4 sätt till bättre hy

Jag är så trött på torr vinter hy just nu, torr och fnasig. Jag vill ha sommar med solen som är fullproppad på D vitaminer. Här är 3 tips på hur du undviker dålig hy även denna årstid.

1. Drick vatten
Att dricka vatten är alltid bra och är något kroppen inte kan klara sig utan. Du behöver inte bälga i dig litervis men se till att du inte är uttorkad då det även torkar ut din hy. Vatten är alltid att föredra framför annan dryck och kranvatten är fräscht, nyttigt och miljövänligt. Tänk sex till åtta glas vatten om dagen!

2. Skippa sminkborstarna
Bästa sminkredskapen är dina egna fingrar. Applicera foundation med fingrarna och du får en felfri finish. Värmen från fingrarna gör nämligen att underlaget smälter in i huden på ett naturligt sätt och resultatet blir jämnt.


3. Minska på saltet.
Detta är svårt när man är van vid salt till princip allt. Ett för högt intag av salt gör att du samlar på dig onödigt med vätska vilket kan göra att ansiktet ser puffigare ut. Se speciellt upp med soja och såser som ofta är saltbovar.


Det är även viktigt med en bra sminkbortagning. Att tvätta bort sminket med vanlig tvål är absolut FÖRBJUDET, viss tvål kan torka ut huden. Sen finns det i princip doft och färg ämnen i all tvål vilket kan leda till utslag.

Jag rekommenderar verkligen Apotekets sminkbortagning, den både tar bort sminket bra och återfuktar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229