Idag föll allt på plats! Nu har vi tingat världens finaste lilla Macchiato och vi kommer att hämta hem honom den 16e december.
Vi beslutade oss tillslut för att tinga en hane när vi från början tänk oss att vi skulle ha en tik. Men i lördags när vi var och hälsade på valparna så kände vi att Macchiato var den rätta för oss kan man säga. Samtidigt som att han ville ligga och mysa så kunde han bara springa runt och leka och dra i byxskärpen. Han är en så himla pigg och glad valp som är helt fantastiskt. Allt känns så himla rätt!

Lite fakta kring Macchiato -

Ras: Staffordshire Bullterrier.

Färg: Svart med lite vitt mellan frambenen.

Kön: Hane.

Namn: Macchiato (Macke).

Mor: Staffeliten Snotra (Hilda).

Far: Angelstaffs Asterix (Asterix).

Personlighet: Världens mysigaste lilla valp som älskar att mysa med familjen samtidigt som han älskar att busa och leka. Han vill redan alltid visa sig från sin bästa sida och har utvecklats snabbt och fint!
Han är den i kullen som dom tror kommer få ”snyggast kropp”. Han kommer bli lite mer av den muskliga typen som sin far. Macke har extremt fina ögon och väldigt fin form på ansiktet.

Glöm inte kolla in min youtubekanal Matilda Klintefors för där kommer ni såklart att följa med när vi hämtar honom och allt efter det! Kommer ju såklart uppdatera här också men det kan ju också vara roligt att få se honom på video!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Som titeln säger så ska vi bli HUNDÄGARE!! Som jag väntat och längtat efter detta. För 5 veckor sedan så bestämde vi oss för att vi skulle köpa hund, vi har länge funderat på det (i alla år) men nu sa vi hela familjen att det var dags. Så vi bestämde oss vilken ras som skulle passa oss bäst och vi valde enligt mig världens bästa hundras ”Staffordshire Bullterrier”
Mamma ringde och kollade efter uppfödare/kennlar av rasen. Hon ringde till en kennel och frågade om dom hade några valpar på gång och då sa dom att
- Ja, vi fick valpar igår!
5 valpar födda den 16 Oktober.

Igår var vi äntligen och tittade på valparna och allt kändes så perfekt. Alla valparna hade så underbara personligheter och var så otroligt fina!!
Idag ska vi bestämma oss för vilken hund vi vill tinga och ikväll kommer det förhoppningsvis att ske, som vi väntat på i såå många år!! Jag kommer såklart att uppdatera er ikväll om hur det gick och om allt gått bra så kommer jag visa er den lilla valpen.

Efter att vi varit och hälsat på hundarna igår så åkte vi till en hästbutik och köpte VÄRLDENS FINASTE hundbädd!!!! Har ni sett något finare??
Det är en hundbädd från ridmärket KINGSLAND, och eftersom det i hästvärlden är ett fint märke som t.ex. gant och raffe så var den inte billig. Den kostade 1000 kronor men så värt det, hunden kommer sova som en prins/prinsessa beroende på vad vi väljer.

Likes

Comments

Bilden ovanför är ett exempel på en korrekt kapplöpningssits som man kan använda sig av när man t.ex. tävlar galopp eller distanstävlingar.

Likes

Comments

Bilderna här ovanför är ett exempel på en felaktig sits då ryttaren här inte sitter mitt på hästen med båda sittbenen lika mycket i sadeln, utan lutar sig inåt.

Likes

Comments

Dessa två sitar är ej korrekta utan bör tränas bort om man använder sig utan dem. Stolsits och hängsits är en variant av Lodrät sits fast man sitter inte helt korrekt utan måste ändra på lite saker

Bilden ovanför är ett exempel på ”Hängsits”

Bilden ovanför är ett exempel på ”Stolsits”

Likes

Comments

Igår hopptränare jag Suddenly som jag gått över till för typ en månad sen. Hon är då ett sto på 7 år och hon är ny i stallet. Det märks att hon är lite yngre när man både hoppar henne och i dressyren eftersom hon inte kan byta galopp själv än och sen har hon svårt i högra varvet att få rätt galopp. Men hon är jätteduktig för att vara så ung och hon har en jättefin hoppteknik och verkligen världens skönaste språng!! Älskar denna hästen alltså.

Här är en film från gårdagen på banan. Vi har börjat öva på att hoppa kombination så det sista i banan är en kombination som hon fixade superbra. Banan ligger på ca 70-80 så vi hoppar högre för varje gång så det är roligt. Rundan blev felfri

Likes

Comments

Tisdagen (Alla hjärtans dag) var väll som vilken tisdag som helst för mig typ haha.. ingen Valentine här inte.

Nej men iallafall, det var en dag fylld av kärlek iallafall och jag ingenting att klaga på alls egentligen. Det var en jättebra dag.

Likes

Comments

Igår var jag och en kompis på en hopptävling, kallt men ändå superkul.
Inom en månad ska jag iallafall tävla minst en klass dock har jag inte bestämt höjd än och jag är tveksam till om det blir med Casper eftersom han är så vild osv.. men det kommer iallafall bli av, så det ser jag fram emot mycket.

Idag (måndag) så har jag inte gjort så mycket igentligen. Jag va i skolan som vanligt på vardagarna och efter det så snackade jag med lite vänner på "FaceTime" och gjorde lite läxor samtidigt. Vid typ 20:00 åkte jag och tränade fotboll och nu ska jag äta och prata "FaceTime" med några.

Söta Cassis var trött igår under tävlingen och passade på att sova lite när hon inte hade någon start

Likes

Comments

Idag har jag inte gjort så mycket igentligen. Jag va i skolan först och sen när jag kom hem åkte jag till stallet. Idag vart det dressyr och det gick faktiskt rätt bra idag, inte det bästa passet men inte heller det sämsta. Nu ska jag göra lite läxor och sen äta tapas!
Ha en bra kväll

Likes

Comments