Exfoliering, Kroppsprodukter, Recensioner

Nu har jag använt Retexturing Treatment från Exuviance i ungefär en månad. Som nämnt tidigare har min hud fått för sig att bli lite keratosis pilaris-aktig här och där och i allmänhet inte så bra på det här med förnyelseprocessen..

Har länge varit ute efter den perfekta exfolierande lotionen, dvs en gärna utan mineralolja, paraben, parfym och silikon men inte haft någon lyckad jakt. Sen snubblade jag över den här relativt nya produkten från Exuviance, förvisso med parfym och silikon men som ändå lät väldigt lovande och bestämde mig för att den fick bli första ingången to the world of Exuviance :-)..

Exuviance Retexturing Treatment;

En multiverkande kroppslotion, som är lätt i konsistensen, exfolierar huden och återfuktar mycket effektivt. Innehåller AHA som sätter igång cellförnyelsen och ger förnyad elasticitet till huden, samt PHA som överlägset återfuktar och stärker huden. Utmärkt för att förebygga inåtväxande hårstrån och även för att exfoliera och mjukgöra knottriga överarmar vid Keratosis Pilaris. Stärker huden och återställer hudens smidighet och spänst samt ger en förbättrad hudstruktur.

 • 10% AHA/PHA (5% glykolsyra + 4% glukonolakton + 1% laktobionisk syra)
 • Ger antiaging fördelar, gör huden smidig med ökad elasticitet.
 • Vitamin E, och Sheasmör skyddar och stärker hudens skyddsbarriär.

Gillade denna från dag 1! Den är dryg, efter en månad har jag ungefär halva tuben kvar. Den är lätt att smörja in sig med och har en svag doft som inte stör. Tycker att mina keratosis pilaris-aktiga armar blir betydligt bättre men det krävs att smörja in sig med den varje dag. Missar man så märks det. Jag har sneglat en del på NeoStratas (Exuviance's moderföretag) Lotion Plus som kan vara ett bra komplement på problemområden men med det sagt tycker jag ändå att denna är effektiv. Super på att undvika inåtväxande hår eller att motverka småfinnar på bröst och rygg. En sådär lagom stark produkt som man med fördel kan använda så ofta man vill!
Jag kommer absolut köpa en tub till och ser en vilja att ha denna i badrumsskåpet en lång tid framöver och bara det är ett toppbetyg enligt mig!

Skönt också med kroppsprodukter (som man ju använder på så stor yta) som inte innehåller parabener. Silikonerna i denna är inget jag stör mig på. Dem gör att den blir extra dryg att smörja ut, ger en len yta och kapslar in fukt. I en exfolierande produkt är det absolut ok även för en som inte är jätteförtjust i silikoner överlag. Silikoner är ingenting som egentligen täpper till, till skillnad från mineraloljor som inte är en höjdare för min hudtyp.

Som jag också nämnde tidigare håller jag på att byta hudvårdsprodukter från Jan Marini till Exuviance.. Gillade Retexturing Treatment så mycket att jag klickade hem ett gäng Exuviance-produkter att testa.

Clarifying Facial Cleanser är en PHA rengöring som kan jämföras med Jan Marinis Bioglycolic face cleanser. Clarifying Solution är en 8% AHA lösning som ska ge sig på igentäppta porer. To be continued....

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Recensioner, Hudtyp: Känslig, Fakta: Ingredienser

Det är inte jätteofta jag upptäcker riktiga holy grail produkter men den här hörrni!..

Jag är ett stort fan av Maria Åkerberg och har varit väldigt länge, har nog testat 80% av hela sortimentet men detta GULDKORN var ännu ej upptäckt.

Maria Åkerberg Face Protection;

Face Protection ger både fett och fukt, samtidigt som den skyddar din hud mot yttre påfrestningar. Sammansättningen av ingredienser gör Face Protection till en creme med lugnande och antiinflammatoriska egenskaper. Kamomill och Lavendel - som är lugnande medicinalväxter med gamla anor - ger cremen dess milda doft. Face Protection får din hud att le igen.

 • Biosaccharide Gum-1 (från soja och majs) består av sockerarten fucose, vilken vid studier visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper.
 • Kamomill är en medicinalväxt med gamla anor.
 • Squalane från olivolja förbättrar celldelningen i huden, är fuktighetsbevarande och balanserande.
 • Kallpressad Jojobaolja, som med sin unika sammansättning av fettsyror, binder hudens fuktighet och ökar hudens skyddsbarriär, är en av huvudingredienserna.
 • Bivax och Sheasmör är fasta växtfetter som verkar skyddande, uppmjukande och lugnande på irriterad hud. Bivaxet, från svenska biodlingar, innehåller propolis och är antiseptiskt.
 • Sheasmöret skyddar huden från uttorkning, vilket är bra vid eksem och hudbristningar..


Jag kan inte annat än att hålla med! En perfekt balans mellan återfuktning och återfettning får jag av denna. Det känns som att jag har lagt en fuktmask, ett oljeserum och ett balm i ett! Konsistensen är som lätt vispad grädde, inte för fet, men heller inte för tunn då den är ganska riklig. Lite lättare än Maria Åkerbergs Face Dream exempelvis. Jag vill BADA i detta svagt kamomilldoftande duntäcke.

Jag kan lätt bli lite röd efter att jag tvättat ansiktet men denna lugnar ner och jämnar ut hudtonen, två fantastiska egenskaper lavendel och kamomill har...


Ren eterisk olja av lavendel är faktiskt en av de få eteriska oljor som man kan stryka direkt på huden, som punktbehandling på små sår, finnar, insektsbett. Otroligt läkande! Har alltid en flaska hemma..

Saxat ur Shenet, eterisk lavendel;

Hudläkemedel
Antiseptisk, antiviral, sårläkande och inflammationshämmande; hjälper till att läka utan ärrbildning. Balanserar talgproduktionen och stimulerar celldelningen ("hudförnyande"). Uppmjukande och lugnande effekt gör oljan användbar på allergiska utslag, eksem och särskilt psoriasis, särskilt effektiv ihop med bergamott och blå eller romersk kamomill. Oljan är också svamphämmande och kan vara effektiv mot fotsvamp och även skabb.
• På insektsbett, brännskador och solsveda - 1 droppe outspädd eller lika delar olja och stark alkohol.


Gillar ni Angels On Bare Skin från Lush och önskade att den fanns i krämform? Here you go!Likes

Comments

Empties, Kroppsprodukter, Recensioner, Exfoliering, Rengöringar, Serum

Här har det verkligen ekat tomt! Men som den usla uppdaterare som jag ju faktiskt ÄR så tänkte jag den närmsta tiden ge ett nytt försök till att dyka in i det (nästan) bästa jag vet; hudvård! Vi börjar med en recension!

De senaste månaderna har jag använt några produkter från Jan Marinis Bioglycolic-serie i hopp om att få lite förfinad hudstruktur då dessa ska vara riktiga resultatverkställare (är det ens ett ord) mot just detta. Och med förfinad hudstruktur menar jag en lugn balanserad hud utan tilltäppheter som pormaskar, småfinnar och milier. Först ut är cleansern:

Jan Marini Bioglycolic face cleanser;

 • Innehåller glykolsyra som rensar och har en föryngrande effekt på huden.
 • Förbättrar effekten av andra Bioglycolic Line-produkter.
 • Djupverkande rening.
 • Bra mot fet och acnebenägen hud.
 • Innehåller sorbitol, ett naturligt förekommande fuktämne.

Rengöringen har ett pH på 3.25 och 12% Glykolsyra.

Jag gillade denna! Gör fortfarande till viss del. Det är en AHA-rengöring som används på torr hy som sedan masseras in och sköljs av. Kan stickas lite. Kan med fördel lämnas kvar lite extra på huden för ett extra exfolierande effekt. Jag har främst använt denna på morgonen för att tvätta bort allt nattguck.

+ Otroligt dryg! Innehåller inte silikoner. Oparfymerad. Började med denna i mitten av januari och har knappt en fjärdedel kvar fortfarande. Jämnar ut hudtonen och tycks bleka gamla lättare ärr. Inga milier så långt ögat når så länge man använder denna!

- Nu efter att ha använt den i 4 månader märker jag att man kan bli ganska torr av den. Jag får en stram känska efter att ha tvättat av den. Ska helst tas bort med en fuktig handuk som tyvärr inte är min grej.

Efter att ha använt denna i ett par-tre veckor ville jag komplettera med kanske Jan Marinis mest populära produkt; Bioclear face lotion:

Jan Marini Bioclear face lotion, såhär skrivs det;

 • Snabb effekt mot existerande acne-ärr och hindrande av uppkomsten av nya ärr.
 • Ger en slätare, mjukare och mer återfuktad hud.
 • Hudens struktur blir synligt förfinad och den verkar porsammandragande.
 • Missfärgningar och pigmenteringar minskas och hudens färgnyanser kommer att bli jämnare.
 • Minskar linjer och rynkor och ger en mjukare smidigare hy.
 • Hudens fuktnivå ökar.

Bioclears funktion på Acne:

Bioclear's kombination av glykolsyra, salicylsyra och azelaicsyra har dubbelverkan direkt på den primära faktor i acne-processen: Talgtillstopningen. De medicinskt bevisade effekterna av de ingredienserna förbättras betydligt när de kombineras och detta resulterar i en effektiv eliminering av sammanklumpad talg. Genom renandet av talgkörtlarna minskar de befintliga ärrens omfång och nya ärr hindras i att bildas. Bioclear verkar också mot de övriga faktorerna i acne-processen, inflammation, missfärgning och förstorade porer.

Innehåller 2% BHA, 2% Azeleinsyra och 12% AHA.

Åh jag ville så gärna gilla denna.. När man pratar om pormaskar pratas det främst om BHAsyran då detta "är den enda syra som är fettlöslig" (med undantag för mandelsyran men mer om det i annat inlägg). Jag testade Paulas Choise's populära BHA-liquids i olika formulas och styrkor förra året i flera månader för att verkligen ge det en chans men det hände absolut ingenting! Samma här! Den blir inte värre, inte bättre, ingenting..

+ Silikonfri. Oparfymerad. Lätt gel/serumliknande konsistens. Har nu en ganska van syrahud och tycker inte alls att den stack obehagligt eller var för "stark". Något lugnande kanske och gjorde inte huden torr.

- Största minuset är såklart att det inte har hänt någonting. Ganska jobbig pipettförpackning. Formulan är mer som en aloeveragel och kladdar därför runt kanten. Sjunker in i huden väldigt direkt så man får vara ganska snabb. Azeleinsyra kom jag i kontakt med första gången när jag hade receptbelagda Skinoren utskrivet förra året. Denna syra ska vara bra för att motverka rodnad och dämpa inflammationer och är således också lämplig för rosaceahud, men 2% är en ganska liten mängd för denna syra och jag märkte ingen lugnande eller röddämpande effekt.

Jag använde Bioclear lotion i drygt 6 veckor för det var så långt min flaska räckte. Jag vet att det kan ta betydligt längre tid för huden men för en produkt med 30 ml för 649kr vill jag gärna se minst ETT litet ynka positivt tecken för att vilja köpa ytterligare en flaska och ge den en chans till.

Jag vet att min hud inte är den enda som inte tycks reagera på salicylsyra (BHA) och nu efter att ha testat de allra populäraste BHAprodukterna så ger jag faktiskt upp..


Jan Marini Bioglycolic resurfacing body scrub; Jag har inte glömt denna!

(Denna har egentligen en vanlig vit snäppkork men jag har satt dit en pump från Maria Åkerberg (går att köpa på skincity) som fungerar till deras 500ml flaskor, och även till denna. Tips.)

 • Kombinerar glykolsyra och små korn.
 • Förfinar omedelbart hudstrukturen, slätar ut och gör huden mjuk.
 • Innehåller återfuktande och lugnande botaniska extrakt och har en naturlig doft.
15% glykolsyra.

Gillar denna! Har det senaste året (sedan jag slutade med p-piller) fått någon slags mild keratosis pilaris men var även ute efter en bra kroppsexfoliering i allmänhet. Tyckte den hjälpte mot detta men effekten håller inte i sig så länge. Den måste användas var eller varannan dag isåfall, bör även tas på torr hy (innan man duschar) som man låter verka i några minuter, upplever att den späds ut och förlorar ganska mycket av sin effektivitet när den kommer i kontakt med mycket vatten.

+ Dryg! Höll i ca 2 månader för mig med regelbunden användning (varannan dag i princip). Gör vad den lovar; förfinar hudstrukturen. Gör hudtonen jämn och tycks bleka ärr effektivt. Är inget fan av mekanisk peeling egentligen men det är väldigt fina peelingkorn och inget som jag tycker irriterar.

- Innehåller tveksamma Methylisothiazolinone. Parfymerad.


Mitt allmänna intryck av Jan Marini är positivt även fast jag endast testat 3 produkter. AHA-produkterna har funkat väldigt bra men är inte tillräckligt hooked.

Jag har ju som sagt insett att salicylsyran inte riktigt gör jobbet för mig och mina pormaskar och ger upp det nu och eftersom Jan Marini inte riktigt har någon annan leave-on exfoliering att erbjuda än bioclear direkt och då man inte ska blanda syramärken så har jag slutat med Jan Marini produkterna för drygt en vecka sedan och här är jag nu med en ny uppsättning av Exuviance-produkter som jag hittills har stora förhoppningar om. Recension lovas inom kort!


Likes

Comments

Recensioner

Afrikansk svarttvål som ni säkert hört talas om har används i hundratals år men blev populär här i Sverige för ett par år sedan och är lite av en supermultiprodukt för grön hudvård. Den är helt raw och naturlig och dessutom lovas bota olika hudsjukdomar som psoriasis, eksem, rynkor, acne, och ärr för att nämna några. Jag har aldrig blivit färdig till att testa den men eftersom den fått så suveräna recensioner överallt så gjorde jag det av ren nyfikenhet för ett par månader sen.

Den jag testade är från Akamuti och är köpt på Jordklok.

"Vacker afrikansk svart tvål från Akamuti som är traditionellt handgjord och rättvisemärkt av ett kvinnokooperativ i Ghana. Tvålen är tillverkad med 50% rent ekologiskt odlat sheasmör. Inga kemikalier, konserveringsmedel eller doftämnen är tillsatta. Den lut som används i förtvålning är tillverkat av askan av torkade kakaokapslar. Tvålens svarta färg utvecklas som ett resultat av förtvålningsprocessen och är därför helt fri från svarta färgämnen och träkol."

INCI: Saponified virgin shea butter (butyrospermum parkii), Saponified coconut oil (sodium cocoate), Saponified wildcrafted palm oil (elaeis guineensis), Cocoa butter (theobroma cacao).


Jag tänkte mest att den skulle vara bra för min tillfälligt extremt torra (och ganska känsliga) hud och en bra sminkborttagning eftersom den löddrar, men efter andra användningen kändes det som om någon kastat frätande syra i ansiktet, huden på kinderna speciellt sprack och var rödaktig och det brändes helt olidligt mycket, som om jag hade lagt kinden mot spisen. Jag har hört att vissa kan bli lite torra i början men detta var tortyr. Med detta sagt kan jag bli väldigt reaktiv mot allt samt känslig och supertorr, ingen perfect match kanske, så det var synd. Den kanske inte är ultimat för skandinavisk tunn hud? Vad nu det är. Den åkte iallafall i soporna.

Jag skulle dock tänka mig att den är suverän om man har fet/normal/blandhud! Kanske även torr? Någon som testat och gillar den?


Sen har vi salttvålen, den skulle vårda torr hud läste jag och hittade den sedan i en hälsokostbutik. Den är gjord på himalaya salt och inget annat. Har inte så mycket att säga om denna mer än att den rivs och den gjorde inte huden mindre torr.


Likes

Comments