Igår, lördag kom min mormor och hennes man Bernt ner till Thailand. Dom ska stanna här i 2v vilket ska bli jätte mysigt. Hon hade även tagit med sig massa svenskt godis som jag har saknat ganska så jätte mycket.

Jag och Alexandra gjorde inte så jätte mycket igår. Vi åkte hem till henne ett tag och åt middag med hennes pappa och hans kompis.

Efter det åkte vi hem till mig igen och då åt jag en till middag (ja jag är hungrig hurså?).

Vi hade bestämt att vi skulle träffa en kompis som heter Max så då gjorde vi det. Vi gjorde inte så mycket gick mest runt o pratade. Åt även en till middag (hehe).

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Kanske åka till Central Festival som är ett av dom två stora köpcentren här på Phuket.

Puss o kram❤️

En bild på mig och Alexandra vid stranden

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Iförrgår, söndag, åkte vi iväg på en heldagstur till Phang Nga. Där var vi i djungeln och gjorde massa olika aktiviteter. Jag själv ogillar djungeln väldigt starkt så jag måste påstå att det var inte så jätte mysigt att behöva spendera hela dagen där.
I vilket fall som helst så var det väldigt roligt och vi fick gjort väldigt mycket. Är dock väldigt trött nu, hehe.

07:00 Vaknade vi (ja, jag dog).

07:30 Gick vi ner till resebyrån där vi skulle bli upphämtade av en minibuss. Självklart så var den försenad så vi fick sitta där och vänta i en timme...

10:00 Var vi framme vid monkey cave. Busschaffören vi hade kunde verkligen inte köra. Asså verkligen inte. Han körde i ca 100km/h på en skumpig liten byväg och förstod inte att om man kör med den hastigheten över ett gupp så kommer man flyga av stolen.

11:00 Åkte vi ATV aka fyrhjulning. Inget som jag tyckte var speciellt kul. Man åkte bara runt på nån liten skogsväg på led.

12:00 Åt vi mat, mamma hade tagit med sig pastasallad till mig för jag har börjar tröttna på thaimat (!!!). Älskar egentligen thainat så vet inte vad som händer med mig haha.

12:30 Åkte vi rafting och det var jätte kul. Trodde dock det skulle vara läskigare men det var mest mysigt och man fick se massa fin natur. Är dock ingen naturmänniska men ändå.

13:30 Red vi elefant och det var verkligen det roligaste på hela dagen. Man gick mitt i djungeln och inte på någon väg vilket gjorde det ännu roligare. Vi satt på en liten typ av bänk uppe på elefantens rygg med ett rep som säkerhetsbälte (säkerheten i Thailand är väldigt hög "host"). Jag som då satt i mitten och inte hade något att hålla i mig med ranlade ju ner på elefantryggen när vi gick på nerförsbackar. Haha vi skrattade och skrek så grovt mycket.

14:00 Åkte vi zipline. Det var ganska kul, trodde dock det skulle vara läskigare. Det var kul dom två första sekunderna sen satt man bara där och kollade på naturen.

14:30 Åkte vi till ett vattenfall. Det var fint, inget speciellt. Tappade dock min sko i vattnet så fick gå runt barfota i djungeln, det var rätt obehagligt.

15:00 Åkte vi hem. Denna gången körde busschaffören inte lika snabbt vilket var bra.

17:30 Var vi hemma i Kamala igen och åt pizza (mums).


När vi red elefant. Här fick även mamma testa att sitta längst fram.

Likes

Comments

Idag på idrotten körde vi Muay Thai eller såkallad thaiboxning. Det var faktiskt förvånansvärt roligt.
I början var jag lite rädd att jag skulle skada mig eller vara skitkass på det men så var inte fallet.

I allafall så körde vi thaiboxning i 50min och efter det var man helt slut. Både jag och Alexandra fick varsin utbildad pt som lärde oss alla slag och sparkar. Min pt var väldigt sträng och om jag gjorde fel blev han lite smått irriterad men jag tyckte bara att det var bra och gjorde så att jag lärde mig mer.

Idag var det ju även presidentval i USA som jag och Alexandra följde i ca 4-5h. Det var väldigt spänande skall jag säga dig (host, frustrerande, host). Well... Donald Trump..... Ehh grattis I guess. Har inga ord för hur inkompetenta dessa amerikaner är, usch och fy. Hoppas att ni ångrar ert val när Donald satsar hela landets budget i hans egna privata affärer.

Nej nu ska vi va glada och snälla och uppskatta det faktum att vi inte bor i USA.

Ha en fortsatt trevlig dag, puss o kram❤️

Bild ifrån gymmet

Likes

Comments

Min första tanke när jag fick reda på att vi skulle flytta till Thailand var "wow, kommer leva värsta tumblr livet"... Ehh reality check Matilda sommaren 2016, så är det absolut inte.

Jag tror att många tänker på ett liknande sätt som jag gjorde i somras när man hör att jag bor i Thailand. Ett helt fantastiskt liv med sol, bad och semester på schemat. Well, det finns en vardag här i Thailand också. En som tyvärr liknar Sveriges på många sätt men är ändå raka motsatsen.

En vanlig tisdag som denna brukar börja med att min väckarklocka ringer vid 06:15, 06:30, 06:45 och 07:03 (ja, jag har svårt att vakna även i Thailand, förvånad huh?)

07:00/07:30 Äter jag och Alexandra frukost (vi sover över varje dag, vi är som syskon okok)

08:00 Så får vi åka hemifrån ifall vi är hemma hos Alexandra i Patong, om vi däremot är hemma hos mig i Kamala brukar vi oftast bara chilla lite innan vi cyklar till skolan.

08:30 Börjar skolan och allt som det nu innebär. Den stora skillnaden ifrån svenska skolan i Sverige och svenska skolan i Thailand är att det bara går två personer i högstadiet, jag och Alexandra.

09:30 Brukar vi gå och köpa var sin kaffe som vi sedan dricker upp under nästa lektion.

11:30 Är det lunch till klockan 12:30. Då brukar vi spela pingis, volleyboll eller kolla på telefonerna.

14:30 Slutar vi och antingen så hämtar Alexandras pappa oss och åker hem till henne eller så stannar vi kvar i Kamala.

16:00 Om vi stannar kvar i Kamala brukar vi åka till vårat favorit café Doi Chang och sitta o dricka varsin latte.

18:00/19:00 Brukar vi dra hem eller åka och äta middag på någon resturang

Sen resten av kvällen brukar vi bara chilla och kolla netflix/youtube osv.

Så även om vi bor i Thailand lever vi världens tråkigaste liv, puss o hej❤️

Likes

Comments

Hej, nu hade jag tänkt att testa hur det är att ha en blogg. Jag bor ju som sagt i Thailand om ni inte visste det och vill helt enkelt uppdatera mina vänner där hemma om alla skojjiga saker jag gör här, aka inget.

Här hade jag helt enkelt tänkt att skriva om allt möjligt men kommer antagligen att skriva om vardagen för det mesta.

Hade inte tänkt att försöka bli någon sån där professionell bloggare som min kära vän Embla är väldigt bra på. Vill mest bara ha denna för skojjskull.

Puss o kram❤️

Likes

Comments