Tips för en bättre blogg!!

Jag hade tänkt att ge tips på hur din blogg kan bli bättre. Jag tänkte skriva detta för att jag själv behöver förbättra min blogg, men även för att jag tycker det är kul att läsa. Därför kommer det här 4 tips på vad du kan göra för att din blogg ska bli bättre

Innan du börjar blogga bör du tänka på
1. Bloggnamn
- Någonting du måste göra när du skaffar blogg är att ha ett namn på din blogg. Vad du ska heta? Jag ger tipset att både skriva för och efternamn. För om du skulle ha ett namn där du till exempel lägger till flera a, kommer du bara göra dina läsare förvirrade. Så jag föredrar ditt för och efternamn.

2. Bloggstil
- Med bloggstil menar jag att du själv ska hitta din egen typ av stil på bloggen som du gillar, men som även väcker andras intresse till att läsa. Det är viktigt att du har en slags kategori på din blogg, alltså att du är inriktad på vissa saker.

3. Bloggportal
- Något som är väldigt viktigt är bloggportal, vart vill du komma med bloggen? Försök att hitta ett bloggportal som du passar med. Är ditt mål att bli känd och få pengar av att blogga? Eller bara välja att bli en stor bloggar, där många känner till dig, så att andra sidor sedan kan hjälpa dig med att göra reklam på dig för deras hemsida. Då du får lite uppmärksamhet, för uppmärksamhet är något som alla vill ha. Så tänk på vad du vill uppnå med din blogg!

4. Design och layout
- Välj din egna design och layout på bloggen. Vad du ska lägga upp. Det behöver inte vara proffsiga inlägg hela tiden, det räcker med att lägga upp saker som du är intresserad av och som du tror dina följare är intresserade av. Du kan lägga upp bilder eller skriva om träning om det är ditt stora intresse. Mitt bästa tips är att du ska vara dig själv och lägg upp precis vad du vill.

Vad som är bra att ha när du bloggar:

Dator/padda
- Något som är viktigt när du har en blogg är att du har något att skriva på. Antingen kan du ha en bärbar dator som du kan ha med dig lite överallt eller en I pad, för att lättare kunna uppdatera bloggen oftare.

En bra kamera
- När du ska blogga så vill du säkert ta bilder för att sedan lägga upp, därför är det bra att ha en kamera. Jag kan själv tycka att det är kul att sitta och titta på andra som tagit bilder och få inspiration av dem. Så det är en viktig sak om du vill ta bilder och lägga upp.

Tålamod
- Sista saken är tålamod till din blogg. Om du vill bli en stor bloggare och ha många läsare, är det viktigt att ha tålamod. Om du ska starta en blogg och ditt mål är att bli en storbloggare, måste du ha tålamod eftersom att det tar tid att göra en riktigt bra blogg. Jag själv ska i framtiden sikta på att vara en känd/ stor bloggare, då jag måste ha tålamod till detta eftersom att jag redan nu vet att det min blogg inte är den bästa. 

För att få fler följare och att bloggen ska bli bättre

Uppdatera - för att få flera att vilja läsa din blogg är det viktigt att du uppdaterar den med jämna mellanrum. För att det inte ska tycka det är tråkigt för att du nästan aldrig uppdaterar. 

Bilder​ - i din blogg behöver du inte bara lägga upp texter om din vardag eller vad det nu är. Dina läsare kanske vill att du ska ha med bilder vilket gör de mer intresserade att läsa.

Varierade innehåll​ - det är även viktigt att ha varierade inlägg som även där lockar dina läsare. Om ni till exempel har en tränings blogg, där ni bara skriver om eran träning för att det är ert stora intresse. Kan du skriva om tips och lägga upp bilder på hur man skulle göra osv. Eller om man skulle ha en fotoblogg så kan man variera inläggen med att skriva tips och inte bara lägga upp naturbilder till exempelvis.

Men detta var mina tips om hur du kan få en bättre blogg och jag hoppas ni tyckte om detta inlägg så hörs vi snart, kram!

  • Allmänt
  • 209 visningar

Gillar

Kommentarer