Header

Den här veckan har varit väldigt stressig med träningar och skolan. I skolan den här veckan har jag haft svenska inlämning, franska presentation, biologi förhör, massa sidor i matte-, kemi- och fysikboken. Dessutom har jag massa grejer att göra till nästa vecka. Förutom skolan har jag tränat fyra gånger den här veckan, plus ridlektionen och trots det har jag skippat en träning. Även fast det blir lite stressigt så tycker jag att det känns ganska bra. Jag har till och med lyckats pressa in en biokväll med mina kompisar från grundskolan i veckan. Jag förstår att det inte riktigt är hållbart för mig att försöka hinna med så mycket på en och samma vecka, men jag vill ju göra allt. Det är det som är så jobbigt..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag insåg hur illa det var i somras när jag inte pluggade alls. Jag insåg hur skönt det var att inte ha pressen på sig att ständigt prestera och göra läxor. Jag tog en paus från skolan och lade tid på annat än just skola och träning. 

Jag vill tro att det kommer bli bättre nu när jag vet att jag inte mår bra av att köra så hårt, men det tvivlar jag på. Jag vet att jag av vana kommer att börja precis där jag slutade och det kan sluta illa. Det jag är rädd för är att jag kommer gå in i väggen eller bara sluta orka och ge upp. Jag vill orka plugga, men jag vill ha tid att leva. I alla fall lite grann innan det är för sent.

En kompis sa till mig för någon dag sedan "Asså det suger att du är så skoltrött, men det är ändå bra. Du är mer mänsklig." Jag håller helt med. Absolut, jag hatar att jag känner mig så här otaggad inför skolan, men det betyder bara att jag känner efter, vilket är långt ifrån vad jag gjort tidigare.

I år ska jag satsa på att vara effektiv, så att jag kan ta mig lite tid att leva. Jag kommer aldrig kunna strunta i skolarbetet, men jag kan göra det i en normal utsträckning och få tid över till det som jag tycker är kul, mina kompisar och innebandy. Oavsett vad det gäller i livet måste ni se till att ta er tid att leva och ha kul innan det är dags för nästa steg. 

​Här är jag och min äldre syster Ebba i Grand Canyon

Likes

Comments

​I måndags startade skolan för mig och jag var verkligen sjukt otaggad. Självklart ville jag träffa alla kompisar igen, men jag gillar inte hur jag blir av skolan. Jag är en sån person som alltid gör alla uppgifter och läxor utan tänka på det. Det gör att jag blir som en zombie när skolan drar igång. Allt jag gör är att plugga och träna. Det är inte bara sjukt tråkigt utan också riktig dåligt för mig, jag tappar kontakten med mina kompisar och glömmer bort mig själv. Jag struntar i vad jag behöver och vill för att jag ska ha tid att plugga och träna. 

Jag tror att det första året på gymnasiet var det värsta för mig. Jag insåg inte under årets gång vad som hände med mig. Jag insåg inte att jag inte träffat mina bästa vänner på tre månader och inte heller att jag inte gjort något annat än att träna och plugga i två månader. Tiden flög förbi och jag gjorde allt jag kunde för att göra alla läxor och få tid till att plugga. Allt utan att veta varför. Jag vill komma in på läkarlinjen efter gymnasiet, vilket kräver bra betyg, men jag har aldrig använt det som motivation. Jag bara gör. 

Jag har pratat med några av mina kompisar om det här och jag tror att de förstår vad jag menar. Det enklaste sättet att förklara är nog att likna mig med en hund. Hundar som blir skrämda kan springa iväg och ibland så är de så rädda att de inte stannar. De springer tills de kollapsar. Jag pluggar tills jag kollapsar. 

​Här är jag och några tjejer från min klass från vår skolavslutnings picknick

Likes

Comments

Den här helgen bestod av de sista dagarna av mitt sommarlov och nu när helgen är slut kan jag säga att de spenderades väl. I helgen har jag varit på ett mini träningsläger i Barkarby med hela mitt innebandylag och det har varit sjukt kul. I laget finns några av mina bästa vänner som jag känt i cirka 9 år, så det är superkul att spendera tid med dem utöver de seriösa träningarna.

Lägret startade på lördag och under dagen hade vi sammanlagt tre träningar. På kvällen var hela laget hemma hos mig och åt middag och körde lite lekar. Vi körde Chubby Bunny, krama sönder ballongen och några till lekar. Roligast var nog Chubby Bunny. Det var sjukt kul att se alla med munnarna fulla med Marshmellows.

På söndagen hade vi ytterligare en träning och på eftermiddagen körde vi en träningsmatch mot Sköndal. Matchen gick ganska bra till en början och vi tog ledningen, men under matchens gång gick det bara utför. Hela laget var helt slut efter alla träningar vi kört och några var skadade. Det slutade med att vi spelade en 3x20 match på tio personer, vilket minst sagt var jobbigt. Resultatet blev 6-3 till Sköndal. Det kändes lite surt eftersom jag vet att vi kan så mycket bättre, men jag antar att orken helt enkelt inte räckte till.

Så duktig som jag är lyckades jag dessutom bryta min klubba, så snart blir det dags för lite shopping!

​Här är hela laget plus min lilla syster Maja

Likes

Comments