom det etablerat mycket gemensam mark.

Söt som få och ett härligt skratt!

XX Matilda

Likes

Comments

Idag har jag testat mediyoga på raja yoga i lund! För det första så har raja en riktigt bra och fungerande app så det var superlätt att se alla pass och boka och betala. Där set ut att vara flera pass om dagen så man kan ju alltid hitta någon tid som passar. Började med att köpa 10 pass och sen så får jag se efter det!

Dagen pass mediyoga var mest på golvet och väldigt lugn. Mycket fokus på andning, hitta lugn och avslappning. Även lite stretchande så hoppas att det ökar blodflödet i min stela nacke.

XX Matilda

Likes

Comments

Hej!
Nu vecka, nya möjligheter! Är ni taggade på ny vecka?
Jag hade hellre haft en extra dags helg men det är ändå rätt skönt att komma igång igen.

Frukosten var barskrapad. Hittade lite c vitamin för att få smaksatt vatten annars var det inte så mycket spännande. Handling står på schemat snart...

Sen har jag fyllt på fransarna igen - kom in med andan i halsen men ändå (typ) i tid. Fortfarande så jag nästan tycker det är lite för lyxigt. Idag var det inte så länge sen sist så syns inte så stor skillnad - mest uppfräschning.

Dessutom håller jag på med min stickning. Första gången snodde jag runt tråden när jag stickade andra varvet så jag fick riva upp. Denna gången jag jag missat en maska så det blev inte jämt när jag kom på andra varvet.. Så nu blir jag osäker på om jag la upp rätt när jag la upp eller jag har missat en. Trött på mig själv. Blir ett nytt försök imorgon men lägger ner för ikväll..

Imorgon ska jag testa yoga med en föredetta  kollega - wish me luck!!

Bjuder på den ankan... 🦄🐤

XX Matilda

Likes

Comments

Denna helgen har varit så bra! Vi har haft fullt hus med totalt sju personer under samma tak och sen tre som kom över. Att bo i korridoren var ett av de bästa besluten jag tagit, förutom att träffa min bättre hälft så är några av mina bästa vänner från den tiden. Ett smakprov från var vi har gjort:
- restaurang på fredagen
- promenad/löpning i skrylle
- stor lunch tillsammans
- grilla till middag
- dricka drinkar
- gå till sängs seent..
- semla

XX Matilda

Likes

Comments

Igår började korridor-reunion med ett besök på klostergatans vin och delikatess. Riktigt god mat och service! Blev så mätt efterrätten var jättegod med huvudrätten, bräserad oxkind, was to die for 🍴😍

Efter ca 1,5 år så kom Thomas på besök från Schweiz och Simon & Emma och agge & Agnes kom ner från Göteborg! Laddar upp för en fortsatt bra helg!!

XX Matilda

Likes

Comments