Vissa människor är så dumma. Vissa har så konstiga värderingar. Vissa ser inte vad som är rätt eller fel, eller förtränger vad som är fel för att de vill något annat. Gråter för världen. För alla utsatta. Det finns saker man inte vill bli påmind om, inte vill prata om. För då gjorde det så ont. Det gör fortfarande ont.


Dagens låttips är en låt från Lorentz nya album "lycka till"! Tycker den är så härlig bara. Älskar soundet i hans låtar.

Schnip schnip - Lorentz

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tidigare i livet har jag alltid tagit saker för givet. Man tar för givet att för att någon beter sig på ett visst sätt så är det si och så. Man tar för givet att majoriteten av människorna i sin omgivning är glada och mår bra. Man tar för givet att personerna i ens liv alltid kommer stå vid ens sida osv.. Men är det verkligen så? Vad är anledningen till att vi tar vi alla dessa saker för givet? Varför gör vi det?

Sen några veckor/månader tillbaka har jag funderat mycket på det här med att vi tar saker för givet. Jag har försökt sluta ta saker för givet. Börjat fundera över mina egna känslor. Försökt hitta saker hos mig själv jag aldrig tänkt på förut.
Jag tycker att det har gett mig mer perspektiv på livet. Jag förstår mer på något sätt.

Däremot har jag även lagt märke till att mitt humör har ändrats. Jag kan bli sur när folk i min omgivning har annan uppfattning än mig i vissa sammanhang. Tror att det är lite för att jag tänker så mycket. Jag tänker hela tiden. Ibland på fel saker, när jag egentligen ska fokusera på något annat. Men varför tar man saker för givet som egentligen inte är självklara? Vad får oss att tänka så? Det har jag funderat på :)

Dagens låttips är en till låt av Kendrick Lamar faktiskt. Har ingen bra motivering till varför jag gillar den. Tycker mest den är skön att lyssna på.
HUMBLE. - Kendrick Lamar

Likes

Comments

Varför lever jag? Känner ju ingen som helst motivation till livet. Jo såklart, jag har ju vänner. Vänner hjälper ju en och ger en något att leva för. Men har jag verkligen riktiga vänner?

Känns ofta som att jag värderar mina "vänner" högre än vad de värderar mig. Som att de personer jag älskar och bryr mig om, de personer jag skulle offra allt för, de jag skulle göra nästan vad som helst för, för att göra glada. Det känns som att de personerna inte skulle göra detsamma för mig.

De jag skulle offra allt för. Min tid, all min ork, dela mina tankar med. De skulle inte ens bry sig om vad jag har att säga och hur jag mår. Självklart finns det folk som säger till mig att de alltid finns där för mig i vått och torrt. Att jag kan prata med dem om allt, och de kommer alltid älska mig lika mycket. För de älskar ju mig. Det är iallafall vad de säger. Men varför känns det då som att de inte gör det? Varför kan jag inte lita på att folk faktiskt älskar mig och bryr sig om mig?

Det har jag funderat på. Varför måste det vara såhär för?

Dagens låttips är en låt som jag egentligen inte gillade från början. Men efter att ha lyssnat på den ett antal gånger och framförallt lyssnat noga på texten, så har jag verkligen fått upp ögonen för den!
Let me explain - Bryson Tiller

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg!

Jag heter Matilda och bor i Stockholm norrort. Jag är 15 år gammal, alltså 02a. På den här bloggen är tanken att jag ska lägga upp mina tankar och funderingar kring olika saker. Jag har en känsla av att bara lägga upp mina tankar någonstans kan få mig att må bättre och känna mig mer säker i mig själv. Och jag tycker även att det kan vara ganska skönt att bara skriva ibland. Jag är säker på att det finns de som känner igen sig i det jag säger, alltså att det kan vara skönt att skriva ut sina tankar och känslor ibland. Så det är precis det jag har tänkt göra.

Det är iallafall mina planer nu i början, sedan vet jag inte om jag skriver om något annat senare. Jag har aldrig haft en blogg förut så jag vet inte heller om det här är något för mig. Men jag tänkte att det kunde vara kul att testa!

Jag har även tänkt att jag möjligtvis skulle kunna lägga in ett låttips i varje/eller några blogginlägg lite då och då. Musik är något jag lyssnar på ofta och mycket olika slags musik också! Jag tycker om när låtarna har en bra och meningsfull text. Det spelar ingen roll om det är på svenska eller engelska, eller om det är sång eller rapp, men är det en bra text så är chansen stor att jag gillar låten haha. Men självklart vill man ju att låten ska vara lite catchy och bra också!

Mina favoritartister/band just nu är Ariana Grande, Zara Larsson, Hov1, Tjuvjakt, J. Cole, Bryson Tiller, Kehlani och Justin Bieber. Alltså ganska blandat. Utöver det finns det såå många fler bra och jag har säkert glömt några nu. Aja det var nog allt för det här inlägget. Vi hörs i nästa! kram <3

Första låttipset är
LOYALTY. FEAT. RIHANNA. - Kendrick Lamar, Rihanna

Likes

Comments